Verwijzers

GGZ Interventie is een gespecialiseerde instelling voor verslavingszorg. Wij bieden ambulante, deeltijd, eHealth en klinische behandelingen aan.

Onze behandelingen zijn bewezen effectief. Wij behandelen de ziekte van verslaving van alcohol, drugs, medicijnen en gokken. Daarbij behandelen wij ook onderliggende problematiek en dubbele diagnose.

Behandellocaties verslavingszorg

Uw patiënt kan bij diverse locaties bij ons terecht:

In onze kliniek in Bilthoven bieden wij 14 en 28 daagse klinische behandelingen. In de kliniek wordt ook detox en ambulante behandelingen aangeboden. In onze kliniek in Portugal kan een behandeling van 6 weken worden gevolgd.

Behandelingsmethodiek

Wij bieden altijd maatwerk. Elke verslaving maar zeker ook elke persoon en situatie is anders. Wij bekijken samen met de patiënt welke behandelmethodiek het beste bij de patiënt en zijn of haar problematiek past.

GGZ Interventie werkt volgens het 12-stappen Minnesota model. Deze manier naar herstel is overgekomen uit Amerika en gebaseerd op het 12-stappen plan van de Anonieme Alcoholisten. Tegenwoordig een begrip in Nederland en door veel instellingen ingezet.

Daarnaast worden Cognitieve Gedragstherapie, Motivational Interviewing en Acceptance & Commitment Therapy waar nodig ingezet.

Ons team

Ons team bestaat uit ervaren psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, casemanagers en interventionisten.

Intercollegiaal overleg

U kunt onze regiebehandelaar of verslavingsarts altijd telefonisch benaderen voor informatie of intercollegiaal overleg. Bel naar 020 – 231 00 00 en vraag naar de dienstdoende verslavingsarts/psychiater.

Verwijzingsprocedure

U kunt eenvoudig digitaal verwijzen via ZorgDomein. Ook wanneer u geen gebruik maakt van ZorgDomein kunt u doorverwijzen naar GGZ Interventie. Uiteraard is het meegeven van een verwijzingsbrief aan uw patiënt ook mogelijk.

Traject

Na doorverwijzing van uw patiënt plannen wij een intake. Afhankelijk van de uitkomst van de intakegesprekken bieden wij een klinisch of ambulant behandeltraject op maat. We werken met het 12 stappen Minnesota Model. Naast volledige abstinentie is ons doel altijd gericht op lichamelijk, geestelijk en sociaal herstel. Elke behandeling kent de mogelijkheid tot het volgen van een familieprogramma en nazorg. Tijdens het behandeltraject wordt u als arts/verwijzer op gezette tijden door ons op de hoogte gehouden.

Praktische informatie

Direct hulp of advies

Wij staan u graag te woord. Bel 020 – 231 00 00 voor intercollegiaal overleg, verwijs via Zorgdomein of vraag online een intakegesprek aan voor uw patiënt. U kunt ons ook altijd e-mailen: info@ggzinterventie.nl

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2023 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons