Behandellocatie: Rustenburg

Maarten Dammers

Interventionist, addiction counselor & familie therapeut.

Maarten DammersIk ondervond aan den lijve de vernietigende werking van verslaafd zijn; het onvermogen om te kunnen doseren en stoppen met het gebruik van drank en drugs.

Mijn leven, en dat van mijn dierbaren, werd 35 jaar geregeerd door alcohol, speed, cocaïne, XTC en hasj.

Ik heb meerdere pogingen ondernomen en meerdere behandelingen doorlopen om van mijn verslaving af te komen. Mijn probleem was niet clean worden maar clean blijven. Uiteindelijk heb ik in een kliniek, in een 12 stappen behandeling, het antwoord gekregen. Ik heb in dat behandelproces de strijd gestreden en daarbij mijn pijn, mijn angst en mijn machteloosheid leren kennen die zo kenmerkend zijn voor verslaving.

Sindsdien leef ik een clean en nuchter leven.

Mijn ‘opdracht’ in het leven is om mensen met verslavingsproblematiek te kunnen geven wat ik heb mogen ontvangen, een leven zonder middelen, een leven in vrijheid.

Maarten Dammers interventies

Maarten ken je waarschijnlijk van het programma Verslaafd! welke elke herfst op RTL 4 wordt uitgezonden. Maarten voert de interventies uit en begeleid families. Ook dit seizoen zal Maarten op tv enkele interventies uitvoeren en kun je in het programma zien hoe een behandeling te werk gaat. Wij zullen de verslaafden opvangen, behandelen en begeleiden weer nuchter te leven.

Een nieuw seizoen Verslaafd 2019

Lieve mensen,

Dit seizoen kreeg ik van Vorst Media de eer als interventionist en familiebehandelaar, 7 mooie en indringende verhalen te maken. In samenwerking met drie fijne organisaties; GGZ Interventie, SolutionS en Yes We Can, zijn we er in geslaagd om families en hun verslaafde dierbaren een helpende hand toe te reiken.

Het blijft schokkend om te ervaren hoe heftig het lijden is van families. Hoe gevangen zij zitten in het web van hun verslaafde dierbare.

De uitkomsten zijn verschillend. Sommige families kon ik ondersteunen in het herstel, daar waar de verslaafde het werk deed wat gedaan moest worden. Andere families moest ik ondersteunen in de pijn en het verdriet, omdat het middelen gebruik gaande bleef. Hoe dan ook, we kunnen terugkijken op 7 belangrijke veranderingsprocessen.

In mijn visie op verslaving als familie-ziekte, begint veelal de verandering bij jullie, de niet-verslaafden. Wij, de verslaafden, gaan hoe dan ook een keer volgen. Uiteindelijk heeft bijna iedere verslaafde een diepliggend verlangen; ‘ik zou zo graag naar huis toe komen, maar ik weet niet hoe!’

Verslaving gedijt in het duister en dooft in het licht. Daarom ben ik ongelooflijk dankbaar dat 7 families zo dapper zijn geweest hun gijzeling en drama met ons te willen delen in het daglicht.

Maarten Dammers

-> Lees hier alles over het programma Verslaafd!
-> Lees hier over Interventies en wat wij voor je kunnen betekenen

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2020 GGZ Interventie

Nu hulp

Bel ons