Codependency

Codependency is de Engelse term voor wederzijdse afhankelijkheid. Codependency komt vaak voor bij verslavingen en bij naasten van verslaafden. Codependents zijn niet in staat om gezonde en liefdevolle relaties te onderhouden met zichzelf of met anderen.

Codependents hebben vaak moeite met het herkennen van hun eigen gevoelens en hebben vaak een lage eigenwaarde.

Ze zijn extreem loyaal en blijven daardoor te lang in slechte relaties of omstandigheden. Het twaalf stappen programma voor codependents is gericht op het leren ontwikkelen van een gezonde eigenwaarde en gezonde relaties. Er zijn ook hulpgroepen voor partners, vrienden en familieleden van verslaafden, bijvoorbeeld: Al-anon, Stichting Naast, Moedige Moeders, etc…

Stichting Naast

Stichting Naast

Stichting Naast biedt diverse trajecten aan, gericht om de regie terug te krijgen over het eigen leven. De behandelingen zijn gericht op het versterken van eigen waarde, en inzicht te krijgen in het afhankelijke gedrag naar de verslaafde toe. Dat doen zij door middel van workshops en individuele programma’s. De trajecten duren gemiddeld 10 weken en kunnen zowel online als op locatie plaatsvinden. Stichting Naast is geen zelfhulpgroep maar biedt therapeutische ondersteuning voor naasten van een verslaafde.

Heb jij als naaste extra ondersteuning nodig?
Dan kun je contact opnemen via hun website www.helpmijndierbareisverslaafd.nl of telefonisch: 070 – 416 17 81

Ondersteuning voor familieleden / naasten van een verslaafde

Wanneer wij een verslaafde in behandeling nemen, kunnen wij ook de familieleden die codependent zijn betrekken bij de behandeling. Dit wordt vaak gedaan gedurende de voortgang van de behandeling en ter ondersteuning van het herstel van de verslaafde.

Neem contact op voor meer informatie over onze behandeling en het herstelproces.
Bel: 020 – 231 00 00
Chat op onze website
E-mail: [email protected]

Meld je hieronder aan bij GGZ Interventie of bel voor vragen naar: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons