Detoxificatie

Detox verslaving

In sommige situaties is het noodzakelijk om voor de start van de behandeling eerst te detoxificeren.

Detoxificatie houdt in dat het lichaam ontgift en ontdaan wordt van alle lichaamsvreemde stoffen.
Detoxbehandeling vindt plaats in één van onze klinieken in Nederland. De detoxbehandeling is altijd onder medische begeleiding en 24-uurs toezicht. Met tijdelijke medicatie worden de ontwenningsverschijnselen onderdrukt. Een detoxbehandeling duurt gemiddeld 5 tot 10 dagen waarna er direct gestart wordt met de feitelijke behandeling die gericht is op de verslavingsproblematiek.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering. Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Detox van alcohol, medicijnen of drugs

Detox, oftewel ontgiften, is het proces waarmee wij gecontroleerd het gebruik van de verslavende middel(en) afbouwen totdat jouw lichaam helemaal ‘schoon’ is. Dit kan nodig zijn bij alcohol, drugs en medicijnen. Jouw lichaam is namelijk zo afhankelijk geworden van jouw gebruikte middel, dat het gevaarlijk of tenminste erg zwaar is er plots mee te stoppen. Daarom bieden wij alvorens wij je in behandeling nemen voor jouw verslaving, je eerst te detoxificeren (ontgiften).

Tijdens dit ontgiften kun je last hebben van ontwenningsverschijnselen. Zoals hartkloppingen, zweten, rillen, slecht slapen, spierpijn, hoofdpijn etc. Wij begeleiden je en zullen er alles aan doen deze ontwenningsverschijnselen te minimaliseren.

Niet alleen lichamelijk kun je afhankelijk zijn van een middel, zeker ook geestelijk. Na jouw detox wordt hier veel aandacht aan besteed. Tijdens jouw deeltijd behandeling of klinische opname in één van onze verslavingsklinieken, krijg je een intensief hersteltraject. Onze doel is je weer lichamelijk en geestelijk gezond te krijgen. In alle rust, anonimiteit en in een veilige omgeving.

Medische begeleiding

Een detox kan heftig en beangstigend zijn. Het is daarom ook erg belangrijk dat je door gespecialiseerde artsen wordt gemonitord. Onze getrainde verpleegkundigen en zeer ervaren artsen zullen je nauwlettend in de gaten houden en ondersteunen in dit proces. Je ontvangt wanneer nodig medicatie en alle steun. De detox duurt meestal niet langer dan 10 dagen.

Na de detox voel je je al een stuk beter. Dan kan het proces van herstel echt beginnen. Verslaving is de ziekte van terugval, dus we zullen jou goed verzorgen, ondersteunen en leren een nieuw begin te maken. Een leven waarbij jouw verslaving altijd een onderdeel van zal zijn máár waar jij zeker sterk en moedig genoeg mee om zult kunnen gaan.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2022 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons