Heroïneverslaving

Herstellen van een heroïneverslaving doe je niet alleen. Er is professionele hulp beschikbaar en wij bieden jou die graag aan. Elk mens is anders; onze zorg is maatwerk. Samen met jou bepalen wij welke behandeling voor jouw heroïneverslaving het beste is.

Wij helpen je stoppen met heroïne

Toegeven dat je een probleem hebt, is de eerste grote stap die je kunt nemen. Zonder hulp is het stoppen met heroïne erg moeilijk. Wij bieden professionele verslavingszorg en hebben al talrijke mensen geholpen met het overwinnen van hun verslaving.

Behandeling heroïneverslaving

Bij een heroïneverslaving zijn veranderingen noodzakelijk om de negatieve gevolgen van heroïne tegen te gaan. Het kan erg gevaarlijk zijn om plotseling te stoppen met heroïne door de ontwenningsverschijnselen die erbij komen kijken. Vaak is eerst een detox behandeling nodig. Afhankelijk van jouw situatie wordt besloten of een klinische opname nodig is of dat je ambulant geholpen kan worden. Tijdens de eerste intake kunnen wij je meer vertellen over de behandeling voor heroïneverslaving. Wij adviseren welke methode het beste bij jou past.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering. Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Je staat er niet alleen voor!

Ons team bestaat uit ervaren psychologen, psychiaters, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Onze ervaringsdeskundigen hebben vaak zelf ook de ziekte van verslaving overwonnen en weten daarom als geen ander waar jij doorheen gaat. Zij begeleiden je stap voor stap. Ons doel is jou zo snel maar vooral zo goed mogelijk te behandelen waardoor je weer gezond jouw leven op kan pakken. Met onze uitstekende nazorg en door het betrekken van familie bij de behandeling wordt terugval zo goed mogelijk voorkomen. Je staat er niet alleen voor!

Heroïne

De drug heroïne is afkomstig van opium, een stof uit de papaverplant. Dit zeer verslavende middel wordt in verschillende vormen gebruikt. Zo wordt het bijvoorbeeld met een injectienaald gespoten, gerookt vanaf een stukje aluminiumfolie of gesnoven. Het effect, ook wel de flash genoemd, is vrijwel direct merkbaar. De gebruiker krijgt dan een kort maar heel intens geluksgevoel. Daarnaast heeft heroïne in het brein effect op het doorgeven van pijnsignalen. De effecten houden 4 tot 6 uur aan. Heroïne is zeer verslavend, een regelmatige gebruiker kan al na 3 weken afhankelijk zijn.

Hoe herken je een heroïneverslaving?

Een regelmatige gebruiker van heroïne loopt een groot risico om de controle over het gebruik te verliezen en kan vaak moeilijk zonder. Daarnaast staat het gebruik in de weg van het dagelijks leven. Een heroïne gebruiker ervaart continu verlangen naar het middel, heeft steeds meer nodig voor hetzelfde effect en stelt het stoppen of verminderen steeds uit. Jongeren, mensen die niet goed in hun vel zitten en zwangere vrouwen zijn de grootste risicogroepen.

Lees meer over de symptomen van heroïne of over het afkicken van heroïne. Herken jij jezelf of iemand uit je omgeving in de symptomen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je staat er niet alleen voor!

Verder lezen over heroïne verslaving

Herken jij je zelf in de symptomen of iemand die jou dierbaar is? Schroom niet contact met ons op te nemen. Je staat er niet alleen voor.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2023 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons