Behandeling verslaving

Behandelmethoden verslaving

✅ Zeer korte wachttijden!
✅ Verzekerde zorg
✅ Geen eigen bijdrage (voor zorg in Nederland)
✅ Altijd maatwerk

Onze behandelingen voor verslaving

Detox
Voorafgaand aan je behandeling is mogelijk een detox nodig, dit wordt bekeken bij de intake. De duur van de detox is afhankelijk van verschillende factoren zoals welk middel er gebruikt wordt, hoe lang en hoe vaak je dit gebruikt en je lichamelijke conditie.

De behandeling

  • Ambulant: je komt op afspraken voor wekelijkse individuele sessies en groepsbehandeling.
  • Dagbehandeling: je komt 2 dagen per week voor de groepsbehandeling van 9 tot 15 uur op locatie in combinatie met wekelijkse individuele sessies. 
  • Kliniek opname: je verblijft 14 dagen, 28 dagen of 6 weken in onze kliniek in Nederland of Portugal. De nazorg na klinische opname bestaat uit 3 maanden ambulante behandeling.

Tijdens de behandeling wordt er van je verwacht dat je actief deelneemt aan de zelfhulpgroepen.

➡️ Lees hier alle stappen van het behandeltraject

Onze behandelmethoden voor verslaving

Wij bieden altijd maatwerk. Elke verslaving maar zeker ook elke persoon en situatie is anders. Wij bekijken samen welke behandelmethode het beste bij jou en jouw problematiek past. Het doel is om jou te ondersteunen bij langdurig herstel en een waardevol leven zonder middelen. De behandeling is kort en intensief. Met jouw motivatie en inzet is leven in herstel echt mogelijk!

Twaalf Stappen

Wanneer je bij ons in behandeling komt, volg je onder andere de 12 stappen methodiek. Deze methode zal een rode draad vormen in je proces naar herstel. Na jouw behandeling kun je gebruik maken van een internationaal netwerk om terugval te voorkomen. 
➡️ Bekijk hier de Twaalf Stappen

Motiverende gespreksvoering (MGV)

Motiverende gespreksvoering (MGV) is een persoonsgerichte gespreksstijl om gedragsverandering te bevorderen. Tegenstrijdigheden en jouw motivatie worden helder. Je wordt uitgenodigd om te onderzoeken in hoeverre je bereid bent tot gedragsverandering. 

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een vorm van behandeling waarbij je leert anders om te gaan met risico situaties. CGT gaat er van uit dat je verslaving beïnvloed en in stand gehouden wordt door jouw gedachten en gedrag. Door het onderzoeken en bespreken krijg je inzicht welke patronen je verslaving in stand houden. Hierdoor ben je beter in staat om gedragsverandering aan te gaan. 

Acceptance & Commitment Therapy (ACT)

De behandeling omvat het accepteren van bepaalde gevoelens, emoties en gedachtes en hier een gezondere betekenis aan te geven. In plaats van te vechten tegen emoties en angsten leer je deze te accepteren beter mee om te gaan. Hierdoor kun je iets anders doen dan je gedachten je ingeven. Je krijgt de keuzevrijheid om het ‘advies’ dat je brein je geeft niet op te volgen. Daarbij leer je ook wat voor jou waardevol is en welke normen je wilt hanteren.

Systeemgesprekken

Wij bieden ook de mogelijkheid voor systeemgesprekken, deze gesprekken zijn ervoor om jouw dierbaren meer inzicht te geven over verslaving en jouw gedrag. Dit gesprek is altijd met 2 behandelaren en kunnen zowel met als zonder jou plaatsvinden. Uit onze ervaring blijkt dat deze gesprekken en betrokkenheid van jouw naasten een zeer toegevoegde waarde heeft voor jouw herstel. Deze gesprekken worden georganiseerd op indicatie.

Ons team van behandelaars

Ons team bestaat uit ervaren psychologen, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, GZ-psychologen en casemanagers.

We werken samen met interventionisten.
➡️ Lees meer over interventie bij verslaving

Je bent bij ons in goede handen. Wij hebben ruime ervaring in het behandelen van de ziekte van verslaving.

Hulp aanvragen
Bel: 020 – 231 00 00

Onze behandellocaties

Intake, ambulante en nazorg verslavingszorg

Afkickklinieken & detox

Verder werken wij nauw samen met diverse partnerklinieken. Zo kunnen wij jou verzekeren van de beste behandeling voor jouw verslaving met korte wachttijden.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2022 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons