Afkickkliniek Bilthoven, Nederland

In een kleine setting bieden wij in onze afkickkliniek in Bilthoven een klinisch programma van 14 of 28 dagen aan, met veel persoonlijke en individuele aandacht.

Ook bieden wij zeer binnenkort intakes, ambulante behandelingen en nazorg aan in Bilthoven!

GGZ Interventie Bilthoven

De 14 daagse behandeling is bedoeld als voorbereiding op een intensief ambulant traject of aansluitend een klinische behandeling in één van onze afkickklinieken in Nederland of Portugal.

De eerste 3 dagen staan voornamelijk in het teken staan van detoxificatie. Tijdens de behandeling wordt er gewerkt aan structuur en ritme. Een groot deel van de therapie wordt in groepsverband gegeven. Er wordt gewerkt met cognitieve en inzicht gevende therapie. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over het 12-stappen Minnesota model. Andere onderdelen zijn ontspanning, sport & spel, voeding, meditatie en creatieve therapie.

De volledige behandeling van gemiddeld 28 dagen is met zorg opgebouwd en heeft als leidraad het 12-stappen programma gecombineerd met cognitieve gedragstherapie, inzicht gevende therapie en lichaamsgerichte therapie met als primair doel volledige abstinentie van middelen. Het 28 dagen programma vindt plaats in een huiselijke sfeer. Gedurende de opname wordt er tevens aandacht besteed aan het (terugbrengen van) een goede dag- en nachtritme, structuur en goede voeding.

Jouw behandeling voor verslaving

De behandeling wordt grotendeels in groepsverband gegeven, ook krijg je je eigen behandelaar tijdens het traject waarmee de individuele gesprekken plaatsvinden.

Naast deze groeps- en individuele sessies is er aandacht voor meditatie, sport en creatieve therapie.

Hulp aanvragen
Bel: 020 – 231 00 00

Jouw verblijf in Bilthoven

De kamers binnen onze afkickklinieken zijn altijd meerpersoons, je deelt dus een kamer met minimaal 1 ander persoon van hetzelfde geslacht. Dit is om te voorkomen dat je je gaat isoleren of terugtrekken.

Nazorg

Na het klinische traject krijg je gedurende minimaal 3 maanden nazorg op één van onze locaties in Amsterdam, Bilthoven, Breda, Leeuwarden of Eindhoven. Ook is het mogelijk het nazorgtraject in de kliniek in Bilthoven te volgen. De nazorg bestaat uit groeps- en individuele sessies. De frequentie wordt persoonlijk vastgesteld in overleg met jouw behandelaar.

Het verslavingszorgteam

Het multidisciplinaire team bestaat uit psychiaters, klinisch psychologen, psychologen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, koks en casemanagers. Allen gespecialiseerd in behandeling van verslavingsproblematiek.

>> Lees de reportage van magazine LEF over onze kliniek in Bilthoven.
>> Lees onze blog “Een dag in de kliniek”

EikensteinGGZ Interventie Bilthoven
Prof. Bronkhorstlaan 8 & 12: Melden op nr 12
3723 MB Bilthoven
020 – 231 00 00
info@ggzinterventie.nl

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering. Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2023 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons