Behandeling verslaving

Verslavingszorg behandeling

✅ Zeer korte wachttijden!
✅ Verzekerde zorg
✅ Geen eigen bijdrage (voor zorg in Nederland)
✅ Altijd maatwerk

Verslavingszorg in 5 stappen

In 5 stappen de weg naar jouw herstel. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kun je behandeld worden in een kliniek of ambulant (deeltijd) naast jouw werk. Onze zorg is altijd maatwerk. Wij hebben eigen behandelcentra en klinieken in Nederland en in Portugal. Lees hieronder de stappen:

Stap 1: Verwijzing

Voor een behandeling van jouw ziekte van verslaving heb jij een verwijzing nodig van jouw (huis)arts. Met een verwijzing wordt jouw behandeling vergoed.

Als jij het nog een te grote stap vindt om jouw verslaving met jouw huisarts of POH-GGZ te bespreken, kunnen wij je daarbij helpen. Wij begrijpen dat het toegeven van jouw verslaving nog als een drempel kan voelen.

Stap 2: De intake

Iedere behandeling bij GGZ Interventie start met een intakegesprek. Het intakegesprek vindt plaats met één van onze psychologen die in kaart brengt wat jouw hulpvraag is en welke problemen er spelen.

Samen met jou bespreken wij welke behandelvorm voor jou het beste is.

Afspraak maken:
Om een afspraak te maken, neem je telefonisch contact met ons op.
Bel: 020 – 231 00 00. Je mag ook onze intakeformulier invullen en nemen wij contact met jou op.

Stap 3: Jouw behandeling

Wij bieden verschillende soorten behandelingen aan. Wij bieden altijd maatwerk.

Detox
Soms is het nodig eerst te detoxen (afkicken van alcohol of drugs). Dit duurt gemiddeld 5 tot 10 dagen en is altijd onder medische begeleiding en 24-uurs toezicht.

Deeltijd
Wij bieden ambulante en dagbehandelingen aan. Je verblijft thuis maar komt op afspraak voor jouw behandeling. Hierdoor kun je nog gewoon naar je werk of studie volgen. Een ambulant traject bestaat uit individuele sessies en groepssessies. Deze sessies vinden één keer per week plaats. Een dagbehandeling houdt in dat je minimaal 1 dag in de week een volledig dagprogramma zult volgen.

Kliniekopname
Tijdens jouw klinische behandeling verblijf je in één van onze klinieken. In Bilthoven (Nederland) of in Portugal. Wij bieden 14-, 28- of 39-daagse opnames aan. Je volgt een intensief programma.

➡️ Lees meer over onze behandelmethoden

Stap 4: Nazorgtraject

Als jij klaar bent met jouw behandeltraject (deeltijd of klinische opname), volg je minimaal 3 maanden een nazorgtraject. Het is belangrijk dat je goede begeleiding krijgt wanneer je weer terugkeert. Het doel is terugval te voorkomen en te leren leven met jouw verslaving. Wij helpen jou in herstel in te blijven.

De nazorg bestaat uit groeps- en individuele sessies, de frequentie wordt persoonlijk vastgesteld in overleg met jouw behandelaar.

Stap 5: Jouw leven in herstel

Wanneer jouw behandeling bij ons volledig is afgerond is het belangrijk dat je nog wel contact houdt met jouw fellows en regelmatig naar meetings gaat. Wij zullen je verwijzen naar meetings welke bij jou en jouw verslaving past.

Een leven blijvend in herstel is absoluut mogelijk. Wij hebben vele cliënten voor jou geholpen die nog jaren na hun behandeling clean zijn. Maar toch kan het voorkomen dat je een terugval krijgt. We doen er alles aan dit te voorkomen, maar mocht je dit toch overkomen, neem direct contact met ons op zodat wij jouw herstel kunnen herpakken.

Deeltijd behandelingen

Ambulante behandeling
Mocht je een ambulante behandeling volgen, kan dat vaak bij jou in de buurt. Wij hebben 4 locaties in Nederland waar je terecht kunt. Jouw behandeling kan naast jouw werk en/of studie plaatsvinden. Tevens bieden wij via internet “e-health” hulp aan.

Dagbehandeling
Een dagbehandeling is mogelijk wanneer er net iets meer nodig is dan een ambulante behandeling. Bij een dagbehandeling is een klinische opname niet nodig. Je zult op vaste tijden in de week een behandeling volgen voor jouw ziekte en verslaving.

eHealth: online behandeling
Tijdens jouw deeltijd behandeling heb je de mogelijkheid ook jouw behandeling (deels) digitaal te volgen. Dit is zeker met Corona een fijne oplossing wanneer een fysieke meeting niet mogelijk is. Online via jouw computer, tablet of smartphone. Daarnaast heb je 1 op 1 gesprekken met jouw behandelaar en via videobellen groepsmeetings.

➡️ Lees meer over onze deeltijd behandelingen

Kliniekopname

Mocht je opgenomen worden in een kliniek, kan dat in onze Portugal of in onze kliniek in Bilthoven. Je kan dan in alle rust herstellen van jouw verslaving.

14 daagse behandeling (incl. detox)
In onze behandellocatie Bilthoven bieden wij in een kleine setting een behandeling van gemiddeld 14 dagen aan. Deze behandeling is ter voorbereiding op een intensief ambulant traject of aansluitend een klinische behandeling. De eerste 1 tot 3 dagen zullen voornamelijk in het teken staan van detoxificatie.

28 daagse behandeling in Nederland
Ook in kliniek Bilthoven bieden wij een intensieve 28-daagse behandeling aan.
Dit betreft verzekerde zorg, de behandeling wordt vergoed.

6 weken behandeling in Portugal
In de afkickkliniek in Portugal kun je een klinische behandeling volgen van gemiddeld 6 weken.
Dit betreft niet verzekerde zorg, de behandeling wordt niet altijd vergoed. Neem contact met ons op voor meer informatie.

➡️ Lees meer over onze klinische behandelingen

Systeemgesprekken

Wij bieden ook de mogelijkheid voor systeemgesprekken, deze gesprekken zijn ervoor om jouw dierbaren meer inzicht te geven over verslaving en jouw gedrag. Dit gesprek is altijd met 2 behandelaren en kunnen zowel met als zonder jou plaatsvinden. Uit onze ervaring blijkt dat deze gesprekken en betrokkenheid van jouw naasten een zeer toegevoegde waarde heeft voor jouw herstel. Deze gesprekken worden georganiseerd op indicatie.

Nazorg

Na het klinische traject krijg je gedurende minimaal 3 maanden nazorg. De nazorg bestaat uit groeps- en individuele sessies, de frequentie wordt persoonlijk vastgesteld in overleg met jouw behandelaar.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering. Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Hulp aanvragen
Bel: 020 – 231 00 00

Onze behandellocaties

Intake, ambulante en nazorg verslavingszorg

Afkickklinieken & detox

Verslavings- en doseringsproblemen zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij

Iedereen kent wel iemand die een verslavings- of doseringsprobleem heeft. De taboe is aan het afnemen waardoor gelukkig steeds meer mensen tijdig hulp zoeken.

Vaak wordt er bij verslaving nog wel een beeld geschetst van iemand uit een lagere sociale klasse, echter komt verslaving in alle klassen voor. Het is zelf zo dat verslavings- en doseringsproblemen juist veel voorkomen bij mensen uit een hogere sociale klasse. Dit heeft mede te maken met de steeds hoger wordende werkdruk en het onderhouden van een grote vriendenkring. Mensen staan vaak onder hoge spanning waardoor ze hun ontspanning gaan zoeken in alcohol, drugs, gokken, seks, medicatie of eten.

In sommige situaties kan dit leiden tot afhankelijkheid waardoor er steeds meer nodig is van hetzelfde middel om hetzelfde gevoel te bereiken en wordt zelfstandig stoppen steeds moeilijker.

De ziekte van de terugval

Vaak geven alcoholisten en drugsgebruikers aan dat het afkicken van hun verslaving niet het grootste probleem is. De ‘terugval’ is een dreiging die lang aanwezig blijft. Iedereen komt namelijk vroeg of laat weer in een lastige situatie terecht en het brein herinnert zich nog lang de ‘beloningen’ die gebruik van verslavende middelen met zich mee brachten.

Door de verslaving zijn er dingen veranderd in het brein en in het lichaam en dit wordt niet teruggedraaid door een afkickproces. Het duurt heel lang voordat de beloningssignalen in het brein door verslaving gereorganiseerd zijn naar een ‘gezond’ patroon.

Verslaving is een ziekte en vooral de ziekte van de terugval. Naast het veranderingsproces van het brein, moet ook het lichaam een leerproces ondergaan. 
De lichamelijke reactie bij inname van een middel is bij verslaafden ook anders dan bij niet-verslaafden. 
Deze reactie is geprogrammeerd in het lichaam en is onomkeerbaar.

Hulp
 bij verslaving

Toegeven dat je een probleem hebt is voor veel mensen erg moeilijk, laat staan als het om een verslavings- of doseringsprobleem gaat. Er kunnen dan ook jaren verstrijken voordat er wordt ingezien dat het probleem niet zomaar verdwijnt en professionele hulp noodzakelijk is. 
Vaak is het zo dat er wel gekeken wordt naar mogelijke hulp maar dat er toch nog een drempel is naar daadwerkelijke behandeling.

GGZ Interventie biedt daarom altijd een intake gesprek aan met een professionele behandelaar. Zo krijg je meer inzicht in het probleem en kunnen wij een op maat gemaakt programma aanbieden wat bij jouw situatie past. De vormen van verslavingszorg variëren van een intensief ambulant traject tot opname in één van onze klinieken. Aansluitend vindt altijd een nazorgtraject plaats.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2022 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons