Het is ongelofelijk wat je in tien dagen kunt bereiken!

Onlangs is er in het magazine LEF een mooie reportage geplaatst over onze locatie GGZ Interventie Bilthoven waar wij een 14 en 28-daagse behandeling aanbieden.

Download hier de reportage (PDF 3,6 MB)

Het is een uitzonderlijk warme herfstdag. De volledig door groen omgeven villa van GGZ Interventie ligt er haast zomers bij. Zodra ze de kans krijgen, zitten de bewoners met koffie en een sigaret buiten aan een houten picknicktafel. Maar vergis je niet: de zon staat laag en het enorme gazon is kletsnat van de dauw. Er is wel degelijk een nieuw seizoen begonnen en niet in de laatste plaats voor de patiënten van GGZ Interventie. Zij hebben de eerste stap in hun herstel gezet en verblijven hier tien tot veertien dagen om klaargestoomd te worden voor een klinische behandeling in Zuid Afrika of om een ambulant traject in te gaan.

Onherkenbaar

‘Toen we dit pand vonden, voelde het meteen erg fijn’, vertelt Nikki de Wit (31). Ik zou hier zo gaan wonen, dacht ik. ‘Het ligt in een serene omgeving, onze patiënten kunnen goed tot rust komen. De setting is klein en huiselijk, er is voor maximaal acht mensen plaats. We horen regelmatig dat het kleinschalige karakter zo fijn is. Voor veel patiënten is de beginfase het moeilijkst om door te zetten. Als ze hier net binnenkomen, zijn ze vaak vergeten wat er tijdens de intake gezegd is. Ze weten niet meer waar ze aan beginnen. Daarna zie je ze landen en zich realiseren dat ze hier zijn en het écht gaan doen. Soms zitten ze rock bottom en is er sprake van doelloosheid. Dat zie je vrij snel veranderen. We hebben veel patiënten die langere tijd geen stabiliteit kenden. Sommigen hebben een gezin en daardoor ietwat meer structuur. Motivatie is belangrijk. Als je hier bent omdat je familie dat wil, is de motivatie minder sterk. Mensen die het echt voor zichzelf doen, zie je het meest veranderen. In tien dagen kun je mentaal en fysiek ongelofelijk veel bereiken. Sommige patiënten gaan lichamelijk enorm vooruit. Je kent ze soms niet meer terug. Ze zijn erg afgetekend in hun gezicht, hebben amper nog kleur of zijn behoorlijk afgevallen. Als ze hier gaan eten, we hebben twee koks rondlopen, zie je ze aankomen lichamelijk opknappen. Anderen zitten tegen een depressie aan of hebben veel verdriet. Door te stoppen met hun middel en de behandeling voelen ze zich snel beter.’

Lees het complete artikel (PDF 3,6 MB)


Wij helpen bij verslaving.
Heb jij hulp nodig?

020 – 231 00 00
Hulp aanvragen
Chat met ons

Stel jouw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons