Intake

Intakegesprek

Als je de stap hebt gezet om hulp te zoeken dan wil je natuurlijk graag weten hoe dit in zijn werk gaat. Wij bieden professionele behandelingen volgens het 12-stappen Minnesota model.

Iedere behandeling bij GGZ Interventie start met een intakegesprek. Het intakegesprek vindt plaats met één van onze psychologen die in kaart brengt wat jouw hulpvraag is en welke problemen er spelen. De eerste intakegesprek is vrijblijvend. Tevens wordt er gekeken naar jouw verleden en thuissituatie. Jouw eigen wensen worden ook besproken, bijvoorbeeld een behandeling naast je werk.

Na dit gesprek volgt een gesprek met één van onze psychiaters of verslavingsartsen. Er wordt dan gekeken naar de fysieke status en er wordt eventueel dieper ingegaan op bepaalde psychische aspecten.

Na deze gesprekken hebben wij een goede indicatie van de problemen en wordt er een behandelplan op maat gemaakt. Er wordt direct een nieuwe afspraak gemaakt, eventueel telefonisch, om het behandeladvies met je door te spreken. Wij streven er naar om dit binnen een week te laten plaatsvinden.

Bij een intakegesprek dien je de volgende documenten mee te brengen:

  • Geldig legitimatie (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart)
  • (Kopie) polis blad zorgverzekering
  • Verwijsbrief van de huisarts

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering. Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Behandelplan

Voor iedere cliënt stellen wij een behandelplan op naar aanleiding van de uitkomst van het intakegesprek. Het behandelplan wordt individueel afgestemd. In dit plan staat het intakeverslag, de behandeldoelstellingen en het advies voor de behandeling.

Het behandelplan wordt met je doorgenomen waarna je zelf kunt beslissen of je wel of niet met de behandeling gaat starten.

Aandacht voor de familie

Naast de hoofdpersoon besteedt GGZ Interventie ook aandacht aan de familie. Uit ervaring weten wij dat er bij familieleden een hoop vragen zijn. Wij organiseren dan ook regelmatig een familiedag en op verzoek kan er ook systeemtherapie ingezet worden.

Behandeling zonder of minimaal met zéér korte wachttijden

GGZ Interventie biedt zowel ambulante trajecten als opname in een kliniek.
Omdat wij zéér korte wachttijden hebben, kan de behandeling altijd snel van start gaan.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2019 GGZ Interventie

Nu hulp

Bel ons