Verwijzers

GGZ Interventie is een gespecialiseerde instelling voor verslavingszorg, psychodiagnostiek en behandeling van vaak voorkomende comorbide psychiatrische aandoeningen bij verslaving. Wij bieden ambulante, deeltijd, eHealth en klinische behandelingen aan.

Behandellocaties verslavingszorg

Uw patiënt kan bij diverse locaties bij ons terecht:

In onze kliniek in Bilthoven bieden wij een 14 of 28 daags klinisch behandelprogramma aan. In de kliniek wordt ook detox aangeboden. In onze kliniek in Portugal kan een behandeling van 28 dagen worden gevolgd voorafgegaan door een klinische detox van 7 dagen in Bilthoven.

Behandelingsmethodiek

Wij bieden altijd maatwerk. Elke verslaving maar zeker ook elke persoon en situatie is anders. Wij bekijken samen met de patiënt welke behandelinterventies het beste bij de patiënt en zijn of haar problematiek past.

GGZ Interventie werkt volgens het 12-stappen Minnesota model gecombineerd met Motiverende Gespreksvoering (MGV), Cognitieve gedragstherapie (CGT) en Acceptance en Commitment Therapie (ACT). Wij betrekken naasten bij de behandeling met systeemgesprekken en familiedagen.

GGZ Interventie heeft een psychodiagnostisch centrum in Amsterdam. Veel voorkomende comorbide psychiatrische aandoeningen, zoals ADHD, angststoornissen, depressie en onder voorwaarden ook persoonlijkheidsstoornissen en trauma, worden behandeld

Ons team van behandelaren

Ons team bestaat uit ervaren psychologen, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, GZ-psychologen en casemanagers.

Intercollegiaal overleg

Indien u vragen heeft of een casus wilt overleggen, kunt u ons tijdens kantoortijden bereiken op:

Telefoon: 020 – 231 00 00
E-mail: [email protected]

Verwijzingsprocedure

U kunt eenvoudig digitaal verwijzen via ZorgDomein. Ook wanneer u geen gebruik maakt van ZorgDomein kunt u doorverwijzen naar GGZ Interventie. Uiteraard is het meegeven van een verwijsbrief aan uw patiënt ook mogelijk.

Traject

Na doorverwijzing van uw patiënt plannen wij een intake. Afhankelijk van de uitkomst van de intake bieden wij een behandeling aan. Wij bieden niet gecontracteerde verzekerde zorg. Dit betekent dat wij een machtiging moeten aanvragen bij de zorgverzekeraar. We werken met het 12 stappen Minnesota Model. Dit betekent dat wij aan onze patiënten algehele abstinentie vragen gedurende de behandeling. Onze behandeling bestaat altijd uit individuele sessies gecombineerd met groepsbehandeling. Elke klinische behandeling wordt gevolgd door een ambulante of intensieve ambulante behandeling Tijdens het behandelproces wordt u als arts/verwijzer op gezette tijden door ons op de hoogte gehouden.

Praktische informatie

Direct hulp of advies

Wij staan u graag te woord. Bel 020 – 231 00 00 voor intercollegiaal overleg, verwijs via Zorgdomein of vraag online een intakegesprek aan voor uw patiënt. U kunt ons ook altijd e-mailen: [email protected]

Meld je hieronder aan bij GGZ Interventie of bel voor vragen naar: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons