Verslaving is een ziekte van de terugval, maar je staat er niet alleen voor. Onder professionele begeleiding helpen wij jou. Iedereen is anders en daarom is onze zorg maatwerk. In overleg met jou bepalen wij welke behandeling voor jouw speedverslaving het meest geschikt is.
Speed wordt meestal amfetamine of pep genoemd en komt bijna altijd voor in poedervorm, vaak wit of gelig van kleur. Speed wordt door de meeste gebruikers tijdens het uitgaan gebruikt om niet moe te worden en om langer te kunnen dansen. Maar ook thuis gebruikt men speed. Speed kan soms een beetje nat zijn. Een opvatting is dat natte speed beter is, echter bevat dit juist giftige oplosstoffen. Van speed krijg je meestal meer energie en zin om te praten en dansen. Je voelt je scherper en in een vrolijkere stemming. Daarentegen kan je je ook juist rustiger voelen omdat speed lijkt op medicijnen voor ADHD.
Wij helpen je stoppen met Speed!
Toegeven dat je een probleem hebt, is de eerste grote stap die je kunt maken. Zonder hulp is het stoppen met amfetamine (speed) erg moeilijk. Wij bieden professionele verslavingszorg en hebben al talrijke mensen geholpen met het overwinnen van hun verslaving.
De kosten voor de behandeling van de ziekte van verslaving wordt vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.
Sommige verzekeraars vergoeden de behandeling voor een verslaving aan softdrugs niet. Neem hiervoor contact met ons op. Wij bieden ook particuliere verslavingszorg. Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.
Wij bieden professionele hulp bij jouw speed verslaving
Bij een speedverslaving zijn veranderingen noodzakelijk om de negatieve gevolgen van speed/amfetamine tegen te gaan. Afhankelijk van jouw situatie wordt besloten of een klinische opname nodig is of dat je ambulant geholpen kan worden. Tijdens de eerste intake kunnen wij je meer vertellen over de behandeling voor jouw speedverslaving. Wij adviseren welke methode het beste bij jou past.
De risico’s van speed
Korte termijn risico’s:
- Draaierigheid, misselijkheid, verwardheid en angst
- Depressieve gevoelens
- Oververhitting
- Hart- en vaatproblemen
- Verslechterde en gevaarlijk rijvaardigheid
Lange termijn risico’s:
- Psychische klachten
- Beschadigingen aan de neus bij regelmatig snuiven
- Ongecontroleerde bewegingen
- Verzwakt lichaam als gevoel van weinig eten en oververmoeidheid
- Verslaving
- Hersenschade
- Psychose
- Slaapproblemen
Hoe herken je een speedverslaving?
In de dagen na gebruik kan je je vaak moe voelen, concentratieproblemen hebben en je somber voelen. Je zal dus de behoefte krijgen om weer terug te gaan naar die vrolijke stemming en opnieuw speed gebruiken. Speed kan erg verslavend zijn, omdat je geestelijk afhankelijk raakt. Ook kan je last krijgen van psychische klachten zoals angst, verwardheid, agressie en psychoses.
Zijn deze symptomen herkenbaar voor jou of een naaste? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je staat er niet alleen voor!
Je staat er niet alleen voor!
Ons team bestaat uit ervaren psychologen, psychiaters, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Onze ervaringsdeskundigen hebben vaak zelf ook de ziekte van verslaving overwonnen en begrijpen daarom heel goed wat je doormaakt. Zij begeleiden je stap voor stap. Ons doel is jou zo snel maar vooral zo goed mogelijk te behandelen waardoor je weer gezond jouw leven weer kan oppakken. Met onze uitstekende nazorg en door het betrekken van familie bij de behandeling, wordt terugval zo goed als mogelijk voorkomen. Je staat er niet alleen voor!