Verslavingszorg in Portugal

GGZ Interventie biedt in Portugal klinische opnames aan voor de behandeling van verslaving. Een mooie kliniek op 30 minuten rijden van de kust middenin de natuur, tussen bergen en stranden.

Je volgt in Portugal een 28-daagse klinische behandeling gevolgd door een intensieve ambulante behandeling in Nederland.

GGZ Interventie Portugal

Algarve, Portugal

☎️ 020 – 231 00 00
✉️ [email protected]

Openingstijden
Werkdagen van 08:00 tot 17:30

5 voordelen van het afkicken in het buitenland

Er zijn hele goede klinieken in Nederland. Zoals onze eigen kliniek in de bosrijke omgeving van Bilthoven. Dus waarom is het dan toch soms raadzaam af te kicken in het buitenland? Lees hieronder de 5 voordelen van een behandeling in Portugal:

1: Ontdek de unieke faciliteiten van onze kliniek in Portugal

Onze kliniek in Portugal combineert effectieve verslavingszorg met luxe faciliteiten, waardoor je herstel zowel weldadig als bevorderlijk is. Geniet van ons zwembad, de gym, en wekelijkse massages voor optimaal welzijn. Unieke therapievormen zoals paardentherapie en ontspannende activiteiten zoals marktbezoeken, boottochten en strandwandelingen dragen bij aan een succesvolle behandeling. Ervaar herstel in een inspirerende omgeving die balans en genezing bevordert.

2: De reis naar herstel

Soms is het in het belang van de patiënt en het herstel nodig even volledig fysiek uit de bekende omgeving te stappen. De reis en fysieke afstand zorgen ook voor een geestelijke afstand. De weg naar herstel begint al bij de reis ernaar toe. Ver weg van je problemen, je verslaving, naasten, invloed van je oude omgeving en schadelijk gedrag.

3: Mooier klimaat en wilde natuur

In Portugal is de klimaat een stuk vriendelijker waardoor buitenactiviteiten het gehele jaar rond gedaan kunnen worden. Bijzondere uitstapjes zijn mogelijk. Sport en spel in de buitenlucht. Verbinding met de natuur. Je keert weer terug naar de basis, weg uit alle drukte en hectiek van het drukke Nederland.

4: Nieuwe ervaringen

Nieuwe geuren, kleuren en smaken. Om weer waardering te krijgen voor de natuur, jouw lichaam en geest, helpt het als je nieuwe ervaringen opdoet. Dit helpt met de ontwikkeling van zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Leren niet (meer) afhankelijk te zijn van anderen, middelen als alcohol, drugs of medicatie, en inzicht krijgen in jouw ziekte van verslaving en gedrag.

5: Rust en stilte

Werken aan je gedrag, weer echt leren voelen en omgaan met bepaalde emoties en angsten kan erg confronterend en stressvol zijn. Rust en stilte is dan erg belangrijk en heilzaam. In Portugal vind je dat volop. Weer liefde voor jezelf ontwikkelen en gedragsalternatieven ontdekken om een leven in herstel te kunnen starten zonder druk van buitenaf in een heilzame omgeving.

Terugvalpreventie

Er komt een tijd dat jouw behandeling klaar is in Portugal en keer je weer terug naar huis (of tijdelijk naar een safehouse). Het is daarom belangrijk dat je alles wat je ontdekt hebt tijdens je klinische behandeling in de praktijk leert uitvoeren. Om je daarin te blijven begeleiden en terugval te voorkomen, volgt een intensieve ambulante behandeling van minimaal 3 maanden. Een jarenlange verslaving kun je immers niet binnen een paar weken “genezen”. Je zal altijd moeten blijven werken aan je herstel om clean te blijven.

Ervaren team

In Portugal is onze kliniek waar een professioneel team voor u klaarstaat bestaande uit een GZ-psycholoog, een psychiater, psychologen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en counselors. Allen gespecialiseerd in behandeling van verslavingsproblematiek. Tevens zijn er ook facilitaire medewerkers en koks aanwezig in de kliniek die uw verblijf zo comfortabel mogelijk proberen te maken.

Voor een behandeling in Portugal geldt een eigen bijdrage van €750. Voor vragen hierover kun je bellen naar 020-231 00 00.

Wil je liever in Nederland een klinische behandeling volgen?
ℹ️ Lees dan naar meer over onze eigen kliniek in Bilthoven.

Hulp bij verslaving

Wij behandelen de volgende verslavingen:

Verslaving aan middelen

Bijvoorbeeld een verslaving aan alcohol, nicotine, drugs, etc…
Bij een verslaving aan stoffen of middelen wordt de verslaving in stand gehouden door het blijven gebruiken van middelen.

Wij behandelen de volgende middelenverslavingen:

ℹ️ Alcoholverslaving

ℹ️ Drugsverslaving
ℹ️ Cocaïneverslaving
ℹ️ Cannabis verslaving
ℹ️ GHBverslaving
ℹ️ 3-MMC verslaving
ℹ️ Crystal meth (Tina) verslaving
ℹ️ XTC / MDMA verslaving
ℹ️ Speedverslaving

ℹ️ Medicijnverslaving

Verslaving aan gedrag

Bijvoorbeeld een verslaving aan gamen, shoppen, gokken, sex, eten, etc…
Bij een verslaving aan gedrag ontstaat er een kick door handelingen die worden uitgevoerd, waardoor je dit wilt blijven herhalen.

Wij behandelen de volgende gedragsverslaving:

ℹ️ Gokverslaving

De behandeling van verslaving wordt vergoed door de zorgverzekering. Echter, verslavingen aan gedrag (zoals gamen / internet) wordt helaas niet vergoed. Tenzij dit in combinatie is met alcohol of drugs. Particuliere verslavingszorg is dan wel mogelijk. Neem gerust contact op als je hier meer over wilt weten. Bel: 020 – 231 00 00 of e-mail: [email protected]

Locaties

📍 Amsterdam
📍 Bilthoven
📍 Breda
📍 Eindhoven
📍 Leeuwarden

Op deze locaties wordt naast ambulante behandelingen ook het familie programma en nazorgtraject aangeboden.

Klinieken
📍 Bilthoven
📍 Portugal

🚌 Al onze locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Afspraak maken voor hulp bij verslaving

Wil je een intakegesprek aanvragen?
Bel ons gerust op: 020 – 231 00 00 of stuur een e-mail: [email protected]
Je kan ook onze intake aanvraagformulier invullen, dan bellen wij jou terug.

Meld je hieronder aan bij GGZ Interventie of bel voor vragen naar: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons