Plettenberg Bay

Afkickkliniek Portugal

GGZ Interventie biedt binnenkort in Portugal klinische opnames voor de behandeling van verslaving. Een mooie kliniek waar de ziekte van verslaving wordt behandeld in een prachtige omgeving middenin de natuur.

Binnenkort zul je op deze pagina meer kunnen lezen over onze kliniek in Portugal.

Voordelen van het afkicken in het buitenland

Er zijn hele goede klinieken in Nederland. Zoals onze eigen kliniek in de bosrijke omgeving van Bilthoven. Dus waarom is het dan toch soms raadzaam af te kicken in het buitenland?

De reis naar herstel

Soms is het in het belang van de cliënt en het herstel nodig even volledig fysiek uit de bekende omgeving te stappen. De reis en fysieke afstand zorgen ook voor een geestelijke afstand. De weg naar herstel begint al bij de reis ernaar toe. Ver weg van je problemen, je verslaving, naasten, invloed van je oude omgeving en schadelijk gedrag.

Mooier klimaat en wilde natuur

In Portugal is de klimaat een stuk vriendelijker waardoor buitenactiviteiten het gehele jaar rond gedaan kunnen worden. Bijzondere uitstapjes zijn mogelijk. Sport en spel in de buitenlucht. Verbinding met de natuur. Je keert weer terug naar de basis, weg uit alle drukte en hectiek van het drukke Nederland. Je verbreekt fysiek en mentaal de connectie met alle facetten van jouw verslaving.

Nieuwe ervaringen

Nieuwe geuren, kleuren en smaken. Om weer waardering te krijgen voor de natuur, jouw lichaam en geest, helpt het als je nieuwe ervaringen opdoet. Dit helpt met de ontwikkeling van zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Leren niet (meer) afhankelijk te zijn van anderen, middelen als alcohol, drugs of medicatie, en inzicht krijgen in jouw ziekte van verslaving en gedrag.

Rust en stilte

Werken aan je gedrag, weer echt leren voelen en omgaan met bepaalde emoties en angsten kan erg confronterend en stressvol zijn. Rust en stilte is dan erg belangrijk en heelzaam. In Portugal vind je dat vollop. Weer liefde voor jezelf ontwikkelen en coping mechanism ontwikkelen voor tegenslagen, lukt het beste als je niet overladen wordt door externe prikkels. Letterlijk en figuurlijk weer frisse lucht inademen.

Terugvalpreventie

Maar er komt een tijd dat jouw behandeling klaar is in Portugal en keer je weer terug naar huis (of tijdelijk naar een safehouse). Het is daarom belangrijk dat je alles wat je geleerd hebt tijdens je behandeling in de praktijk gaat uitvoeren. Om je daairn te blijven begeleiden en terugval te voorkomen, volgt een intensieve nazorgtraject van minimaal 3 maanden. Een jarenlange verslaving kun je immers niet binnen een paar weken “genezen”. Je zal altijd moeten blijven werken aan je herstel om clean te blijven.

Ervaren verslavingscounseling team

Onze verslavingskliniek in Portugal staat onder dagelijkse leiding van zeer professionele en vakbekwame counselors. Zij zijn opgeleid en gespecialiseerd in het behandelen van de ziekte van verslaving.

Het ervaren counselor team bestaat uit een gevarieerde groep van psychologen, verslavingscounsellors, en maatschappelijk werkers.

Wil je liever in Nederland een klinische behandeling volgen?
Lees dan naar meer over onze eigen kliniek in Bilthoven.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2022 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons