Behandeling verslaving

Verslavingszorg behandeling

In 3 stappen op weg naar jouw herstel. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kun je behandeld worden in een kliniek of ambulant (deeltijd) naast jouw werk. Onze zorg is altijd maatwerk. Wij hebben eigen behandelcentra en klinieken in Nederland en in Zuid-Afrika.

  • Korte wachttijden!
  • Verzekerde zorg
  • Geen eigen bijdrage voor zorg in Nederland

Verslavingszorg behandeltraject

Stap 1: de intake
Iedere behandeling bij GGZ Interventie start met een intakegesprek. Het intakegesprek vindt plaats met één van onze psychologen die in kaart brengt wat jouw hulpvraag is en welke problemen er spelen.

Stap 2: de behandeling
GGZ Interventie biedt zowel deeltijd trajecten, online (eHealth) als opname in een kliniek. Soms is eerst een detoxificatie nodig.

Stap 3: nazorg
De laatste stap op weg naar jouw herstel. Een goede nazorg is cruciaal voor het herstelproces.

Deeltijd behandelingen

Ambulante behandeling
Mocht je een ambulante behandeling volgen, kan dat vaak bij jou in de buurt. Wij hebben 4 locaties in Nederland waar je terecht kunt. Jouw behandeling kan naast jouw werk en/of studie plaatsvinden. Tevens bieden wij via internet “e-health” hulp aan.

Dagbehandeling
Een dagbehandeling is mogelijk wanneer er net iets meer nodig is dan een ambulante behandeling. Bij een dagbehandeling is een klinische opname niet nodig. Je zult op vaste tijden in de week een behandeling volgen voor jouw ziekte en verslaving.

Online eHealth behandeling
Tijdens jouw deeltijd behandeling heb je de mogelijkheid ook jouw behandeling (deels) digitaal te volgen. Dit is zeker met Corona een fijne oplossing wanneer een fysieke meeting niet mogelijk is. Online via jouw computer, tablet of smartphone. Daarnaast heb je 1 op 1 gesprekken met jouw behandelaar en via videobellen groepsmeetings.

Kliniekopname

Mocht je opgenomen worden in een kliniek, kan dat in onze kliniek in Zuid-Afrika (particuliere zorg) of in één van onze klinieken in Bilthoven (verzekerde zorg). Je kan dan in alle rust herstellen van jouw verslaving.

14 daagse behandeling (incl detox)
In onze behandellocatie Bilthoven bieden wij in een kleine setting een behandeling van gemiddeld 14 dagen aan. Deze behandeling is ter voorbereiding op een intensief ambulant traject of aansluitend een klinische behandeling in één van onze klinieken in Zuid-Afrika. De eerste 1 tot 3 dagen zullen voornamelijk in het teken staan van detoxificatie.

28 daagse behandeling in Nederland
Ook in kliniek Bilthoven bieden wij een intensieve 28-daagse behandeling aan.
Dit betreft verzekerde zorg, de behandeling wordt vergoed.

6 weken behandeling in Zuid-Afrika
In de afkickkliniek in Zuid-Afrika kun je een klinische behandeling volgen van gemiddeld 6 weken.
Dit betreft verzekerde zorg, de behandeling wordt vergoed als je verzekerd bent bij Achmea, VGZ of Avitea met voorbehoud van vooraf goedgekeurde machtiging van de zorgverzekeraar.

Nazorg

Na het klinische traject krijg je gedurende minimaal 3 maanden nazorg. De nazorg bestaat uit groeps- en individuele sessies, de frequentie wordt persoonlijk vastgesteld in overleg met jouw behandelaar.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering. Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Hulp aanvragen
Bel: 020 – 231 00 00

Onze behandellocaties

Intake, ambulante en nazorg verslavingszorg

Afkickklinieken & detox

Verder werken wij nauw samen met diverse partnerklinieken. Zo kunnen wij jou verzekeren van de beste behandeling voor jouw verslaving met korte wachttijden.

Verslavings- en doseringsproblemen zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij

Iedereen kent wel iemand die een verslavings- of doseringsprobleem heeft. De taboe is aan het afnemen waardoor gelukkig steeds meer mensen tijdig hulp zoeken.

Vaak wordt er bij verslaving nog wel een beeld geschetst van iemand uit een lagere sociale klasse, echter komt verslaving in alle klassen voor. Het is zelf zo dat verslavings- en doseringsproblemen juist veel voorkomen bij mensen uit een hogere sociale klasse. Dit heeft mede te maken met de steeds hoger wordende werkdruk en het onderhouden van een grote vriendenkring. Mensen staan vaak onder hoge spanning waardoor ze hun ontspanning gaan zoeken in alcohol, drugs, gokken, seks, medicatie of eten.

In sommige situaties kan dit leiden tot afhankelijkheid waardoor er steeds meer nodig is van hetzelfde middel om hetzelfde gevoel te bereiken en wordt zelfstandig stoppen steeds moeilijker.

De ziekte van de terugval

Vaak geven alcoholisten en drugsgebruikers aan dat het afkicken van hun verslaving niet het grootste probleem is. De ‘terugval’ is een dreiging die lang aanwezig blijft. Iedereen komt namelijk vroeg of laat weer in een lastige situatie terecht en het brein herinnert zich nog lang de ‘beloningen’ die gebruik van verslavende middelen met zich mee brachten.

Door de verslaving zijn er dingen veranderd in het brein en in het lichaam en dit wordt niet teruggedraaid door een afkickproces. Het duurt heel lang voordat de beloningssignalen in het brein door verslaving gereorganiseerd zijn naar een ‘gezond’ patroon.

Verslaving is een ziekte en vooral de ziekte van de terugval. Naast het veranderingsproces van het brein, moet ook het lichaam een leerproces ondergaan. 
De lichamelijke reactie bij inname van een middel is bij verslaafden ook anders dan bij niet-verslaafden. 
Deze reactie is geprogrammeerd in het lichaam en is onomkeerbaar.

Hulp
 bij verslaving

Toegeven dat je een probleem hebt is voor veel mensen erg moeilijk, laat staan als het om een verslavings- of doseringsprobleem gaat. Er kunnen dan ook jaren verstrijken voordat er wordt ingezien dat het probleem niet zomaar verdwijnt en professionele hulp noodzakelijk is. 
Vaak is het zo dat er wel gekeken wordt naar mogelijke hulp maar dat er toch nog een drempel is naar daadwerkelijke behandeling.

GGZ Interventie biedt daarom altijd een intake gesprek aan met een professionele behandelaar. Zo krijg je meer inzicht in het probleem en kunnen wij een op maat gemaakt programma aanbieden wat bij jouw situatie past. De vormen van verslavingszorg variëren van een intensief ambulant traject tot opname in één van onze klinieken. Aansluitend vindt altijd een nazorgtraject plaats.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2021 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons