Behandellocatie: Rustenburg

Familiedagen

Wij vinden het erg belangrijk om de familie en/of naasten te betrekken bij jouw behandeling.

Uit ervaring weten wij dat er heel veel op je afkomt als je dierbare in behandeling gaat. Er ontstaan verschillende emoties. Misschien ben je opgelucht maar ook angstig? Hoe moet het nu als je kind, partner of ouder straks weer thuis is? Om de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en je te begeleiden, organiseren we verschillende familiedagen en systeemgesprekken.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering. Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Familiedag

De familiedag wordt iedere 3 weken georganiseerd. Dit is een informatiemiddag waar er gesproken wordt over wat verslaving nu precies is en wat je kunt doen om je dierbare zo goed mogelijk te helpen. Je krijgt hierdoor handvatten en de gelegenheid om vragen te stellen.

Systeemgesprekken

Naast deze informatiemiddag bieden wij ook de mogelijkheid voor systeemgesprekken, deze gesprekken zijn ervoor om meer inzicht te krijgen in de verslaving en het gedrag van jouw dierbare. Dit gesprek is altijd met 2 behandelaren en kunnen zowel met als zonder de cliënt erbij plaatsvinden. Uit onze ervaring blijkt dat deze gesprekken en betrokkenheid van naasten een zeer toegevoegde waarde heeft voor het herstel van onze cliënt. Deze gesprekken worden georganiseerd op indicatie.

Tijdens de klinische behandeling

Tijdens de behandeling in één van onze klinieken wordt er vanuit de kliniek altijd contact gezocht met de contactpersonen. Deze contactpersonen worden aangegeven door de cliënt. Er wordt gevraagd om meer informatie van de naasten en wat de verslaving met hen heeft gedaan in de vorm van een brief. Deze brieven worden gebruikt in de behandeling. Ook kan het zijn dat er bijvoorbeeld een Skype-gesprek ingepland wordt met één of meer naasten.

Vragen?

Wij zijn altijd bereid tot het toelichten van ons behandelprogramma en het beantwoorden van vragen. Hiervoor kan contact opgenomen worden met ons casemanagement via 020 – 231 00 00 of via info@ggzinterventie.nl

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2020 GGZ Interventie

Nu hulp

Bel ons