Detox

Soms is het nodig om voorafgaand aan de behandeling eerst te detoxificeren. Dit gebeurt op het Diagnostisch Centrum van SolutionS Center waar GGZ Interventie mee samenwerkt.

Tijdens het kortdurend verblijf op het Diagnostisch Centrum word je geobserveerd en begeleid. 
Ook wordt er voorlichting gegeven ter voorbereiding op de aansluitende behandeling in de kliniek. In de meeste situaties duurt een verblijf op het Diagnostisch Centrum enkele dagen.
 Bij GHB verslaving kan het echter langer duren omdat dit geleidelijk en zorgvuldig afgebouwd dient te worden.

Detox van alcohol, medicijnen of drugs

Detox, oftewel ontgiften, is het proces waarmee wij gecontroleerd het gebruik van de verslavende middel(en) afbouwen totdat jouw lichaam helemaal 'schoon' is. Dit is nodig bij alcohol, sommige medicijnen en vooral GHB. Jouw lichaam is namelijk zo afhankelijk geworden van jouw gebruikte middel, dat het gevaarlijk of tenminste erg zwaar is er plots mee te stoppen. Daarom bieden wij alvorens wij je in behandeling nemen voor jouw verslaving, je eerst te detoxificeren (ontgiften).

Tijdens dit ontgiften kun je last hebben van ontwenningsverschijnselen. Zoals hartkloppingen, zweten, rillen, slecht slapen, spierpijn, hoofdpijn etc... Wij begeleiden je en zullen er alles aan doen deze ontwenningsverschijnselen te minimaliseren.

Niet alleen lichamelijk kun je afhankelijk zijn van een middel, zeker ook geestelijk. Na jouw detox wordt hier veel aandacht aan besteed. Tijdens jouw ambulante behandeling of klinische opname in één van onze verslavingsklinieken, krijg je een intensief hersteltraject. Onze doel is je weer lichamelijk en geestelijk gezond te krijgen. In alle rust, anonimiteit en in een veilige omgeving.

De kosten worden volledig vergoed!

GGZ Interventie is een in Nederland toegelaten GGZ-instelling volgens de Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi). Dit houdt in dat de kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.

Neem contact op voor een geheel VRIJBLIJVEND adviesgesprek.
Lees hier meer over de kosten en vergoedingen van zorgverzekeraars.

Medische begeleiding

Een detox kan heftig en beangstigend zijn. Het is daarom ook erg belangrijk dat je door gespecialiseerde artsen wordt gemonitord. Onze getrainde verpleegkundigen en zeer ervaren artsen zullen je nauwlettend in de gaten houden en ondersteunen in dit proces. Je ontvangt wanneer nodig medicatie en alle steun. De detox duurt meestal niet langer dan 10 dagen.

Na de detox zul je je al een stuk beter voelen. Dan kan het proces van herstel echt beginnen. Verslaving is de ziekte van terugval, dus we zullen jou goed verzorgen, ondersteunen en leren een nieuw begin te maken. Een leven waarbij jouw verslaving altijd een onderdeel van zal zijn maar waar jij zeker sterk en moedig genoeg mee om zult kunnen gaan.

Advies

Vul geheel vrijblijvend het intakeformulier in

Is een dierbare verslaafd aan alcohol?

Ook dan kunnen wij helpen. Doormiddel van een interventie.

Een interventie is een methode de verslaafde samen met zijn of haar dierbaren te confronteren met zijn of haar alcoholverslaving. Dit gebeurt op een liefdevolle en respectvolle manier en alleen met professionele begeleiding. Wij hebben de ervaring en kennis in huis.

Vragen? Neem vrijblijvend contact op

Wij zijn er om jou te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.