Interventie bij verslaving

Is er iemand in jouw omgeving verslaafd? Wij helpen!

Vaak kunnen mensen heel lang verborgen houden dat ze verslaafd zijn, ze lijken succesvol en hebben vaak ook gewoon werk en een sociaal leven. Toch dragen ze een groot geheim met zich mee, namelijk een verslaving. Dit kan een verslaving aan alcohol zijn maar ook een verslaving aan drugs, medicijnen of gokken komt steeds vaker voor.

Als naaste zie je vaak als eerst dat iemand steeds verder afglijdt omdat je dichtbij staat, echter is dit ook een moeilijke positie omdat je niet goed weet wat je ermee moet doen. Wanneer je naaste (nog) niet openstaat voor een behandeling, dan is het organiseren van interventie een goede optie.

GGZ Interventie heeft een samenwerking met het programma Verslaafd! op RTL4 zodat we er samen voor kunnen zorgen dat mensen de hulp krijgen die er nodig is. Een interventionist biedt de helpende hand aan verslaafden en zijn of haar wanhopige familieleden. In het programma zie je de mensen met een verslaving opgevangen worden in één van onze klinieken.

Peter ter Horst Interventies

GGZ Interventie heeft een fijne samenwerking met het Team Peter ter Horst, lees onderstaand om een betere indruk te krijgen van wat zij doen en hoe wij u op weg kunnen helpen. www.peterterhorst.com

ℹ️ Tips en adviezen voor wanneer jouw dierbare verslaafd is

Wat is interventie?

Bij een interventie confronteren we jouw dierbare met de gevolgen van zijn verslaving. Dit gebeurt altijd vanuit liefde en mededogen; om te laten zien dat het ook anders kan.

Een interventie is maatwerk en hoe het traject verloopt verschilt per situatie. Misschien ziet jouw naaste niet in dat hij/zij verslaafd is of hoe erg de situatie is geworden. Of hij/zij heeft de hoop opgegeven en ziet zelf geen mogelijkheid te stoppen met drank, drugs of ander problematisch gedrag.

Voor wie is een interventie geschikt?

Voor iedereen, of het nu je kind, partner, ouder of werknemer is.

Familie interventie

Wanneer jouw familielid verslaafd is, kun je als familie een interventie aanvragen. Het doel is om zowel de verslaafde persoon te helpen een behandeling aan te gaan als om de familie meer over de ziekte verslaving te leren begrijpen. Verslaving is een familieziekte. In sommige gevallen is het erfelijk, soms liggen de oorzaken in de omgeving en soms komt het door omstandigheden waarin iemand is opgegroeid. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk.

Zakelijke interventie

Heb jij het vermoeden dat jouw werknemer verslaafd is? Bijvoorbeeld doordat je een vermoeden hebt dat het ziekteverzuim door verslavingsproblemen komen? Dan kunnen wij stapsgewijs naar een interventie toewerken. Wil je de naasten (familieleden) niet passeren? In goed overleg betrekken wij de naasten in het interventietraject.

Wat kost een interventie?

De kosten van een interventie worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. De exacte kosten zijn op aanvraag en worden in rekening gebracht door het interventieteam.

De kosten van de behandeling na een succesvolle interventie worden wel vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering, alleen jouw jaarlijks eigen risico wordt belast. Indien men verzekerd is bij DSW of ENO kan GGZ Interventie helaas geen behandeling bieden.   

Interventie team

GGZ Interventie kan een bemiddelende rol spelen in het organiseren van een interventie uitgevoerd door Team Peter ter Horst. Het team bestaat uit (ervaringsdeskundige) professionals. Hierdoor zijn zij in staat zich in te leven in de verslaafde en dat wekt vertrouwen op. Het interventieteam kan als geen ander de verslaafde laten inzien dat hulp aanvaarden noodzakelijk is en een beter leven mogelijk is.

Interventie aanvragen

Wanneer je onze hulp inschakelt om een interventie te plegen op een dierbare, sturen wij je aanvraag door naar de interventionist. Daarop volgt een vrijblijvend telefonisch gesprek met de interventionist om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Bel ons op werkdagen op 020 – 231 00 00 zodat wij snel kunnen schakelen en je op weg kunnen helpen!

Meld je hieronder aan bij GGZ Interventie of bel voor vragen naar: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons