Cocaïneverslaving

Herstellen van een cocaïneverslaving doe je niet alleen. Er is professionele hulp beschikbaar en wij bieden jou die graag aan. Elk mens is anders; onze zorg is maatwerk. Samen met jou bepalen wij welke behandeling voor jouw cocaïneverslaving het beste is.

Wij helpen je stoppen met cocaïne!

Toegeven dat je een probleem hebt, is de eerste grote stap die je kunt maken. Zonder hulp is het stoppen met cocaïne gebruiken erg moeilijk. Wij bieden professionele verslavingszorg. Wij hebben al talrijke mensen geholpen met het overwinnen van hun cocaïnegebruik.

Behandeling cocaïneverslaving

Wij bieden professionele hulp bij een verslaving aan cocaïne.

Ambulante / Deeltijd behandeling

Wij bieden ambulante en intensieve ambulante (deeltijd) behandeling aan. Een ambulante behandeling bestaat altijd uit individuele sessies en groepssessies. Wij bieden maatwerk. Specifiek voor jouw problematiek wordt een behandelplan opgesteld. Onze behandelingen bestaan onder andere uit cognitieve gedragstherapie, mindfulness, ACT, en de 12-stappen methodiek.

ℹ️ Ambulant & Deeltijd behandeling
ℹ️ Behandelingen

Kliniek opname

Mocht een ambulante behandeling in jouw situatie niet voldoende zijn, bieden wij nog 14, 28 of 35-daagse behandelingen aan in één van onze klinieken. Je volgt een intensief behandelprogramma. Na jouw behandeling volgt altijd minimaal 3 maanden een ambulante nazorg. Het is ook mogelijk dat je na jouw kliniek opname tijdelijk in een Safe House gaat verblijven. Dit gaat altijd samen met ambulante nazorg.

ℹ️ Kliniek opname

Nazorg

Na de klinische opname krijg je gedurende minimaal 3 maanden nazorg. De nazorg bestaat uit groeps- en individuele sessies, de frequentie wordt persoonlijk vastgesteld in overleg met jouw behandelaar.

Cocaïneverslaving

Herstellen van een cocaïneverslaving doe je niet alleen. Er is professionele hulp beschikbaar en wij bieden jou die graag aan. Elk mens is anders; onze zorg is maatwerk. Samen met jou bepalen wij welke behandeling voor jouw cocaïneverslaving het beste is.

Neem contact met ons op via 020 231 00 00.

Je staat er niet alleen voor!

Ons team bestaat uit ervaren psychologen, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, GZ-psychologen en casemanagers.. Onze counselors hebben vaak zelf ook de ziekte van verslaving overwonnen en begrijpen daarom heel goed wat je doormaakt. Zij begeleiden je stap voor stap. Ons doel is jou zo snel maar vooral zo goed mogelijk te behandelen, waardoor je weer gezond jouw leven weer kan oppakken. Met onze uitstekende nazorg en door het betrekken van familie en naasten bij de behandeling, wordt terugval zo goed als mogelijk voorkomen. Je staat er niet alleen voor!

Wat zijn de gevaren van cocaïne?

Afhankelijkheid van deze drug kan leiden tot ernstige gevolgen van de gezondheid die kunnen leiden tot fysieke –en psychische klachten en niet zelden tot de dood. Bij een cocaïneverslaving zijn zo snel mogelijke veranderingen noodzakelijk om de negatieve gevolgen van cocaïneverslaving tegen te gaan.

Wanneer is iemand verslaafd aan cocaïne?

Als iemand drugs, zoals cocaïne, gebruikt om ontwenningsverschijnselen te verdringen of om bepaalde emoties, gevoelens en gedachtes te dempen (of juist te versterken), dan spreken wij over een verslaving. Maar ook wanneer iemand bijvoorbeeld alleen in het weekend gebruikt, kan er sprake zijn van een afhankelijkheid aan cocaïne.

Omdat coke je een sterker gevoel van zelfvertrouwen kan geven, wordt coke soms ook misbruikt in sociale settings. Iemand die normaal introvert of onzeker is, kan cocaïne snuiven om juist wat meer zelfverzekerder te voelen. Coke zorgt ook voor meer energie en wordt daarom ook regelmatig gebruikt door mensen die veel werkdruk ervaren of moeten overwerken. Cocaïne kan het gevoel van dronken zijn verminderen en gebruiken sommigen een snuifje coke om zich “nuchterder” te voelen. Je wordt echter niet nuchter, het voelt alleen zo. De combinatie kan mede daardoor zeer gevaarlijk zijn.

Door het gebruik van cocaïne word je snel afhankelijk van de drugs omdat je anders denkt niet te kunnen functioneren (zoals jij wilt). Ook de kater is vervelend en gebruikt iemand al snel ook op andere dagen en tijdstippen om de ontwenningsverschijnselen op te heffen.

Hoe herken je een cocaïneverslaving?

Elk mens is anders en elke verslaving is anders. Maar er zijn wel bepaalde kenmerken die vaak terugkomen bij een verslaving aan coke. Bijvoorbeeld: hij /zij is vaak energieker dan je gewend bent, ze hebben veel zelfvertrouwen en zijn soms overmoedig. Ze hebben vaak last van hun neus en gaan vaker naar de wc.

Om cocaïnegebruik te herkennen, hebben wij een artikel geschreven over hoe je cocaïne gebruik kunt herkennen en wat jij als naaste kunt doen.

Wat zijn de gevolgen van een cocaïneverslaving?

Een verslaving is altijd progressief. Dat wil zeggen: het wordt altijd erger. Een cocaïneverslaving is zeer schadelijk voor lichaam en geest. Zonder behandeling ontstaan fysieke –en psychische klachten en niet zelden zelfs de dood. Daarbij is het duur een cocaïneverslaving in stand te houden. Door gebruik verliezen coke gebruikers niet zelden hun baan, krijgen schulden en verliezen huis en haard. Niet te vergeten familie en vrienden die het cocaïne gebruik niet meer kunnen accepteren. Daarom is een behandeling aan cocaïneverslaving zo belangrijk.

Kun je zelf stoppen met cocaïne?

In de meeste gevallen is het zelf stoppen met cocaïne ontzettend moeilijk. Bij een zware verslaving aan cocaïne is zelfs een detox onder medische begeleiding noodzakelijk om de ontwenningsverschijnselen verdraagzaam te maken. Na de eventuele detox volgt een intensieve behandeling om weer zonder cocaïne en andere middelen gezond te leven en terugval te voorkomen. Wanneer er nog geen sprake is van verslaving is het soms mogelijk dat iemand zelf kan minderen of volledig te stoppen. Cocaïne is erg verslavend en eenmaal verslaafd is het wel raadzaam professionele hulp te vragen. Hier kunnen wij helpen. Lees meer over cocaïneverslaving en onze behandelingen.

Verslavingszorg cocaïne in Nederland en buitenland

Wij hebben door heel Nederland locaties voor de behandeling van cocaïneverslaving. Je kan bij ons terecht voor advies, interventie, ambulante (deeltijd) behandeling en nazorg. Verder hebben wij een eigen afkickkliniek in Bilthoven en afkickkliniek in Portugal voor klinische behandelingen van de ziekte van verslaving.

ℹ️ Behandellocaties voor verslaving

Ervaringsverhalen

Meld je hieronder aan bij GGZ Interventie of bel voor vragen naar: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons