Stappen in herstel

Stap binnen in het leven van Gino – verslaafde in herstel. In dit blog neemt hij je mee op zijn reis na zijn opname in onze verslavingskliniek in Bilthoven. Dit zijn de hoogte- en de dieptepunten van een herstellend verslaafde.

Ontdek hoe hij omgaat met de grote en kleine obstakels tijdens zijn nuchtere bestaan. Want ook het leven zonder drank- en drugsmisbruik kent genoeg uitdagingen. Van het opbouwen van nieuwe relaties tot het herdefiniëren van zijn doelen en passies. Raak geïnspireerd door zijn vastberadenheid en moedeloos van zijn twijfels.

Drankzucht

“Als ik bij mensen thuis kom, check ik automatisch het drankenkabinet. Deels uit sluimerende obsessie; deels als lakmoesproef.” Lees hoe de eerste stappen uit een verslavingskliniek zijn.

Lees verder

The Blues 

“Nu de storm is gaan liggen, blijkt dat ik het leven nuchter soms lastig vind.” Lees hoe de eerste stappen uit een verslavingskliniek zijn.

Lees verder

Voorwaarts! (thuis deel II) 

“Hoewel mijn moeder zegt dat ik ‘nuchter eigenlijk een prima huisgenoot’ ben, zorgt deze constructie bij mij voor veel schaamte. Je bent tweeëndertig man.” Lees hoe de eerste stappen uit een verslavingskliniek zijn.

Lees verder

Waanzin (thuis deel I) 

“De stank van waanzin en afval kwam ons tegemoet, een getuigenis van zelfdestructie en verwaarlozing.” Lees hoe de eerste stappen uit een verslavingskliniek zijn.

Lees verder

Gebruikersdroom

“Ik droom best vaak over gebruik, twee à drie keer in een week is niet uitzonderlijk.” Lees hoe de eerste stappen uit een verslavingskliniek zijn.

Lees verder

De Spiegel

“Ik heb geen spiegel nodig, ik kom mezelf genoeg tegen.” Lees hoe de eerste stappen uit een verslavingskliniek zijn.

Lees verder

Koffie

“Voordeel van verslaafd zijn is trouwens dat iedereen aanneemt dat je blut bent.” Lees hoe de eerste stappen uit een verslavingskliniek zijn.

Lees verder

Vrijheid

Met een doffe dreun gooi ik de deur van de kliniek dicht… Lees hoe de eerste stappen zijn van iemand die net uit een verslavingskliniek komt.

Lees verder
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons