Deeltijd: ambulante behandelingen en dagbehandelingen

Deeltijd verslavingszorg

Wij bieden ook de mogelijkheid tot deeltijd behandeling: ambulant en dagbehandeling

Een deeltijd behandeling houdt in dat je niet fulltime wordt opgenomen in een kliniek maar naast je werk of studie geholpen wordt. Tevens bieden wij hulp via internet “e-health”. Wij proberen je zoveel mogelijk naast je dagelijkse leven en verantwoordelijkheden te helpen.

Ambulante behandeling

Een ambulante behandeling is wanneer je niet opgenomen wordt in een kliniek maar op vaste tijden in de week een behandeling volgt voor jouw ziekte van verslaving. Je verblijft dus niet in een kliniek en kan dus gewoon nog naar je werk en/of studie volgen. Behandeling na werktijd is mogelijk.

Een ambulant traject bestaat uit individuele sessies en groepssessies. Deze sessies vinden één keer per week plaats.

Dagbehandeling

Binnenkort zullen wij starten met een dagbehandeling. Een dagbehandeling is mogelijk wanneer er net iets meer nodig is dan een ambulante behandeling. Bij een dagbehandeling is een klinische opname niet nodig. Je zult op vaste tijden in de week een behandeling volgen voor jouw ziekte en verslaving. Deze behandeling vergt een hoge mate van inzet en motivatie.

Een dagbehandeling houdt in dat je minimaal 1 dag in de week een volledig dagprogramma zult volgen. Verschillende modules zullen binnen het dagprogramma aan bod komen. Denk hierbij aan cognitieve gedragstherapie, mindfulness en de 12-stappen methodiek.

Locaties deeltijdbehandeling

Wij hebben 6 locaties waar je een deeltijd behandeling kunt volgen:

Op deze locaties wordt ook het familie programma en nazorgtraject aangeboden. Al onze locaties zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

In onze eigen kliniek in Bilthoven, in Portugal en bij onze partnerklinieken kun je terecht voor een klinische behandeling.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.
Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Behandeling verslaving in de avonduren

Heb je een baan of volg je nog een studie? Dan kun je ook in de avonduren na werktijd bij ons terecht. Wij bieden één tot twee avonden in de week ambulante behandelingen aan tot 21:00 ’s avonds.

De motivatie tot herstel die van jou nodig is, mag je niet onderschatten. Het is erg belangrijk dat je je aan de afspraken houdt en ook bereid bent verandering in jouw leven te brengen. Met onze ervaring en deskundigheid, jouw wens beter te worden en onze uitgebreide behandelprogramma, kun jij je leven weer op de rails krijgen.

Kliniekopname

Mocht een deeltijd traject in jouw situatie niet voldoende zijn, bieden wij nog 7, 14, 28 of 39-daagse behandelingen aan in één van onze klinieken. Tijdens het intakegesprek geven wij je graag advies wat voor jou het beste is en leggen wij uit hoe wij jou kunnen helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op. Er is hulp; laat ons je helpen!

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2023 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons