Vergoedingen door zorgverzekeraars

De kostenbegroting geeft inzicht in de behandelkosten van GGZ Interventie. De tarieven voor de behandeling bij GGZ Interventie zijn op basis van de in Nederland wettelijk vastgestelde tarieven ingevolge de GGZ DBC (Diagnose Behandel Combinatie) voor het geldende jaar.

  • Voor behandeling bij GGZ Interventie geldt een vergoeding ingevolge jouw zorgverzekering.
  • De behandelingen van GGZ Interventie worden vergoed vanuit de basisverzekering.
  • De hoogte van de vergoeding is gebaseerd op een aantal zaken. GGZ Interventie neemt genoegen met de vergoeding die de zorgverzekeraar aan ons betaald.
  • Wij vragen voor ambulante behandelingen geen zelfstandige eigen bijdrage. De enige kosten waarmee je belast kunt worden is het wettelijke eigen risico van de zorgverzekeraar.
  • Bij opname in een kliniek vragen wij een eigen bijdrage van €1.500,- Hiervan wordt je vliegticket en eventuele medische kosten ter plaatse betaald (tot een bedrag van €250). 

In Nederland gelden er twee soorten polissen: de naturapolis en de restitutiepolis

Voor elk afzonderlijke zorgverzekeraar gelden andere polisvoorwaarden en vergoedingenstructuren. Vergoedingen zijn ook afhankelijk van de met de zorgverzekeraar afgesloten contracten. Voor verzekerde zorg in Nederland is een verwijzing van een huisarts of andere bevoegde arts of instantie noodzakelijk. Hier dien je rekening mee te houden.

Akte van cessie

Door middel van het tekenen van een akte van cessie voor het totale bedrag draag je de rechten aan ons over ter indiening van onze declaratie aan de zorgverzekeraar. De akte van cessie staat los van de rechten van GGZ Interventie om als toegelaten GGZ-instelling rechtstreeks te declareren aan de zorgverzekeraars.

Uitzonderingen

  • Voor behandeling zonder verzekeringsdekking of buitenland traject gelden tarieven die opgevraagd kunnen worden bij GGZ Interventie.
  • Let op: Indien je verzekerd bent bij DSW of Stad Holland dan kun je helaas niet bij ons in behandeling.
  • Let op: Indien je verzekerd bent bij de Amersfoortse of Ditzo dan dien je van te voren een machtiging aan te vragen voor behandeling. Dit kan enige tijd in beslag nemen. Wij kunnen je ondersteunen met deze aanvraag.

Interventies

De kosten voor een interventie bedragen €1.000,-. Deze kosten worden in rekening gebracht als de verslaafde op intakegesprek is geweest nadat de interventie heeft plaatsgevonden.
De kosten voor een interventie staan los van de eigen bijdrage van €1.500,- per behandeling. Is de verslaafde verzekerd bij een van de volgende zorgverzekeraars? Dan kunnen wij helaas geen interventie aanbieden: Menzis - DSW - Stad Holland - Ditzo - De Amersfoortse - ASR - Zekur - Salland - Holland zorg - Azivo - Anderzorg

Neem voor vragen gerust contact met ons op!

Vragen? Neem gerust contact met ons op

Wij zijn er om jou te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.