Interventie

Is er iemand in jouw omgeving verslaafd?

Vaak kunnen mensen heel lang verborgen houden dat ze verslaafd zijn, ze lijken succesvol en hebben vaak ook gewoon werk en een sociaal leven. Toch dragen ze een groot geheim met zich mee, namelijk een verslaving. Dit kan een verslaving aan alcohol zijn maar ook een verslaving aan drugs, medicijnen of gokken komt steeds vaker voor.

Doordat een verslaving obsessief en dwangmatig gedrag met zich meebrengt heeft de verslaafde vaak moeite om zijn of haar leven op de rit te houden en beginnen er zichtbaar scheurtjes te komen in het leven van de verslaafde. Als naasten zie je dat vaak als eerst omdat je dichtbij staat, echter is dit ook een moeilijke positie omdat je niet goed weet wat je ermee moet doen.

Interventies vaak succesvol!

Uit de praktijk is gebleken dat 85% van de uitgevoerde interventies uiteindelijk leidt tot het aanvaarden van hulp.

Hulp voor de verslaafde

GGZ Interventie biedt je hulp, door een persoonlijk gesprek kunnen we inventariseren hoe we het beste te werk kunnen gaan. Dit kan zijn door middel van gesprekken de persoon te motiveren om voor behandeling te kiezen. Mocht dit niet lukken dan kan er ook voor een interventie gekozen worden. Vaak is het zo dat na een gesprek de verslaafde al inziet dat hij of zij een probleem heeft en ook opgelucht is om hier aan te werken.

Wat is interventie?

Het doel van een interventie is de verslaafde te laten inzien wat de gevolgen van zijn/haar verslaving is en hulp te accepteren. Dit gebeurt op een liefdevolle manier maar met de duidelijke boodschap dat hij/zij nu echt hulp moet accepteren.

Verslaving gaat vaak gepaard met ontkenning en schaamte, waardoor hulp vragen steeds moeilijker wordt. Als naaste zie je vaak veel sneller dat het gebruik grenzeloos wordt en dat je dierbare steeds verder afglijdt. Een interventie kan dan net dat duwtje in de juiste richting geven.

Advies

Vul geheel vrijblijvend het intakeformulier in

Interventionist

Wij werken alleen met ervaren interventionisten.
Zij zijn ervaringsdeskundigen. Hierdoor zijn zij goed in staat zich in te leven bij de verslaafde en dat wekt vertrouwen op. Als ervaringsdeskundige kan de interventionist de verslaafde laten inzien dat hulp aanvaarden noodzakelijk is en een beter leven mogelijk is.

Interventie stappenplan:

 

Eerste Gesprek

Wanneer je onze hulp inschakelt om een interventie te plegen op een dierbare, nodigen wij eerst alle betrokkenen uit voor een gesprek. In dit gesprek wordt in kaart gebracht wat de hulpvraag is van de verslaafde en jullie als betrokkenen. Wij bespreken wat de beste manier van aanpak zal zijn.
  

Interventie Plan

Na dit gesprek zal de interventionist een zorgvuldig plan opstellen en worden verdere afspraken met jullie gemaakt. Zoals hoe en wanneer de interventie plaats zal gaan vinden.
  

Dag van Interventie

Op de dag van de interventie zal de interventionist de bijeenkomsten leiden en de verslaafde op een respectvolle manier confronteren met zijn of haar verslaving. Alle aanwezige dierbaren worden betrokken bij het overtuigen van de verslaafde om de aangeboden hulp te aanvaarden
  

Hulp & Acceptatie

Als de verslaafde de hulp vol overtuiging accepteert, neemt de interventionist hem of haar mee voor een medische intake bij GGZ Interventie waarna hij of zij opgenomen zal worden in één van onze klinieken.

Advies

Vul geheel vrijblijvend het intakeformulier in

Kosten Interventie

Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor een interventie.

Lees hier meer over de behandeling.

Is de verslaafde verzekerd bij een van de volgende zorgverzekeraars? Dan kunnen wij helaas geen interventie aanbieden: Menzis - DSW - Stad Holland - Ditzo - De Amersfoortse - ASR - Zekur - Salland - Holland zorg - Azivo - Anderzorg

Lees hier meer over vergoedingen van de zorgverzekeraar.

Behandeling na interventie

Na een succesvolle interventie zijn er twee mogelijkheden. Kliniekopname of ambulante zorg. Uit ervaring is gebleken dat een kliniekopname na een interventie de beste keuze is. Daarom zal in de meeste gevallen de verslaafde direct of een dag erna opgenomen worden in één van onze aangesloten klinieken.

Lees hier meer over de behandeling.

AMBULANTE BEHANDELING

  • Snelle diagnose
  • Persoonlijke behandelaar
  • Behandeling naast je werk
  • Uniek familieprogramma

KLINISCHE BEHANDELING

  • Interventies zonder kosten
  • Intensief nazorgtraject
  • Klinieken in binnen- en buitenland
  • Uniek familieprogramma

Vragen? Neem vrijblijvend contact op

Wij zijn er om jou te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.