Alcoholverslavings test

Het is soms een dunne lijn tussen “af en toe” een drankje en een beginnende verslaving. Wanneer is er sprake van 1 teveel of beter gezegd: te vaak?

Alcoholtest

Alcohol wordt door de maatschappij niet direct als schadelijk gezien. Het is tenslotte gewoon in de supermarkt te koop en het wordt normaal gezien een drankje tijdens het uiteten te nuttigen. Maar wist je dat alcohol wel degelijk een harddrug is? Het wordt sociaal geaccepteerd en op zich is daar niets mis mee, mits je daar goed en gezond mee om kan gaan. Maar soms verandert “af en toe een glaasje” in een serieus probleem. Wij begrijpen heel goed dat het heel moeilijk is voor iemand te herkennen of hij/zij een verslaving heeft. Wanneer is te veel te veel? En niet iedereen is verslavingsgevoelig.

Zelftest alcoholverslaving

Om er snel en anoniem erachter te komen of je alcoholgebruik problematisch is, kun je onderstaande test doen. Binnen een paar minuten krijg je meer inzicht in jouw alcoholgebruik. En mocht je naar aanleiding van jouw resultaten vragen hebben, staan wij altijd voor je klaar die te beantwoord. Geheel vrijblijvend.

Stap 1 van 10 - VRAAG 1

10%

Meer weten over alcoholisme?

Alcoholverslaving
Kenmerken en symptomen van alcoholisme
Afkicken van alcohol
Wat is een verslaving?

Diagnose alcoholverslaving

Onze alcoholtest is bedoeld als een middel om meer inzicht te krijgen in jouw alcoholgebruik. Het is niet bedoeld ter diagnose van een alcoholverslaving; daarvoor consulteer je bij voorkeur eerst jouw huisarts, of neem je rechtstreeks contact met GGZ Interventie. We zijn zeven dagen per week telefonisch bereikbaar. We helpen je graag met jouw specifieke hulpvraag door middel van een intakegesprek.