Werknemer verslaafd

Wat als jouw werknemer / collega verslaafd is?

Wanneer jouw werknemer of collega verslaafd is, heeft dat invloed invloed op jou, jouw bedrijf en/of collega's.

Een verslaving is een ziekte waar niet alleen de verslaafde last van heeft. Het heeft invloed op iedereen in zijn of haar omgeving, voor haar/zijn familie maar ook op de werkvloer! Hij/zij presteert slechter op werk, komt zijn afspraken niet na, meldt zich misschien vaker ziek of maakt veel fouten. Als werkgever of collega is het extra moeilijk de verslaafde te confronteren. Dus wat doe je als jouw werknemer of collega verslaafd is? Een interventie helpt!

Een interventie helpt!

Het doel van een interventie is de verslaafde te laten inzien wat de gevolgen van zijn/haar verslaving is en hulp te accepteren. Dit gebeurt op een liefdevolle manier maar met de duidelijke boodschap dat hij/zij nu echt hulp moet accepteren.

Uit de praktijk is gebleken dat 85% van de uitgevoerde interventies uiteindelijk leidt tot het aanvaarden van hulp.

Verslaving gaat vaak gepaard met ontkenning en schaamte, waardoor hulp vragen steeds moeilijker wordt. Als werkgever / collega zie je vaak sneller dat er een probleem is. Vanwege het slechter presteren, misschien een drank geur of bijwerkingen van de gebruikte drugs en het vaker ziekmelden of niet nakomen van afspraken. Een interventie kan dan net dat duwtje in de juiste richting geven.

Interventies vaak succesvol!

Uit de praktijk is gebleken dat 85% van de uitgevoerde interventies uiteindelijk leidt tot het aanvaarden van hulp.

Hoe werkt een interventie?

STAP 1: Eerste gesprek
Ten eerste gaan wij met jou en eventueel andere betrokkenen in gesprek. Dit kunnen collega's zijn en/of familieleden. Wij brengen de hulpvraag in kaart. Waaraan is jouw werknemer/collega verslaafd, hoe erg is de verslaving, welke middelen worden er gebruikt en is er al eens hulp geboden? Wij bespreken gezamenlijk wat de beste aanpak zal zijn.

STAP 2: Interventieplan
Onze ervaren interventionist zal een plan opstellen. Hierin staat hoe, waar en wanneer de interventie uitgevoerd zal worden. Dit plan wordt met jullie besproken en wij maken duidelijke afspraken.

STAP 3: De interventie
Onze interventionist leidt deze dag. Hij/zij zal de interventie uitvoeren en jullie worden hier allemaal bij betrokken. De verslaafde wordt geconfronteerd met zijn/haar verslaving, welke impact dit op het werk, zijn/haar gezin en familie heeft gehad en wat de gevolgen zullen zijn als hij/zij geen hulp aanvaard. Dit gebeurt op een respectvolle en liefdevolle manier.

STAP 4: Hulp & acceptatie
Wanneer de verslaafde hulp accepteert, gaat hij/zij direct mee voor een medische intake. Dit gebeurt bij ons, GGZ Interventie. De verslaafde wordt dan opgenomen in één van onze kliniek en kan het herstelproces beginnen.

Interventionist

Wij werken alleen met ervaren interventionisten.
Zij zijn ervaringsdeskundigen. Hierdoor zijn zij goed in staat zich in te leven bij de verslaafde en dat wekt vertrouwen op. Als ervaringsdeskundige kan de interventionist de verslaafde laten inzien dat hulp aanvaarden noodzakelijk is en een beter leven mogelijk is.

Maarten Dammers | Interventie

Maarten Dammers

Maarten was zelf jaren verslaafd aan alcohol, speed, cocaïne, XTC en hasj. Hij heeft zijn verslaving overwonnen en heeft nu als doel anderen te helpen. Maarten Dammers is een ervaren interventionist, verslavingsconsulent en familie therapeut.

Bekijk Maarten in actie in het TV programma Verslaafd! op RTL 4. Je kan hier alle afleveringen van Verslaafd!  terugkijken.

 

Advies

Vul geheel vrijblijvend het intakeformulier in

Kosten Interventie

De kosten voor een interventie bedragen € 1.000,- . Deze kosten worden in rekening gebracht als de verslaafde op intakegesprek is geweest nadat de interventie heeft plaatsgevonden.
De kosten voor een interventie staan los van de eigen bijdrage van € 1.500,- per behandeling.
Lees hier meer over de behandeling.

Is de verslaafde verzekerd bij een van de volgende zorgverzekeraars? Dan kunnen wij helaas geen interventie aanbieden: Menzis - DSW - Stad Holland - Ditzo - De Amersfoortse - ASR - Zekur - Salland - Holland zorg - Azivo - Anderzorg

Lees hier meer over vergoedingen van de zorgverzekeraar.

Behandeling na interventie

Na een succesvolle interventie zijn er twee mogelijkheden. Kliniekopname of ambulante zorg. Uit ervaring is gebleken dat een kliniekopname na een interventie de beste keuze is. Daarom zal in de meeste gevallen de verslaafde direct of een dag erna opgenomen worden in één van onze aangesloten klinieken.

Lees hier meer over de behandeling.

AMBULANTE BEHANDELING

  • Snelle diagnose
  • Persoonlijke behandelaar
  • Behandeling naast je werk
  • Uniek familieprogramma

KLINISCHE BEHANDELING

  • Interventies zonder kosten
  • Intensief nazorgtraject
  • Klinieken in binnen- en buitenland
  • Uniek familieprogramma

Vragen? Neem vrijblijvend contact op

Wij zijn er om jou te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.