FAQ: Meest gestelde vragen

Vragen over verslaving

Welke verslavingen behandelen wij?

Behandelingen welke vergoed worden door de zorgverzekering
Wij behandelen alle verslavingen aan middelen zoals: alcohol, harddrugs, cannabis en medicijnen welke niet (meer) op recept worden uitgegeven.
Wij behandelen gedragsverslavingen alleen in combinatie met een middelenverslaving (zoals alcohol of harddrugs). Met uitzondering van gokken, dit wordt wel behandeld zonder een additionele verslaving.

Particuliere verslavingszorg
Mocht jij verslaafd zijn aan bijvoorbeeld gamen, internet, werk of ander ‘gedrag’ kun je particuliere verslavingszorg (niet verzekerde zorg) ontvangen. De behandeling wordt dan niet vergoed door jouw zorgverzekering maar dien je de kosten zelf te voldoen. Vraag ons gerust voor meer informatie.

Bel: 020 – 231 00 00 of e-mail: info@ggzinterventie.nl
Je kunt ook een eerste intake gesprek aanvragen.


Vragen over de kosten & vergoedingen

Zijn er kosten die ik zelf moet betalen?

  • De kosten voor ambulante en klinische behandelingen in Nederland worden vergoed door de zorgverzekeraar.
  • Voor de behandeling in Portugal vragen wij een zelfstandige bijdrage van € 2000 (incl retourtickets KLM).
  • Voor de detox van een GHB verslaving, vragen wij een eenmalige eigen bijdrage van €750,-

Lees hier alles over de kosten, eigen bijdrage en vergoeding van de zorgverzekering.

De zorgverzekeraar betaalt niet het volledige bedrag, moet ik de rest zelf betalen?

GGZ Interventie neemt genoegen met het bedrag dat de verzekeraar aan ons of aan jou vergoedt voor behandelingen in Nederland. Mocht dit bedrag lager uitvallen dan het gefactureerde bedrag, dan hoef je niet zelf bij te betalen.


Vragen over de behandeling

Ik wil graag zo snel mogelijk in behandeling. Hebben jullie een wachtlijst?

GGZ Interventie heeft een relatief korte wachtlijst. De actuele wachttijden staan onderin deze website in de zwarte ‘footer’.
Voor particuliere zorg zijn er vaak geen wachttijden en kan de behandeling zeer snel starten.

Mijn partner is verslaafd maar wil niet in behandeling. Kunnen jullie helpen?

Wij kunnen geen gedwongen opnames uitvoeren maar wij kunnen wel ondersteuning en begeleiding bieden zodat de verslaafde uiteindelijk toch inziet dat behandeling noodzakelijk is. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons casemanagement. Lees hier meer over interventie.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van de behandeling verschilt per persoon. Een opname duurt 7 dagen, 14 dagen, 28 dagen of 39 dagen. Aansluitend vindt er minimaal drie maanden nazorg plaats op één van onze locaties in Nederland.

Kan ik mijn familielid bezoeken in de kliniek?

Het is helaas niet mogelijk om een bezoek te brengen aan je familielid tijdens zijn of haar verblijf in de kliniek. Wel vindt er soms een systeemgesprek plaats in de kliniek en we organiseren met regelmaat een familiedag.

Hoe zit het met mijn werk als ik opgenomen wordt in een kliniek?

Wij adviseren je om je ziek te melden op je werk en aan te geven dat je bij GGZ Interventie in behandeling bent. Je werkgever kan dan contact met ons opnemen en wij voorzien de werkgever van de nodige informatie om aan te geven dat de ziekmelding geoorloofd is. Wij kunnen ook al het contact met een eventuele Arboarts afhandelen. Als je hier vragen of zorgen over hebt, neem gerust contact met ons op.

Kan ik samen met mijn partner of familielid opgenomen worden?

Het is helaas niet mogelijk om tegelijkertijd met je partner of familielid opgenomen te worden. Wel kunnen we meedenken voor een behandeling elders. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ons casemanagement.

Ik spreek geen Engels, is dat een probleem?

In al onze Nederlandse behandelcentra wordt Nederlands gesproken.
Op dit moment is behandeling in onze kliniek in Portugal bijna volledig Engelstalig. Het programma is in het Engels. Het is daarom noodzakelijk om basiskennis van de Engelse taal te hebben.

Wat gebeurt er als ik uit de kliniek kom?

Na de behandeling in één van onze klinieken biedt GGZ Interventie een nazorgprogramma van gemiddeld drie maanden op één van onze nazorglocaties. Dit programma bestaat uit wekelijkse individuele en groepssessies.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2023 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons