Familiedagen

Wij vinden het erg belangrijk om de familie en/of naasten te betrekken bij het behandelprogramma.

Uit ervaring weten wij dat er heel veel op je afkomt als je dierbare in behandeling gaat. Er ontstaan verschillende emoties. Misschien ben je opgelucht maar ook angstig? Hoe moet het nu als je kind, partner of ouder straks weer thuis is? Om de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en je te begeleiden, organiseren we verschillende familiedagen en systeemgesprekken.

Familiedag

De familiedag wordt iedere 3 weken georganiseerd. Dit is een informatie middag waar er verteld wordt over wat verslaving nu precies inhoudt en wat je kunt doen om je dierbare zo goed mogelijk te helpen. Je krijgt hierdoor handvatten en de gelegenheid om vragen te stellen.

Systeemgesprekken

Naast deze informatiemiddag bieden wij ook de mogelijkheid voor systeemgesprekken, deze gesprekken zijn bedoeld om meer inzicht te krijgen in de verslaving en het gedrag van jouw dierbare. Dit gesprek is altijd met 2 behandelaren en kunnen zowel met als zonder de cliënt erbij plaatsvinden. Uit onze ervaring blijkt dat deze gesprekken en betrokkenheid van naasten een zeer toegevoegde waarde heeft voor het herstel van onze cliënt. Deze gesprekken worden ingepland op indicatie.

Tijdens de klinische behandeling

Tijdens de behandeling in één van onze klinieken wordt er vanuit de kliniek altijd contact gezocht met de contactpersonen. De contactpersonen worden aangegeven door de cliënt. Er wordt gevraagd om meer informatie van de naasten en wat de verslaving met hen heeft gedaan in de vorm van een brief. Deze brieven worden gebruikt in de behandeling. Ook kan het zijn dat er bijvoorbeeld een Skype gesprek ingepland wordt met één of meer naasten.

Vragen?

Wij zijn altijd bereid tot het uitleggen en beantwoorden van vragen. Hiervoor kan contact opgenomen worden met ons casemanagement via 020 - 231 00 00 of via info@ggzinterventie.nl

Advies

Vul geheel vrijblijvend het intakeformulier in

Lees alles over de 3 stappen op weg naar herstel:

Neem contact met ons op

Wij zijn er om jou te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.