Verslavingszorg in Bilthoven

Kom in herstel van jouw verslaving in Bilthoven (Utrecht). Wij bieden behandelingen aan voor verschillende verslavingen / afhankelijkheden, denk hierbij aan; alcohol, drugs, medicatie en gokken.

GGZ Interventie Bilthoven

Prof. Bronkhorstlaan 8 & 12
Melden op nr 12
3723 MB Bilthoven

☎️ 020 – 231 00 00
📠 020 – 231 00 09
✉️ [email protected]

Openingstijden
Werkdagen van 08:00 tot 17:30

Goed bereikbaar per 🚌 🚗

In een kleine setting bieden wij in onze afkickkliniek in Bilthoven een klinisch programma van 14 of 28 dagen aan, met veel persoonlijke en individuele aandacht.

Het multidisciplinaire team bestaat uit psychiaters, GZ – psychologen, psychologen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en maatschappelijk werkers. Allen gespecialiseerd in behandeling van verslavingsproblematiek. Tevens zijn er ook facilitaire medewerkers en koks aanwezig in de kliniek die uw verblijf zo comfortabel mogelijk proberen te maken.

14 daagse opname kliniek

De 14 daagse behandeling is bedoeld als voorbereiding op een intensief ambulant traject of aansluitend een klinische behandeling in één van onze afkickklinieken in Nederland of Portugal.

De eerste 3 dagen staan voornamelijk in het teken staan van detoxificatie. Tijdens de behandeling wordt er gewerkt aan structuur en ritme. Een groot deel van de therapie wordt in groepsverband gegeven. Er wordt gewerkt met cognitieve en inzicht gevende therapie. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over het 12-stappen Minnesota model. Andere onderdelen zijn ontspanning, sport & spel, voeding, meditatie en creatieve therapie.

De behandeling wordt grotendeels in groepsverband gegeven, ook krijg je je eigen behandelaar tijdens het traject waarmee de individuele gesprekken plaatsvinden.

De kamers binnen onze afkickklinieken zijn altijd meerpersoons, je deelt dus een kamer met minimaal 1 ander persoon van hetzelfde geslacht. Dit is om te voorkomen dat je je gaat isoleren of terugtrekken.

28 daagse opname kliniek

De volledige behandeling van gemiddeld 28 dagen is met zorg opgebouwd en heeft als leidraad het 12-stappen programma gecombineerd met cognitieve gedragstherapie, inzicht gevende therapie en lichaamsgerichte therapie met als primair doel volledige abstinentie van middelen. Het 28 dagen programma vindt plaats in een huiselijke sfeer. Gedurende de opname wordt er tevens aandacht besteed aan het (terugbrengen van) een goede dag- en nachtritme, structuur en goede voeding.

De behandeling wordt grotendeels in groepsverband gegeven, ook krijg je je eigen behandelaar tijdens het traject waarmee de individuele gesprekken plaatsvinden.

Naast deze groeps- en individuele sessies is er aandacht voor meditatie, sport en creatieve therapie.

De kamers binnen onze afkickklinieken zijn altijd meerpersoons, je deelt dus een kamer met minimaal 1 ander persoon van hetzelfde geslacht. Dit is om te voorkomen dat je je gaat isoleren of terugtrekken.

📰 Lees de reportage van magazine LEF over onze kliniek in Bilthoven.
📄 Lees onze blog “Een dag in de kliniek”

Hulp bij verslaving in regio Utrecht

Wij behandelen de volgende verslavingen:

Verslaving aan stoffen

Bijvoorbeeld een verslaving aan alcohol, nicotine, drugs, etc…
Bij een verslaving aan stoffen of middelen wordt de verslaving in stand gehouden door het blijven gebruiken van middelen.

Wij behandelen de volgende middelenverslavingen:

ℹ️ Alcoholverslaving

ℹ️ Drugsverslaving
ℹ️ Cocaïneverslaving
ℹ️ Cannabis verslaving
ℹ️ GHBverslaving
ℹ️ 3-MMC verslaving
ℹ️ Crystal meth (Tina) verslaving
ℹ️ XTC / MDMA verslaving
ℹ️ Speedverslaving

ℹ️ Medicijnverslaving

Verslaving aan gedrag

Bijvoorbeeld een verslaving aan gamen, shoppen, gokken, sex, eten, etc…
Bij een verslaving aan gedrag ontstaat er een kick door handelingen die worden uitgevoerd waardoor je dit wilt blijven herhalen.

Wij behandelen de volgende gedragsverslaving:

ℹ️ Gokverslaving

De behandeling van verslaving wordt vergoed door de zorgverzekering. Echter, verslavingen aan gedrag (zoals gamen / internet) wordt helaas niet vergoed. Tenzij dit in combinatie is met alcohol of drugs. Particuliere verslavingszorg is dan wel mogelijk. Neem gerust contact op als je hier meer over wilt weten. Bel: 020 – 231 00 00 of e-mail: [email protected]

Locaties

📍 Amsterdam
📍 Bilthoven
📍 Breda
📍 Eindhoven
📍 Leeuwarden

Op deze locaties wordt naast ambulante behandelingen ook het familie programma en nazorgtraject aangeboden.

Klinieken
📍 Bilthoven
📍 Portugal

🚌 Al onze locaties zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Afspraak maken in Bilthoven voor hulp bij verslaving

Wil je een intakegesprek aanvragen in Bilthoven?
Bel ons gerust op: 020 – 231 00 00 of stuur een e-mail: [email protected]
Je kan ook onze intake aanvraagformulier invullen, dan bellen wij jou terug.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2023 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons