Afkickkliniek Eikenstein

Eikenstein: afkickkliniek in Bilthoven

In een kleine setting van maximaal 8 cliënten bieden wij in onze afkickkliniek ‘Eikenstein’ in Bilthoven een klinisch programma van 28 dagen aan, met veel persoonlijke en individuele aandacht.

Deze volledige behandeling is met zorg opgebouwd en heeft als leidraad het 12-stappen programma gecombineerd met cognitieve gedragstherapie, inzicht gevende therapie en lichaamsgerichte therapie met als primair doel volledige abstinentie van middelen. De kliniek van het 28 dagen programma biedt een huiselijke sfeer, gedurende de opname wordt er tevens aandacht besteed aan het (terugbrengen van) een goed dag- en nachtritme, structuur en goede voeding.

Jouw behandeling voor verslaving

De behandeling wordt grotendeels in groepsverband gegeven, ook krijg je je eigen behandelaar tijdens het traject waarmee de individuele gesprekken plaatsvinden.

Naast deze groeps- en individuele sessies is er aandacht voor meditatie, sport en creatieve therapie.

Jouw verblijf in Eikenstein

De kamers binnen onze afkickklinieken zijn altijd meerpersoons, je deelt dus een kamer met minimaal 1 ander persoon van hetzelfde geslacht. Dit is om te voorkomen dat je je gaat isoleren of terugtrekken.

Nazorg

Na het klinische traject krijg je gedurende minimaal 3 maanden nazorg op onze locatie in Amsterdam. De nazorg bestaat uit groeps- en individuele sessies, de frequentie wordt persoonlijk vastgesteld in overleg met jouw behandelaar.

Het verslavingszorgteam

Het multidisciplinaire team bestaat uit psychiaters, klinisch psychologen, psychologen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, koks en casemanagers. Allen gespecialiseerd in behandeling van verslavingsproblematiek.

EikensteinGGZ Interventie ‘Eikenstein’
Prof. Bronkhorstlaan 8
3723 MB Bilthoven
020 – 231 00 00
info@ggzinterventie.nl

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering. Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2019 GGZ Interventie

Nu hulp

Bel ons