Crystal meth verslaving

Crystal meth: crystal methamfetamine

Methamfetamine is een witte kristalvormige drug die je kan snuiven, roken of spuiten. Het is zeer verslavend en het effect kan van een paar uur tot een hele dag duren.
Crystal meth, ook wel ICE, Shabu, IJs, Tina of alleen Crystal genoemd zorgt voor een langdurige roes van euforie, zelfvertrouwen, een verhoogd libido en energie. Het is een typische partydrug die vaak in het samenzijn van anderen wordt gebruikt. Bij het uitwerken van de drug maakt de euforie vaak plaats voor depressieve gevoelens. Crystal creëert hierdoor een afhankelijkheid die vernietigende gevolgen heeft. Naast bijwerkingen zoals hoofdpijn, verlies van eetlust, hallucinaties en angstgevoelens heeft Crystal op de lange termijn hevige complicaties, namelijk: een rottend gebit, een hoge bloedruk en schade aan de aders van het hart en de hersenen met uiteindelijk de dood tot gevolg.

Helaas stijgt de populariteit van Crystal waardoor ook het aantal verslaafden toe neemt. Niet zelden is de verslaafde ook verslaafd aan andere middelen. Crystal is redelijk eenvoudig zelf te maken en hierdoor is de prijs niet al te hoog en de drug makkelijk te verkrijgen.

De kosten worden volledig vergoed!

GGZ Interventie is een in Nederland toegelaten GGZ-instelling volgens de Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi). Dit houdt in dat de kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.

Neem contact op voor een adviesgesprek.
Lees hier meer over de kosten en vergoedingen van zorgverzekeraars.

Crystal is zeer verslavend

Vanwege het effect en gevoel wat Crystal Meth vooroorzaakt, is de drug zeer verslavend.

Het enorme gevoel van euforie en libido verhogende effecten, maakt Crystal Meth een middel waar je snel aan verslaafd kan worden. Al na een paar keer gebruiken, word je naast psychisch verslaafd, lichamelijk verslaafd. Crystal is ook niet ongevaarlijk. Het is zeer schadelijk voor jouw lichaam en bij veelvuldig gebruik of hoge doseringen zelfs dodelijk.

Afkicken van Crystal

Als je stopt, is de kans erg groot dat je last van ontwenningsverschijnselen zult krijgen.

De ontwenningsverschijnselen variëren van depressie, weinig energie tot ernstige slaap- en concentratieproblemen. Dit versterkt de zin om weer te gebruiken. Je voelt je lusteloos en geagiteerd. Goede begeleiding, steun en een detox behandeling is daarom belangrijk.

Lees meer over afkicken op de pagina: afkicken van drugs.

slide3

Drugsverslavingstest

Twijfel je of er sprake is van een verslaving?

Korte termijn effecten van Crystal

De eerste positieve effecten zijn euforie, verhoogde libido, extra energie en zelfvertrouwen. Als deze fase is afgelopen, kun je last krijgen van depressie, slaapproblemen, angst, agressie en paranoia. Maar ook lichamelijke symptomen als trillen, stuiptrekkingen, geen eetlust en andere schadelijke effecten.

Lange termijn effecten van Crystal

Naast verslaving, kun je allerlei psychische klachten ervaren zoals langdurige depressie, angst, agressie en hallucinaties. Lichamelijk: hersenschade, Parkinson, Alzheimer, coma, hartaanvallen, zweren en ontstekingen, uitvallende / slechte tanden, gewichtsverlies en psychoses.

Is een dierbare verslaafd aan Crystal Meth?

Ook dan kunnen wij helpen. Doormiddel van een interventie.
Een interventie is een methode de verslaafde samen met zijn of haar dierbaren te confronteren met zijn of haar drugsverslaving. Dit gebeurt op een liefdevolle en respectvolle manier en alleen met professionele begeleiding. Wij hebben de ervaring en kennis in huis.

Advies

Vul geheel vrijblijvend het intakeformulier in

Wanneer ben je verslaafd aan Crystal Meth?

Crystal is erg verslavend dus is de kans dat je verslaafd wordt, al na enkele keren gebruiken zeer reëel.

Als je Crystal Meth gebruikt, ervaar je al na 2 tot 3 dagen ontwenningsverschijnselen. Na een 1 tot 2 weken nemen deze af, echter is de kans groot dat je daarvoor alweer hebt gebruikt. Het bijvoorbeeld alleen op feestjes gebruiken is vaak niet mogelijk, je stapt al snel over tot een regelmatige gebruiker. Dit voornamelijk door de dip die volgt na het gebruiken van Crystal.

Heb je nog vragen over Crystal Meth?

Wij zijn er om jou te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.