Drugsverslaving

Ben jij verslaafd aan drugs?

Toegeven dat je een probleem hebt, is de eerste grote stap die je kunt maken. Verslaving is een ziekte van de terugval en herstellen doe je niet alleen.

Er is professionele hulp die wij je kunnen bieden. Elk mens is anders en onze zorg is maatwerk. Samen met jou stellen wij een plan op. Je kan kiezen voor ambulante zorg of opname in één van onze klinieken. De zorg die wij jou bieden wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Wacht niet langer en kom bij ons op gesprek voor een vrijblijvende intake. Heb je vragen? Stel ze gerust.

De kosten worden volledig vergoed!

GGZ Interventie is een in Nederland toegelaten GGZ-instelling volgens de Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi). Dit houdt in dat de kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.

Neem contact op voor een adviesgesprek.
Lees hier meer over de kosten en vergoedingen van zorgverzekeraars.

slide3

Verslaafd aan drugs

Er zijn veel drugs die geestelijk en/of lichamelijk verslavend zijn.

De bekendste en meest gebruikte drugs zijn: cocaïne, heroïne, GHB, Crystal Meth, Speed, XTC en LSD. Maar ook alcohol, medicijnen en andere legale stimulerende middelen als cafeïne en nicotine vallen onder drugs.

Is een dierbare verslaafd aan drugs?

Ook dan kunnen wij helpen. Doormiddel van een interventie.

Een interventie is een methode de verslaafde samen met zijn of haar dierbaren te confronteren met zijn of haar drugsverslaving. Dit gebeurt op een liefdevolle en respectvolle manier en alleen met professionele begeleiding.

Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Gevaren van drugs

Drugs kunnen leiden tot ernstige fysieke –en psychische klachten en niet zelden tot de dood. Bij een drugsverslaving zijn zo snel mogelijke veranderingen noodzakelijk om de negatieve gevolgen van drugsverslaving tegen te gaan.

Advies

Vul geheel vrijblijvend het intakeformulier in

Wanneer ben je verslaafd aan drugs?

Bijna alle drugs zijn verslavend tot zeer ernstig verslavend. Afhankelijk van de type drug kan dit lichamelijk, psychisch of beiden zijn. Voor het afkicken van een lichamelijke verslaving is vaak eerst een detox nodig. Psychische verslavingen kunnen net zo moeilijk zijn om van af te kicken, dat mag zeker niet onderschat worden. Goede begeleiding, steun en vooral ook goede nazorg is belangrijk om succesvol te genezen van een verslaving.

Wanneer je merkt dat je regelmatig zin of drang hebt naar een bepaald middel of dat je zonder het gebruiken negatieve gevoelens krijgt, je niet lekker voelt of andere symptomen krijgt, dan is de kans zeer groot dat je verslaafd bent. Het herkennen en erkennen van je verslaving is al een goede eerste stap. Besef dat verslaving een ziekte is. Een ziekte waar je van kan herstellen, met professionele hulp.

Twijfel je of je verslaafd bent? Of heb je het gevoel dat je niet echt verslaafd bent maar wel regelmatig bepaalde middelen (drugs, alcohol, oid) misbruikt, dan kun je ons altijd bellen.

Drugsverslavingstest

Twijfel je of er sprake is van een verslaving?

Neem contact met ons op

Wij zijn er om jou te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.