XTC verslaving

Verslaving is een ziekte van de terugval, maar je staat er niet alleen voor. Onder professionele begeleiding helpen wij jou. Iedereen is anders en daarom is onze zorg maatwerk. In overleg met jou bepalen wij welke behandeling voor jouw XTC-verslaving het meest geschikt is.

Na cannabis is XTC de meest gebruikte (party)drug in Nederland en wordt vaak door relatief jonge mensen gebruikt op bijvoorbeeld feesten en festivals, maar ook thuis of in de kroeg. In een XTC-pil zit de drug MDMA verwerkt. De pillen zijn in een heleboel kleuren verkrijgbaar en hebben vaak een logo of afbeelding. De meeste gebruikers krijgen meer energie en een opgewekt gevoel. Je voelt je warm, blij en hebt meer behoefte aan contact, je hebt een gevoel wat lijkt op verliefdheid.

Wij helpen je stoppen met MDMA / XTC!

Toegeven dat je een probleem hebt, is de eerste grote stap die je kunt maken. Zonder hulp is het stoppen met XTC gebruiken erg moeilijk. Wij bieden professionele verslavingszorg. Wij hebben al talrijke mensen geholpen met het overwinnen van hun XTCgebruik.

Behandeling XTC-verslaving

Wij bieden professionele hulp bij een verslaving aan XTC.

Ambulante / Deeltijd behandeling

Wij bieden ambulante en intensieve ambulante (deeltijd) behandeling aan. Een ambulante behandeling bestaat altijd uit individuele sessies en groepssessies. Wij bieden maatwerk. Specifiek voor jouw problematiek wordt een behandelplan opgesteld. Onze behandelingen bestaan onder andere uit cognitieve gedragstherapie, mindfulness, ACT, en de 12-stappen methodiek.

ℹ️ Ambulant & Deeltijd behandeling
ℹ️ Behandelingen

Kliniek opname

Mocht een ambulante behandeling in jouw situatie niet voldoende zijn, bieden wij nog 14, 28 of 35-daagse behandelingen aan in één van onze klinieken. Je volgt een intensief behandelprogramma. Na jouw behandeling volgt altijd minimaal 3 maanden een ambulante nazorg. Het is ook mogelijk dat je na jouw kliniek opname tijdelijk in een Safe House gaat verblijven. Dit gaat altijd samen met ambulante nazorg.

ℹ️ Kliniek opname

Nazorg

Na de klinische opname krijg je gedurende minimaal 3 maanden nazorg. De nazorg bestaat uit groeps- en individuele sessies, de frequentie wordt persoonlijk vastgesteld in overleg met jouw behandelaar.

Cocaïneverslaving

Herstellen van een cocaïneverslaving doe je niet alleen. Er is professionele hulp beschikbaar en wij bieden jou die graag aan. Elk mens is anders; onze zorg is maatwerk. Samen met jou bepalen wij welke behandeling voor jouw cocaïneverslaving het beste is.

Neem contact met ons op via 020 231 00 00.

Wat zijn de risico’s van XTC?

Korte termijn risico’s:

  • De XTC kan verkeerd vallen, je voelt je ziek
  • Kater na gebruik
  • Oververhitting
  • Watervergiftiging doordat je teveel water hebt gedronken
  • Uitdroging omdat je juist te weinig water hebt gedronken
  • Kaakklemmen
  • Epileptische aanval
  • Verslechterde rijvaardigheid
  • Overdosering met zeer ernstige gevolgen
  • Hartproblemen
  • Je krijgt andere onbekende (gevaarlijke) stoffen binnen

Lange termijn risico’s:

  • Psychische klachten
  • DPDR/HPPD (derealisatie, depersonalisatie, zichtklachten, klachten in het hoofd zoals duizelingen)
  • Verslaving
  • Hart- en vaatproblemen
Hoe herken je een XTC-verslaving?

Wanneer je eenmaal XTC hebt gebruikt, wil je deze ervaring herbeleven. Sommige mensen vinden uitgaan of festivals zonder XTC niet meer leuk en kunnen dan eigenlijk niet meer zonder. Op korte termijn kunnen oververhitting en watervergiftiging opspelen. Uit onderzoek is gebleken dat op lange termijn het gebruik van XTC kan leiden tot veranderingen in de hersenen, wat zich bijvoorbeeld uit in geheugenklachten, concentratieproblemen en ruis in het gezichtsveld. Ook brengt XTC zware katers met zich mee die meerdere dagen aan kunnen houden. Deze kater wordt ook vaak de dinsdagdip genoemd, omdat XTC vaak in het weekend gebruikt wordt. Herken jij jezelf of een dierbare in deze symptomen? Aarzel niet en neem contact met ons op voor al jouw vragen. Wij staan je graag bij!

Je staat er niet alleen voor!

Ons team bestaat uit ervaren psychologen, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, GZ-psychologen en casemanagers.. Onze counselors hebben vaak zelf ook de ziekte van verslaving overwonnen en begrijpen daarom heel goed wat je doormaakt. Zij begeleiden je stap voor stap. Ons doel is jou zo snel maar vooral zo goed mogelijk te behandelen, waardoor je weer gezond jouw leven weer kan oppakken. Met onze uitstekende nazorg en door het betrekken van familie en naasten bij de behandeling, wordt terugval zo goed als mogelijk voorkomen. Je staat er niet alleen voor!

Ervaringsverhalen

Meld je hieronder aan bij GGZ Interventie of bel voor vragen naar: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons