Alcoholverslaving

Herstellen van een alcoholverslaving doe je niet alleen. Er is professionele hulp beschikbaar en wij bieden jou die graag aan. Elk mens is anders; onze zorg is maatwerk. Samen met jou bepalen wij welke behandeling voor jouw alcoholverslaving het beste is.

Wij helpen je stoppen met alcohol!

Toegeven dat je een probleem hebt, is de eerste grote stap die je kunt nemen. Zonder hulp is het stoppen met drinken erg moeilijk. Wij bieden professionele verslavingszorg. Wij hebben al talrijke mensen geholpen met het overwinnen van hun alcoholgebruik.

Behandeling alcoholverslaving

Wij bieden professionele hulp bij alcoholisme of problematisch alcoholgebruik.

Ambulante / Deeltijd behandeling

Wij bieden ambulante en intensieve ambulante (deeltijd) behandeling aan. Een ambulante behandeling bestaat altijd uit individuele sessies en groepssessies. Wij bieden maatwerk. Specifiek voor jouw problematiek wordt een behandelplan opgesteld. Onze behandelingen bestaan onder andere uit cognitieve gedragstherapie, mindfulness, ACT, en de 12-stappen methodiek.

ℹ️ Ambulant & Deeltijd behandeling
ℹ️ Behandelingen

Kliniek opname

Mocht een ambulante behandeling in jouw situatie niet voldoende zijn, bieden wij nog 14, 28 of 35-daagse behandelingen aan in één van onze klinieken. Je volgt een intensief behandelprogramma. Na jouw behandeling volgt altijd minimaal 3 maanden een ambulante nazorg. Het is ook mogelijk dat je na jouw kliniek opname tijdelijk in een Safe House gaat verblijven. Dit gaat altijd samen met ambulante nazorg.

ℹ️ Kliniek opname

Nazorg

Na de klinische opname krijg je gedurende minimaal 3 maanden nazorg. De nazorg bestaat uit groeps- en individuele sessies, de frequentie wordt persoonlijk vastgesteld in overleg met jouw behandelaar.

Zelf stoppen of minderen met drinken?

Bij een alcoholverslaving kan plotseling stoppen met alcohol gevaarlijk zijn. Soms is medische begeleiding bij het stoppen (een detox) eerst nodig. Afhankelijk van jouw situatie wordt besloten of een klinische opname nodig is of dat je ambulant geholpen kan worden. Tijdens de eerste intake, kunnen wij je meer vertellen over de behandeling voor alcoholverslaving. Wij adviseren wat het beste bij jou past.

ℹ️ Behandeltraject
ℹ️ Intake aanvragen

Cocaïneverslaving

Herstellen van een cocaïneverslaving doe je niet alleen. Er is professionele hulp beschikbaar en wij bieden jou die graag aan. Elk mens is anders; onze zorg is maatwerk. Samen met jou bepalen wij welke behandeling voor jouw cocaïneverslaving het beste is.

Neem contact met ons op via 020 231 00 00.

Je staat er niet alleen voor!

Ons team bestaat uit ervaren psychologen, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, GZ-psychologen en casemanagers.. Onze counselors hebben vaak zelf ook de ziekte van verslaving overwonnen en begrijpen daarom heel goed wat je doormaakt. Zij begeleiden je stap voor stap. Ons doel is jou zo snel maar vooral zo goed mogelijk te behandelen, waardoor je weer gezond jouw leven weer kan oppakken. Met onze uitstekende nazorg en door het betrekken van familie en naasten bij de behandeling, wordt terugval zo goed als mogelijk voorkomen. Je staat er niet alleen voor!

Wat is alcoholisme?

Alcohol is een verslavende stof die de hersenen beïnvloed. Langdurig en zwaar alcoholgebruik kan leiden tot geestelijke afhankelijkheid en/of tot fysieke afhankelijkheid.

Er is sprake van een alcoholverslaving of alcoholisme wanneer men zowel lichamelijk als geestelijk afhankelijk is van zijn of haar alcoholgebruik.

Hoe herken je alcoholverslaving?

Volgens de Gezondheidsraad heeft alcohol voor volwassenen weinig risico’s bij maximaal 1 glas per dag. Als je meer drinkt kan je alcoholgebruik al negatieve gevolgen hebben.

Belangrijk is te weten wat alcohol voor je betekent en waarom je drinkt. De reden en frequentie geeft al snel inzicht of je verslaafd bent aan alcohol of de neiging hebt tot alcoholisme. Twijfel jij of er sprake is van alcoholisme? Neem gerust contact met ons op voor advies.

Verder lezen over alcoholisme:
ℹ️ Alcoholverslavingstest
ℹ️ Symptomen van alcoholverslaving
ℹ️ Afkicken van alcohol
ℹ️ Stoppen met drinken

Herken jij je zelf in de symptomen van alcoholisme of in iemand die jou dierbaar is? Schroom niet contact met ons op te nemen. Je staat er niet alleen voor!

Wat zijn de gevolgen van een alcoholverslaving?

Een verslaving is altijd progressief. Dat wil zeggen: het wordt altijd erger. Alcoholisme is zeer schadelijk voor lichaam en geest. Zonder behandeling zullen er ernstige (gezondheids)problemen ontstaan. Te denken aan:

  • De ziekte van Korsakov
  • Levercirrose
  • Hartklachten
  • Psychische klachten
  • Sociale en financiële problemen

Zonder behandeling is alcoholisme uiteindelijk dodelijk. Doordat organen falen of zeer ernstige psychische klachten ontstaan. Daarom is een behandeling aan alcoholverslaving zo belangrijk.

Welke behandelingen zijn er voor alcoholisme?

Wij bieden altijd maatwerk. Wanneer je op intake komt, zullen wij een behandelplan opstellen toegespitst op jouw problematiek en persoonlijke situatie. Wij bieden de volgende behandelingen aan:

Als jij klaar bent met jouw klinische opname, volg je minimaal 3 maanden een nazorgtraject. Dit kan een deeltijdbehandeling of ambulante behandeling zijn afhankelijk van wat jij nodig hebt om een leven in herstel te leiden. Het doel is terugval te voorkomen en te leren leven met jouw verslaving.

Verslavingszorg alcohol in Nederland en buitenland

Wij hebben door heel Nederland locaties voor de behandeling van alcoholisme. Je kan bij ons terecht voor advies, interventie, ambulante (deeltijd) behandeling en nazorg. Verder hebben wij een eigen afkickkliniek in Bilthoven en afkickkliniek in Portugal voor klinische behandelingen van de ziekte van verslaving.

ℹ️ Behandellocaties voor verslaving

Ervaringsverhalen

Meld je hieronder aan bij GGZ Interventie of bel voor vragen naar: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons