Behandellocatie: Berg & Bosch

Ambulante verslavingszorg

Wij bieden ook de mogelijkheid tot ambulante (deeltijd) behandeling.

Een ambulante behandeling, ook wel deeltijd behandeling genoemd, is wanneer je niet opgenomen wordt in een kliniek maar op vaste tijden in de week een behandeling volgt voor jouw ziekte van verslaving. Je verblijft dus niet in een kliniek en kan dus gewoon nog naar je werk en/of studie volgen. Behandeling na werktijd is mogelijk. In weekenden in overleg.

Wij hebben 4 locaties waar je een deeltijd behandeling kunt volgen:

Op deze locaties wordt ook het familie programma en nazorgtraject aangeboden. Al onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

In onze eigen klinieken in Bilthoven, Zuid-Afrika en bij onze partnerklinieken kun je terecht voor een klinische behandeling.

Wat houdt een ambulante behandeling in?

Een ambulante behandeling vereist een hoge mate van inzet en motivatie. Dit is niet voor iedereen haalbaar. Bepaalde verslavingen of situaties vragen om een klinische opname. Maar vaak is een ambulante behandeling een goede optie. Belangrijk is dat je goed gemotiveerd bent en alle sessies volgt.

Een ambulant traject bestaat uit individuele sessies met één van onze behandelaren, deze sessies vinden minimaal één keer per week plaats. Dit kan aangevuld worden met het deelnemen aan groepssessies en e-health (online).

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering. Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Deeltijd verslavingszorg

Ambulant, oftewel een deeltijdbehandeling, houdt in dat je niet fulltime wordt opgenomen in een kliniek maar naast je werk of studie geholpen wordt. Tevens bieden wij hulp via internet “e-health”. Wij proberen je zoveel mogelijk naast je dagelijkse leven en verantwoordelijkheden te helpen.

Behandeling verslaving in de avonduren

Heb je een baan of volg je nog een studie? Dan kun je ook in de avonduren na werktijd bij ons terecht. Maandag- en woensdagavond bieden wij ambulante behandelingen aan tot 21:00 ’s avonds.

De motivatie tot herstel die van jou nodig is, mag je niet onderschatten. Het is erg belangrijk dat je je aan de afspraken houdt en ook bereid bent verandering in jouw leven te brengen. Met onze ervaring en deskundigheid, jouw wens beter te worden en onze uitgebreide behandelprogramma, kun jij je leven weer op de rails krijgen.

Mocht een ambulant traject in jouw situatie niet voldoende zijn, bieden wij nog 12 of 28-daagse behandelingen aan in één van onze klinieken. Tijdens het intakegesprek geven wij je graag advies wat voor jou het beste is en leggen wij uit hoe wij jou kunnen helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op. Er is hulp; laat ons je helpen!

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2020 GGZ Interventie

Nu hulp

Bel ons