Verslaafd aan alcohol

Alcoholverslaving

Herstellen van een alcoholverslaving doe je niet alleen. Er is professionele hulp beschikbaar en wij bieden jou die graag aan. Elk mens is anders; onze zorg is maatwerk. Samen met jou bepalen wij welke behandeling voor jouw alcoholverslaving het beste is.

Wij helpen je stoppen met alcohol!

Toegeven dat je een probleem hebt, is de eerste grote stap die je kunt nemen. Zonder hulp is het stoppen met drinken erg moeilijk. Wij bieden professionele verslavingszorg. Wij hebben al talrijke mensen geholpen met het overwinnen van hun alcoholisme.

Behandeling alcoholverslaving

Wij bieden professionele hulp bij alcoholisme.

Bij een alcoholverslaving zijn veranderingen noodzakelijk om de negatieve gevolgen van alcoholisme tegen te gaan. Plotseling stoppen met alcohol kan erg gevaarlijk zijn. Vaak is een detox behandeling eerst nodig. Afhankelijk van jouw situatie, wordt besloten of een klinische opname nodig is of dat je ambulant geholpen kan worden. Tijdens de eerste intake, kunnen wij je meer vertellen over de behandeling voor alcoholverslaving. Wij adviseren welke methode het beste bij jou past.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering. Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Je staat er niet alleen voor!

Ons team bestaat uit ervaren psychologen, psychiaters, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Onze ervaringsdeskundigen hebben vaak zelf ook de ziekte van verslaving overwonnen. Zij begrijpen daarom heel goed wat jij doormaakt. Zij begeleiden je stap voor stap. Ons doel is jou zo snel, maar vooral zo goed mogelijk te behandelen, waardoor je weer gezond jouw leven kan oppakken. Met onze uitstekende nazorg en door het betrekken van familie bij de behandeling, wordt terugval zo goed als mogelijk voorkomen. Je staat er niet alleen voor!

Alcoholisme

Alcohol is een verslavende stof in drank die de hersenen beïnvloed. Langdurige en zware alcoholmisbruik kan leiden tot geestelijke afhankelijkheid en/of tot fysieke drang om alcohol te gebruiken.

Er is sprake van een alcoholverslaving en alcoholisme wanneer men zowel lichamelijk als geestelijk afhankelijk is van zijn of haar alcoholgebruik.

Hoe herken je een alcoholverslaving?

Als je meer dan 1 a 2 glazen alcohol per dag drinkt en minder dan 2 dagen in de week geen alcohol drinkt, drink je al te veel.

Belangrijker is te weten wat alcohol voor je betekent en waarom je drinkt. De reden en frequentie geeft al snel inzicht of je verslaafd bent aan alcohol of de neiging hebt tot alcoholisme. Twijfel jij of er sprake is van alcoholisme? Neem gerust contact met ons op voor advies.

Verder lezen over alcoholisme

Herken jij je zelf in de symptomen van alcoholisme of iemand die jou dierbaar is? Schroom niet contact met ons op te nemen. Je staat er niet alleen voor!

Verslavingszorg alcohol in Nederland en buitenland

Wij hebben door heel Nederland locaties voor de behandeling van alcoholisme. Je kan bij ons terecht voor advies, interventies, ambulante (deeltijd) behandelingen en nazorg. Verder hebben wij een eigen afkickkliniek in Bilthoven en afkickkliniek in Portugal voor klinische behandelingen van de ziekte van verslaving.

Bekijk hier alle behandellocaties voor verslaving

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2022 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons