Afkicken van alcohol

Afkicken van een alcoholverslaving

Afkicken = het ondergaan van een ontwenningskuur om met het gebruik van een verslavend middel zoals drank te stoppen.

Alcoholverslaving is een ziekte. Voordat je kan herstellen, moet je afkicken. Dit kan het beste in een afkickkliniek. Sommige verslavingen kun je niet zomaar stoppen, zoals alcohol. Dit kan erg gevaarlijk zijn en moet geleidelijk, met medicijnen en professionele begeleiding gebeuren.

Afkicken van alcohol

Van sommige verslavingen is het makkelijker afkicken dan anderen. Je kan niet zomaar stoppen met de inname van alcohol. Je lichaam moet langzaam wennen aan de gestopte inname maar hiervoor zijn gelukkig medicijnen. Zo worden erge lichamelijke ontwenningsverschijnselen voorkomen en kun jij je concentreren op jouw herstel.

De kosten worden volledig vergoed!

GGZ Interventie is een in Nederland toegelaten GGZ-instelling volgens de Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi). Dit houdt in dat de kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.

Neem contact op voor een geheel VRIJBLIJVEND adviesgesprek.
Lees hier meer over de kosten en vergoedingen van zorgverzekeraars.

Afkicken in een kliniek

Wij werken samen met diverse afkickklinieken in Zuid Afrika en hebben sinds kort ook een partner afkickkliniek in Nederland waar je op een professionele wijze wordt begeleid bij het afkicken van alcohol.

Goede zorg, professionele begeleiding, persoonlijk aandacht en uitstekende nazorg zijn voor ons net zo belangrijk als voor jou en jouw naasten.

Ambulante hulp

GGZ Interventie biedt naast kliniekopname ook ambulante hulp. Elke verslaving is anders en ieder mens is anders. Tijdens het intakegesprek bespreken wij de opties en geven wij je advies welke behandeling het beste bij jou, jouw verslaving en situatie past. Zo kan het zijn dat je na een eerste afkick periode ambulant behandeld kunt worden. Maar soms is opname in een kliniek in Nederland of Zuid-Afrika beter. Dit overleggen wij eerst met jou.

Alcoholverslaving

Langdurige en zware alcoholmisbruik kan leiden tot geestelijke afhankelijkheid en/of tot fysieke drang om alcohol te gebruiken. Er is sprake van een alcoholverslaving en alcoholisme wanneer men zowel lichamelijk als geestelijk afhankelijk is van zijn of haar alcoholgebruik. Lees hier meer over alcoholverslaving.

Advies

Vul geheel vrijblijvend het intakeformulier in
Stop met drinken

Risico's stoppen met drinken

Zelfstandig ontwennen van drank is niet zonder risico. Dit is afhankelijk per persoon en de mate van de alcoholverslaving/misbruik. Maar professionele begeleiding is zeer raadzaam, zodat het afkicken veilig en gecontroleerd gebeurt. Tevens verhoog je hiermee jouw succes met het afkicken van alcohol. De ontwenningsverschijnselen kunnen plots binnen 24 tot 72 uur na het stoppen van alcohol gebruik opkomen. Als je alleen probeert af te kicken kan het zeer gevaarlijk zijn.

Schakel professionele hulp in, bel of email ons!

Ontwenningsverschijnselen

 • Depressie, slapeloosheid, algemene somberheid
 • Epileptische insulten
 • Delirium tremens (koorts, trillen, versnelde hartslag, coma, verwardheid, hallucinaties)
 • Vitamine B gebrek (door het gebruik van alcohol en slecht eten)

Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk moet je afkicken. Je kan je depressief voelen, schuldgevoelens krijgen, onrust, angstig voelen en spijt krijgen. Om niet in de put te raken en weer drank te gebruiken, is het belangrijk dat je steun krijgt. Wij bieden ook geestelijke en emotionele steun. Je staat er niet alleen voor.

Uitstekende nazorg

Ben je afgekickt van de alcohol dan sta je er niet alleen voor.
Wij bieden een uitstekend nazorg traject.

In de nazorg bieden wij je houvast en bouw je verder aan je herstel. De nazorg bestaat in ieder geval uit een wekelijkse individuele sessie met een therapeut en daarnaast bieden wij de mogelijkheid om deel te nemen aan groepssessies die op gezette tijden plaatsvinden. Mocht er een indicatie of behoefte zijn aan meerdere contactmomenten, kan dit altijd uitgebreid worden.

Advies

Vul geheel vrijblijvend het intakeformulier in

Is er iemand in jouw omgeving verslaafd aan alcohol?

Verslaving gaat vaak gepaard met ontkenning en schaamte, waardoor hulp vragen steeds moeilijker wordt. Als naaste zie je vaak veel sneller dat het gebruik grenzeloos wordt en dat je dierbare steeds verder afglijdt. Een interventie kan dan net dat duwtje in de juiste richting geven.

Lees hier meer over interventie.

Misschien ben je niet alleen verslaafd aan alcohol, lees meer over het afkicken van andere middelen:

AMBULANTE BEHANDELING

 • Snelle diagnose
 • Persoonlijke behandelaar
 • Behandeling naast je werk
 • Uniek familieprogramma

KLINISCHE BEHANDELING

 • Interventies zonder kosten
 • Intensief nazorgtraject
 • Klinieken in binnen- en buitenland
 • Uniek familieprogramma

Vragen? Neem vrijblijvend contact op

Wij zijn er om jou te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.