Afkickkliniek

Afkicken van een verslaving

Afkicken = het ondergaan van een ontwenningskuur om met het gebruik van een verslavend middel te stoppen.

Verslaving is een ziekte. De ziekte van terugval. Voordat je kan herstellen, moet je afkicken. Dit kan het beste in een afkickkliniek. Sommige verslavingen kun je niet zomaar stoppen, zoals alcohol. Dit kan erg gevaarlijk zijn en moet geleidelijk, eventueel met medicijnen en professionele begeleiding gebeuren.

Verslavingsklinieken

Wij werken samen met diverse afkickklinieken in Zuid-Afrika en hebben sinds kort ook een partner afkickkliniek in Nederland waar je op een professionele wijze wordt begeleid bij het afkicken. Goede zorg, professionele begeleiding, persoonlijk aandacht en uitstekende nazorg zijn voor ons net zo belangrijk als voor jou en jouw naasten.

De kosten worden volledig vergoed!

GGZ Interventie is een in Nederland toegelaten GGZ-instelling volgens de Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi). Dit houdt in dat de kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.

Neem contact op voor een adviesgesprek.
Lees hier meer over de kosten en vergoedingen van zorgverzekeraars.

Advies

Vul geheel vrijblijvend het intakeformulier in

Kliniekopname of ambulante zorg

GGZ Interventie biedt naast kliniekopname ook ambulante hulp. Elke verslaving is anders en ieder mens is anders. Tijdens het intakegesprek bespreken wij de opties en geven wij je advies welke behandeling het beste bij jou, jouw verslaving en situatie past. Zo kan het zijn dat je na een eerste afkick periode ambulant behandeld kunt worden. Maar soms is opname in een kliniek in Nederland of Zuid Afrika beter. Dit overleggen wij eerst met jou.

Uitstekende nazorg

Ben je afgekickt dan sta je er niet alleen voor. Wij bieden een uitstekend nazorg traject. In de nazorg bieden wij je houvast en bouw je verder aan je herstel. De nazorg bestaat in ieder geval uit een wekelijkse individuele sessie met een therapeut en daarnaast bieden wij de mogelijkheid om deel te nemen aan groepssessies die op gezette tijden plaatsvinden. Mocht er een indicatie of behoefte zijn aan meerdere contactmomenten, kan dit altijd uitgebreid worden.

Afkicken

Van sommige verslavingen is het makkelijker afkicken dan anderen. Soms kun je niet zomaar meteen stoppen met de inname van alcohol of andere drug. Je lichaam moet langzaam wennen aan de gestopte inname maar hiervoor zijn gelukkig medicijnen. Zo worden erge lichamelijke ontwenningsverschijnselen voorkomen en kun jij je concentreren op herstel.

Lees meer over:

Is er iemand in jouw omgeving verslaafd?

Verslaving gaat vaak gepaard met ontkenning en schaamte, waardoor hulp vragen steeds moeilijker wordt. Als naaste zie je vaak veel sneller dat het gebruik grenzeloos wordt en dat je dierbare steeds verder afglijdt. Een interventie kan dan net dat duwtje in de juiste richting geven.

Lees hier meer over interventie.

AMBULANTE BEHANDELING

  • Snelle diagnose
  • Persoonlijke behandelaar
  • Behandeling naast je werk
  • Uniek familieprogramma

KLINISCHE BEHANDELING

  • Interventies zonder kosten
  • Intensief nazorgtraject
  • Klinieken in binnen- en buitenland
  • Uniek familieprogramma

Vragen? Neem vrijblijvend contact op

Wij zijn er om jou te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.