Plettenberg Bay

Afkickkliniek Zuid-Afrika

GGZ Interventie biedt in Zuid-Afrika klinische opname voor de behandeling van verslaving. Rustenburg is een luxe kliniek waar de ziekte van verslaving wordt behandeld in een prachtige omgeving middenin de Afrikaanse natuur.

Herstel van jouw verslaving in verslavingskliniek Rustenburg Zuid-Afrika.

Rustenburg bevindt zich in Somerset West, Kaapstad. Er is meer dan voldoende privacy en ruimte om in alle rust te herstellen van jouw ziekte van verslaving.

Hard werken aan het herstel van jouw verslaving

Rustenburg is een prachtige kliniek voorzien van allerlei gemakken. Een zwembad, veel natuur, mooie kamers en veel rust en stilte. Het lijkt een droom vakantie. Maar dat is het zeker niet! Herstellen aan de ziekte van verslaving is verreweg een vakantie. Het is zeer hard werken, erg confronterend en vergt een flinke dosis motivatie. Onderschat dat niet! Wel zullen wij je bij elke stap goed begeleiden.

Elke dag wordt gevuld met een intensief programma

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds ben je bezig met allerlei activiteiten, één op één gesprekken met psychologen en counselors, groepsgesprekken en werk je aan jouw lichamelijke gezondheid. In de loop van de jaren heb je veel schade aangericht aan jouw lichaam en geest. Om hiervan te herstellen is dus veel inzet nodig.

Je leert weer in een gezonde routine te leven welke je bij terugkomst in Nederland houvast gaat bieden. Je leert creatief te zijn, een betere levensstijl te onderhouden, om te gaan met emoties, angsten en andere psychische uitdagingen en weer gezond te leven zonder middelen.

Na terugkomst uit het kliniek volgt een minimaal 3 maanden lange intensief nazorgtraject. Maar na die 3 maanden zul je ook moeten blijven werken aan je herstel. Verslaving is niet te ‘genezen’ maar blijvend herstel is absoluut mogelijk!

De behandeling in onze kliniek in Zuid-Afrika betreft particuliere zorg.
Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

GGZ Interventie Zuid Afrika

Voordelen van het afkicken in het buitenland

Er zijn hele goede klinieken in Nederland. Zoals onze eigen kliniek in de bosrijke omgeving van Bilthoven. Dus waarom is het dan toch soms raadzaam af te kicken in het buitenland?

De reis naar herstel

Soms is het in het belang van de cliënt en het herstel nodig even volledig fysiek uit de bekende omgeving te stappen. De reis en fysieke afstand zorgen ook voor een geestelijke afstand. De weg naar herstel begint al bij de reis ernaar toe. Ver weg van je problemen, je verslaving, naasten, invloed van je oude omgeving en schadelijk gedrag.

Mooier klimaat en wilde natuur

In Zuid-Afrika is de klimaat een stuk vriendelijker waardoor buitenactiviteiten het gehele jaar rond gedaan kunnen worden. Bijzondere uitstapjes zijn mogelijk. Sport en spel in de buitenlucht. Verbinding met de wilde natuur. Weidse uitzichten. Je keert weer terug naar de basis, weg uit alle drukte en hectiek van het drukke Nederland. Je verbreekt fysiek en mentaal de connectie met alle faccetten van jouw verslaving.

Nieuwe ervaringen

Nieuwe geuren, kleuren en smaken. Om weer waardering te krijgen voor de natuur, jouw lichaam en geest, helpt het als je nieuwe ervaringen opdoet. Dit helpt met de ontwikkeling van zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Leren niet (meer) afhankelijk te zijn van anderen, middelen als alcohol, drugs of medicatie, en inzicht krijgen in jouw ziekte van verslaving en gedrag.

Rust en stilte

Werken aan je gedrag, weer echt leren voelen en omgaan met bepaalde emoties en angsten kan erg confronterend en stressvol zijn. Rust en stilte is dan erg belangrijk en heelzaam. In Zuid-Afrika vind je dat vollop. Weer liefde voor jezelf ontwikkelen en coping mechanism ontwikkelen voor tegenslagen, lukt het beste als je niet overladen wordt door externe prikkels. Letterlijk en figuurlijk weer frisse lucht inademen.

Terugvalpreventie

Maar er komt een tijd dat jouw behandeling klaar is in Zuid-Afrika en keer je weer terug naar huis (of tijdelijk naar een safehouse). Het is daarom belangrijk dat je alles wat je geleerd hebt tijdens je behandeling in de praktijk gaat uitvoeren. Om je daairn te blijven begeleiden en terugval te voorkomen, volgt een intensieve nazorgtraject van minimaal 3 maanden. Een jarenlange verslaving kun je immers niet binnen een paar weken “genezen”. Je zal altijd moeten blijven werken aan je herstel om clean te blijven.

Counseling Team GGZ Interventie Rustenburg

Ervaren verslavingscounseling team

Kliniek Rustenburg in Zuid-Afrika staat onder dagelijkse leiding van zeer professionele en vakbekwame counselors. Zij zijn opgeleid en gespecialiseerd in het behandelen van de ziekte van verslaving.

Het ervaren counselor team bestaat uit een gevarieerde groep van psychologen, verslavingscounsellors, en maatschappelijk werkers. De behandeling wordt in de Engelse taal gevoerd.

Wil je liever in Nederland een klinische behandeling volgen?
Lees dan naar meer over onze eigen kliniek in Bilthoven.

Faciliteiten afkickkliniek Zuid-Afrika

Onze kliniek in Kaapstad beschikt over verzorgde slaapkamers, een zwembad en er wordt elke dag heerlijk gekookt door onze koks. Gezond eten, sport en routine zijn ook belangrijke onderdelen van de behandeling naar blijvend herstel.

De kliniek bevat alle faciliteiten welke nodig zijn voor jouw herstel.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2022 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons