FAQ: Meest gestelde vragen

Zijn er kosten die ikzelf moet betalen?

De kosten voor de behandeling worden vergoed door de zorgverzekeraar.
De kosten die je zelf dient te betalen, is het vliegticket en de medische kosten ter plaatse. Voor de behandeling in één van onze klinieken vragen wij een eigen bijdrage van € 1500,-

Voor de detox van een GHB verslaving, vragen wij een eenmalige eigen bijdrage van €750,-

Lees hier alles over de kosten, eigen bijdrage en vergoeding van de zorgverzekering.

De zorgverzekeraar betaalt niet het volledige bedrag, moet ik de rest zelf betalen?

GGZ Interventie neemt genoegen met het bedrag wat de verzekeraar aan ons of aan jou vergoed.
Mocht dit bedrag lager uitvallen dan het gefactureerde bedrag, dan hoef je niet zelf bij te betalen.

Ik wil graag zo snel mogelijk in behandeling. Hebben jullie een wachtlijst?

GGZ Interventie heeft een zéér korte wachtlijst.
In overleg kan de behandeling snel starten. Bij noodzakelijke gebeurtenissen kan dit zelfs de dag na het intakegesprek al plaatsvinden.

Mijn partner is verslaafd maar wil niet in behandeling. Kunnen jullie helpen?

Wij kunnen geen gedwongen opnames uitvoeren maar wij kunnen wel ondersteuning en begeleiding bieden zodat de verslaafde uiteindelijk toch inziet dat behandeling noodzakelijk is. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons casemanagement.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van de behandeling verschilt per persoon. Gemiddeld duurt een opname in één van onze klinieken 9 weken en vindt er aansluitend minimaal 3 maanden nazorg plaats op een van onze locaties in Nederland.

Kan ik mijn familielid bezoeken in de kliniek?

Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan je familielid tijdens zijn of haar verblijf in de kliniek. Geef dit wel van te voren aan ons door zodat wij dit kunnen communiceren met de kliniek. De kliniek zorgt er dan voor dat er tijd besteed wordt aan je komst.

Hoe zit het met mijn werk als ik opgenomen wordt in een kliniek?

Wij adviseren je om je ziek te melden op je werk en aan te geven dat je bij GGZ Interventie in behandeling bent. Je werkgever kan dan contact met ons opnemen en wij voorzien de werkgever van de nodige informatie om aan te geven dat de ziekmelding geoorloofd is. Wij kunnen ook al het contact met een eventuele Arboarts afhandelen.

Kan ik samen met mijn partner of familielid opgenomen worden?

Het is mogelijk om tegelijkertijd met je partner of familielid opgenomen te worden. Echter gebeurt dit nooit op dezelfde locatie. Bij stellen is het wel mogelijk om tijdens de opname elkaar af en toe te zien en te spreken en ook samen therapeutische sessies te ondergaan. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons casemanagement.

Ik kan geen Engels, is dat een probleem?

Op dit moment is behandeling in onze kliniek in Zuid-Afrika bijna volledig Engelstalig. In de kliniek is er wel een Nederlands sprekende counselors aanwezig waardoor je altijd wel de mogelijkheid hebt om je verhaal in het Nederlands te doen. Het programma is echter altijd in het Engels.

Wat gebeurt er als ik uit de kliniek kom?

Na de behandeling in één van onze klinieken biedt GGZ Interventie een nazorgprogramma van gemiddeld 3 maanden. Dit programma bestaat uit individuele en groepssessies die in overleg plaatsvinden op locatie of via e-health.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2020 GGZ Interventie

Nu hulp

Bel ons