Behandeling verslaving

Verslavingszorg

In 3 stappen op weg naar jouw herstel. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kun je behandeld worden in een kliniek of ambulant (deeltijd) naast jouw werk. Onze zorg is altijd maatwerk. Wij hebben eigen behandelcentra en klinieken in Nederland en in Zuid-Afrika.

Ambulant (deeltijd)

Mocht je een ambulante (deeltijd) behandeling volgen, kan dat vaak bij jou in de buurt. Jouw behandeling kan naast jouw werk en/of studie plaatsvinden. Tevens bieden wij via internet “e-health” hulp aan.

Kliniekopname

Mocht je opgenomen worden in een kliniek, kan dat in onze kliniek ‘Rustenburg’ in Zuid-Afrika of in één van onze klinieken in Bilthoven. Je kan dan in alle rust herstellen van jouw verslaving.

12 daagse behandeling (incl detox)
In onze nieuwe behandellocatie ‘Berg en Bosch’ bieden wij in een kleine setting een behandeling van gemiddeld 12 dagen aan. Deze behandeling is ter voorbereiding op een intensief ambulant traject of aansluitend een klinische behandeling in één van onze klinieken in Zuid-Afrika. De eerste 1 tot 3 dagen zullen voornamelijk in het teken staan van detoxificatie.

28 daagse behandeling in Nederland
In onze andere kliniek ‘Eikenstein’ in Bilthoven bieden wij een 28-daagse behandeling aan.

6 weken behandeling in Zuid-Afrika
In onze afkickkliniek Rustenburg in Zuid-Afrika kun je een klinische behandeling volgen van gemiddeld 6 weken.

Nazorg

Na het klinische traject krijg je gedurende minimaal 3 maanden nazorg. De nazorg bestaat uit groeps- en individuele sessies, de frequentie wordt persoonlijk vastgesteld in overleg met jouw behandelaar.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering. Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Verslavingszorg behandeltraject

Stap 1: de intake
Iedere behandeling bij GGZ Interventie start met een intakegesprek, dit gesprek is altijd vrijblijvend.

Stap 2: de behandeling
GGZ Interventie biedt zowel ambulante trajecten als opname in een kliniek. Soms is eerst een detoxificatie nodig.

Stap 3: nazorg
De laatste stap op weg naar jouw herstel. Een goede nazorg is cruciaal voor het herstelproces.

Onze behandellocaties

Intake, ambulante en nazorg verslavingszorg

Afkickklinieken & detox

Verder werken wij nauw samen met diverse partnerklinieken. Zo kunnen wij jou verzekeren van de beste behandeling voor jouw verslaving met geen tot zéér korte wachttijden.

Verslavings- en doseringsproblemen zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij

Iedereen kent wel iemand die een verslavings- of doseringsprobleem heeft. De taboe is aan het afnemen waardoor gelukkig steeds meer mensen tijdig hulp zoeken.

Vaak wordt er bij verslaving nog wel een beeld geschetst van iemand uit een lagere sociale klasse, echter komt verslaving in alle klassen voor. Het is zelf zo dat verslavings- en doseringsproblemen juist veel voorkomen bij mensen uit een hogere sociale klasse. Dit heeft mede te maken met de steeds hoger wordende werkdruk en het onderhouden van een grote vriendenkring. Mensen staan vaak onder hoge spanning waardoor ze hun ontspanning gaan zoeken in alcohol, drugs, gokken, seks, medicatie of eten.

In sommige situaties kan dit leiden tot afhankelijkheid waardoor er steeds meer nodig is van hetzelfde middel om hetzelfde gevoel te bereiken en wordt zelfstandig stoppen steeds moeilijker.

De ziekte van de terugval

Vaak geven alcoholisten en drugsgebruikers aan dat het afkicken van hun verslaving niet het grootste probleem is. De ‘terugval’ is een dreiging die lang aanwezig blijft. Iedereen komt namelijk vroeg of laat weer in een lastige situatie terecht en het brein herinnert zich nog lang de ‘beloningen’ die gebruik van verslavende middelen met zich mee brachten.

Door de verslaving zijn er dingen veranderd in het brein en in het lichaam en dit wordt niet teruggedraaid door een afkickproces. Het duurt heel lang voordat de beloningssignalen in het brein door verslaving gereorganiseerd zijn naar een ‘gezond’ patroon.

Verslaving is een ziekte en vooral de ziekte van de terugval. Naast het veranderingsproces van het brein, moet ook het lichaam een leerproces ondergaan. 
De lichamelijke reactie bij inname van een middel is bij verslaafden ook anders dan bij niet-verslaafden. 
Deze reactie is geprogrammeerd in het lichaam en is onomkeerbaar.

Hulp
 bij verslaving

Toegeven dat je een probleem hebt is voor veel mensen erg moeilijk, laat staan als het om een verslavings- of doseringsprobleem gaat. Er kunnen dan ook jaren verstrijken voordat er wordt ingezien dat het probleem niet zomaar verdwijnt en professionele hulp noodzakelijk is. 
Vaak is het zo dat er wel gekeken wordt naar mogelijke hulp maar dat er toch nog een drempel is naar daadwerkelijke behandeling.

GGZ Interventie biedt daarom altijd een vrijblijvend intake gesprek aan met een professionele behandelaar. Zo krijg je meer inzicht in het probleem en kunnen wij een op maat gemaakt programma aanbieden wat bij jouw situatie past. De vormen van verslavingszorg variëren van een intensief ambulant traject tot opname in één van onze klinieken. Aansluitend vindt altijd een nazorgtraject plaats.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2019 GGZ Interventie

Nu hulp

Bel ons