Verslavingszorg behandeling

✅ Zeer korte wachttijden!
✅ Verzekerde zorg
✅ Altijd maatwerk

Verslavingszorg in 5 stappen

In 5 stappen op weg naar jouw herstel. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kun je behandeld worden in een kliniek of ambulant (deeltijd) naast jouw werk. Onze behandeling is altijd maatwerk.

Stap 1: Verwijzing van jouw (huis)arts

Voor een behandeling van jouw ziekte van verslaving heb je een verwijzing nodig van je (huis)arts. Met een verwijzing wordt de behandeling vergoed.

Als jij het nog een te grote stap vindt om je verslaving met je huisarts of POH-GGZ te bespreken, kunnen wij daarbij helpen. Wij begrijpen dat het bespreken van verslaving lastig kan zijn.

Stap 2: De intake

Iedere behandeling bij GGZ Interventie start met een intake. De intake bestaat uit 2 delen, namelijk een gesprek met één van onze psychologen die in kaart brengt wat jouw hulpvraag is en welke problemen er spelen en een gesprek met de regiebehandelaar. Deze bespreekt samen met jou welke behandelingen er mogelijk zijn en welke het meeste past bij jouw hulpvraag.

Afspraak maken:
Om een afspraak te maken, neem je telefonisch contact met ons op.
Bel: 020 – 231 00 00. Je mag ook onze intakeformulier invullen en nemen wij contact met jou op.

Stap 3: Jouw behandeling

Wij bieden verschillende soorten behandelingen aan. Wij bieden altijd maatwerk.

Detox
Soms is het nodig eerst te detoxen (afkicken van alcohol of drugs). Detoxen is het stoppen met middelengebruik onder medische begeleiding. Dit kan zowel ambulant als klinisch.
ℹ️ Detox

Ambulant / deeltijd
Wij bieden ambulante behandeling en intensieve ambulante behandeling (deeltijdbehandeling) aan. Je komt bij een ambulante behandeling bij ons op locatie op afspraak. Hierdoor kun je nog gewoon naar je werk of je studie volgen. Een ambulante behandeling bestaat uit individuele sessies en groepssessies. Deze sessies vinden één of twee keer per week plaats.
ℹ️ Deeltijd

Opname kliniek
Tijdens jouw klinische behandeling verblijf je in één van onze klinieken. In Bilthoven (Nederland) of in Portugal. Wij bieden 14-, 28- of 35-daagse opnames aan. Je volgt een intensief behandelprogramma.
ℹ️ Kliniek opname

Stap 4: Nazorgtraject

Als jij klaar bent met jouw klinische opname, volg je minimaal 3 maanden een nazorgtraject. Dit kan een deeltijdbehandeling of ambulante behandeling zijn afhankelijk van wat jij nodig hebt om een leven in herstel te leiden. Het doel is terugval te voorkomen en te leren leven met jouw verslaving.

Stap 5: Jouw leven in herstel

Wanneer jouw behandeling bij ons volledig is afgerond is het belangrijk dat je nog wel contact houdt met jouw fellows en regelmatig naar meetings gaat. Wij zullen je ondersteunen bij het zoeken naar meetings welke bij jou en jouw verslaving past.

Een leven blijvend in herstel is absoluut mogelijk. Wij hebben vele patiënten voor jou geholpen die nog jaren na hun behandeling clean zijn. Maar toch kan het voorkomen dat je een terugval krijgt. Mocht je dit overkomen, neem direct contact met ons op zodat jij je herstel kan herpakken.

Behandeling op maat

Verschillende mensen, verschillende verslavingen, dat is hoe wij het zien. Wij kijken met ons multidisciplinaire team wat passend is voor jou en jouw situatie. Twijfel je of wij je kunnen helpen? Neem dan contact op met onze casemanagers.

Kosten & Vergoedingen

De behandeling wordt vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.
ℹ️ Lees meer over de kosten & vergoedingen.

Onze behandelmethoden voor verslaving

Wij bieden altijd maatwerk. Elke verslaving maar zeker ook elke persoon en situatie is anders. Wij bekijken samen welke behandeling het beste bij jou en jouw problematiek past. Het doel is om jou te ondersteunen bij langdurig herstel en een waardevol leven zonder middelen.

Met jouw motivatie en inzet is leven in herstel echt mogelijk!

Twaalf Stappen

Wanneer je bij ons in behandeling komt, volg je onder andere een behandeling geïnspireerd door de 12 stappen. Dit zal een rode draad vormen in je proces naar herstel. Na jouw behandeling kun je gebruik maken van een internationaal netwerk van zelfhulpgroepen om terugval te voorkomen. 

ℹ️ Bekijk hier de Twaalf Stappen

Motiverende gespreksvoering (MGV)

Motiverende gespreksvoering (MGV) is een persoonsgerichte gespreksstijl om gedragsverandering te bevorderen. Tegenstrijdigheden en jouw motivatie worden helder. Je wordt uitgenodigd om te onderzoeken in hoeverre je bereid bent tot gedragsverandering. 

Cognitieve Gedragstherapie (CGT)

Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een vorm van behandeling waarbij je leert anders om te gaan met risico situaties. CGT gaat er van uit dat je verslaving beïnvloed en in stand gehouden wordt door jouw gedachten en gedrag. Door het onderzoeken en bespreken krijg je inzicht welke patronen je verslaving in stand houden. Hierdoor ben je beter in staat om gedragsverandering aan te gaan. 

Acceptance & Commitment Therapy (ACT)

Acceptance & Commitment Therapy (ACT) komt vanuit het meer bekende cognitieve gedragstherapie. Door het onderdrukken van negatieve gedachten krijgen die gedachten en bijbehorende gevoelens meer kracht. ACT helpt je om de gedachten en emoties die je hebt te accepteren en te omarmen in plaats van het gevecht met ze aan te gaan.

Systeemgesprekken

Wij bieden ook minimaal 1 systeemgesprek aan. Je hebt je verslaving niet alleen, je verslaving beïnvloedt ook je naasten.

Het systeemgesprek is ervoor om meer inzicht te krijgen in de verslaving en het gedrag van jouw naaste. Dit gesprek is altijd met een andere behandelaar dan de behandelaar van jouw naaste. Dit gesprek wordt in overleg ingepland.

Ons team van behandelaars

Ons team bestaat uit ervaren psychologen, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, GZ-psychologen en casemanagers.

Locaties

📍 Amsterdam
📍 Bilthoven
📍 Breda
📍 Eindhoven
📍 Leeuwarden

Op deze locaties wordt naast ambulante behandelingen ook het familie programma en nazorgtraject aangeboden.

Klinieken
📍 Bilthoven
📍 Portugal

🚌 Al onze locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Hulp
 bij verslaving

Toegeven dat je een probleem hebt is voor veel mensen erg moeilijk, laat staan als het om een verslavings- of doseringsprobleem gaat. Wacht niet langer en vraag nu hulp!

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2023 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons