Detoxificatie

Detox verslaving

In sommige situaties is het noodzakelijk om voor de start van de behandeling eerst te detoxificeren.

Detoxificatie houdt in dat het lichaam ontgift en ontdaan wordt van alle drugs, alcohol en verslavende medicijnen. Medische begeleiding bij detoxificatie kan ambulant plaatsvinden of in de kliniek. Door middel van afbouw of tijdelijke medicatie worden de ontwenningsverschijnselen behandeld. De duur van de detoxificatie is afhankelijk van het middel of de combinatie van middelen en de lichamelijke afhankelijkheid. Na detoxificatie kan er direct gestart worden met de verslavingsbehandeling.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering. Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Detox van alcohol, medicijnen of drugs

Medische begeleiding bij detoxificatie, oftewel ontgiften, is nodig omdat jouw lichaam zo afhankelijk is geworden van jouw gebruikte middel, dat het gevaarlijk of tenminste erg zwaar is er plots mee te stoppen. Daarom beoordelen wij, alvorens jij in behandeling gaat voor jouw verslaving, of medische begeleiding bij detoxificeren noodzakelijk is.

Tijdens het ontgiften kun je last hebben van ontwenningsverschijnselen. Zoals hartkloppingen, zweten, rillen, slecht slapen, spierpijn, hoofdpijn etc. Wij begeleiden je en zullen er alles aan doen deze ontwenningsverschijnselen te minimaliseren.

Niet alleen lichamelijk ben je afhankelijk van een middel, maar ook geestelijk. Na jouw detox bieden wij intensieve verslavingsbehandeling aan in de vorm van ambulante behandelingdeeltijd behandeling of klinische behandeling in onze verslavingskliniek.

Medische begeleiding

Een detoxificatie kan beangstigend en gevaarlijk zijn. Het is daarom belangrijk dat je door gespecialiseerde artsen, verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen wordt gemonitord. Je ontvangt wanneer nodig medicatie en begeleiding.

Na de detoxificatie voel je je lichamelijk al een stuk beter. Dan kan het proces van herstel echt beginnen. Verslaving is de ziekte van terugval, dus we zullen jou goed begeleiden en behandelen naar een leven in herstel.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2023 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons