GHB verslaving

Verslaafd aan GHB?

Het is gevaarlijk om zomaar met GHB te stoppen! Dit dient onder medische begeleiding afgebouwd te worden.

GHB (4-hydroxybutaanzuur of gamma-hydroxyboterzuur) werd ontwikkeld als narcosemiddel en slaapmiddel maar vanwege de bijwerkingen was het gebruik niet populair. In de VS was GHB jarenlang verkrijgbaar als voedingssupplement, en werd vanwege de anabole effecten misbruikt door bodybuilders in de jaren tachtig. In de jaren 90 werd bekend dat GHB als "date rape" drug werd gebruikt.

In Nederland wordt GHB in de geneeskunde alleen nog gebruikt in de vorm van het geneesmiddel Xyrem voor de behandeling van narcolepsie met kataplexie, waarvoor het in 2005 een Europese registratie kreeg.

De kosten worden volledig vergoed!

GGZ Interventie is een in Nederland toegelaten GGZ-instelling volgens de Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi). Dit houdt in dat de kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.

Neem contact op voor een adviesgesprek.
Lees hier meer over de kosten en vergoedingen van zorgverzekeraars.

GHB is populair

GHB is goedkoop te verkrijgen en makkelijk zelf te maken. Dit verklaart de groeiende populariteit.

De effecten zijn, afhankelijk van de dosis, te vergelijken met alcohol. Na 15 tot 30 minuten krijg je een verdoofd en aangeschoten gevoel. Net zoals alcohol wordt je overmoediger, praat je meer, kan het lustopwekkend werken en vermindert het angsten en remmingen. Dit kan 3 tot 4 uur duren. Na de eerste 'roes', wordt je energieker.

GHB is gevaarlijk

Het gaat vaak mis bij de dosering. Een paar milliliters meer of minder kan het verschil zijn tussen een roes of een coma.

Ook kan je vaak niet weten hoe sterk of verdund de GHB is die je gaat gebruiken. De effecten zijn ook afhankelijk van lichaamsgewicht, gebruik van andere middelen of alcohol, gevoeligheid en gewenning. GHB is zeer verslavend, lichamelijk en psychisch. Als je stopt, krijg je last van ernstige onthoudingssymptomen. Lees hier meer over op de pagina afkicken van drugs.

slide3

Verkrachtingsdrug

GHB staat bekend als de "date rape" drug. GHB wordt in een drankje van de slachtoffer gedaan waardoor de slachtoffer zijn/haar bewustzijn verliest. Als hij/zij wakker wordt, kan de slachtoffer weinig van de verkrachting herinneren. GHB smaakt echter erg zout, dus het is moeilijk niet op te merken.

Stoppen met GHB

Het is gevaarlijk om zomaar met GHB te stoppen, dit dient onder medische begeleiding afgebouwd te worden. GGZ Interventie kan hier mee helpen door een detoxificatie in onze detox faciliteit. 
GHB wordt geleidelijk afgebouwd, afhankelijk van het gebruik kan dit wel twee weken duren.

Is een dierbare verslaafd aan GHB?

Ook dan kunnen wij helpen. Doormiddel van een interventie.
Een interventie is een methode de verslaafde samen met zijn of haar dierbaren te confronteren met zijn of haar GHB verslaving. Dit gebeurt op een liefdevolle en respectvolle manier en alleen met professionele begeleiding. Wij hebben de ervaring en kennis in huis.

Advies

Vul geheel vrijblijvend het intakeformulier in

Wanneer ben je verslaafd aan GHB?

GHB is erg verslavend dus is de kans dat je verslaafd wordt, al na enkele keren gebruiken zeer reëel.

GHB werkt lichamelijk en geestelijk sterk verslavend. De effecten zijn vergelijkbaar met alcohol maar vele malen riskanter. Wanneer je merkt dat je vaker GHB nodig hebt en/of wilt gebruiken, kun je er vanuit gaan dat je al verslaafd bent. Een enkele keer "recreatief" gebruiken is haast onmogelijk. Vroeg of laat wordt je verslaafd en kun je niet zonder professionele en medische begeleiding stoppen.

Drugsverslavingstest

Twijfel je of er sprake is van een verslaving?

Heb je nog vragen over GHBverslaving?

Wij zijn er om jou te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.