Test of je verslaafd bent

Wanneer is er sprake van een verslaving? Wanneer drink (of gebruik) je puur alleen recreatief en wanneer is er sprake van een echte verslaving?

Soms is het moeilijk een verslaving te herkennen. Vooral als het om jouw eigen gebruik gaat. Over het algemeen kunnen we stellen dat obsessief of dwangmatig gedrag rondom jouw interesse een aanwijzing kan zijn voor een verslaving. Ook verminderde aandacht voor werk, school of sociale activiteiten kan een indicatie zijn van een verslaving.

Vaak ontkennen verslaafden dat ze verslaafd zijn, wat de diagnose moeilijk maakt.

De zelftest van GGZ Interventie kan je helpen door middel van een aantal simpele vragen vast te stellen of jouw gedrag reden is tot zorg. Je krijgt direct de uitslag en inzicht of je actie moet ondernemen. Het is belangrijk dat je eerlijk antwoord. De testen zijn volledig anoniem.

Wil je met iemand praten?

Wil je naar aanleiding van de test met iemand praten? Of heb je vragen over jouw specifieke situatie (of dat van een dierbare), dan kun je ons altijd bellen: 020 - 231 00 00.

Of gebruik onderstaand formulier. Wij staan je graag te woord. Wij begrijpen dat de eerste stap moeilijk voor je kan zijn.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.