Stappen in herstel

Stap binnen in het leven van Gino – verslaafde in herstel. In dit blog neemt hij je mee op zijn reis na zijn opname in onze verslavingskliniek in Bilthoven. Dit zijn de hoogte- en de dieptepunten van een herstellend verslaafde.

Ontdek hoe hij omgaat met de grote en kleine obstakels tijdens zijn nuchtere bestaan. Want ook het leven zonder drank- en drugsmisbruik kent genoeg uitdagingen. Van het opbouwen van nieuwe relaties tot het herdefiniëren van zijn doelen en passies. Raak geïnspireerd door zijn vastberadenheid en moedeloos van zijn twijfels.

Toneelspel

“Toneelspel is mij niet vreemd. Als alcoholist is het een tweede natuur. Grote gebaren, scheve opmerkingen, ontregelende dialoog; alles om te verbloemen waar het stuk eigenlijk over gaat.” Lees hoe de eerste stappen uit een verslavingskliniek zijn.

Lees verder

Oranje in Extase

“Dit zijn de achterafstraatjes waar je cocaïne haalt om verder te kunnen drinken en waar je komt uitrazen als je te hard gaat van de drugs. Ik ken deze straatjes goed. Wat heb ik hier vanavond te zoeken?” Lees hoe de eerste stappen uit een verslavingskliniek zijn.

Lees verder

Blinde woede

“Nu ik nuchter ben, ben ik dus weer echt boos. Op zichzelf is ‘boosheid’ nuttig: het helpt bij het aangeven van grenzen.” Lees hoe de eerste stappen uit een verslavingskliniek zijn.

Lees verder

Lente & Seks

“Het liefdesleven van een verslaafde is triest. Koning Alcohol heeft gewonnen, maar ergens daarachter verstopt, zit nog altijd een jongen die naarstig zoekt naar een beetje liefde.” Lees hoe de eerste stappen uit een verslavingskliniek zijn.

Lees verder

Afstand

“Ik sta hier in de mooiste stad van Europa en verlang naar een bruin café waar beschonken vrienden en familie vol overgave liederen van bedenkelijk niveau meebleren.” Lees hoe de eerste stappen uit een verslavingskliniek zijn.

Lees verder

Drankzucht

“Als ik bij mensen thuis kom, check ik automatisch het drankenkabinet. Deels uit sluimerende obsessie; deels als lakmoesproef.” Lees hoe de eerste stappen uit een verslavingskliniek zijn.

Lees verder

The Blues 

“Nu de storm is gaan liggen, blijkt dat ik het leven nuchter soms lastig vind.” Lees hoe de eerste stappen uit een verslavingskliniek zijn.

Lees verder

Voorwaarts! (thuis deel II) 

“Hoewel mijn moeder zegt dat ik ‘nuchter eigenlijk een prima huisgenoot’ ben, zorgt deze constructie bij mij voor veel schaamte. Je bent tweeëndertig man.” Lees hoe de eerste stappen uit een verslavingskliniek zijn.

Lees verder

Waanzin (thuis deel I) 

“De stank van waanzin en afval kwam ons tegemoet, een getuigenis van zelfdestructie en verwaarlozing.” Lees hoe de eerste stappen uit een verslavingskliniek zijn.

Lees verder

Gebruikersdroom

“Ik droom best vaak over gebruik, twee à drie keer in een week is niet uitzonderlijk.” Lees hoe de eerste stappen uit een verslavingskliniek zijn.

Lees verder
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons