Herstellen van een drugsverslaving doe je niet alleen. Er is professionele hulp beschikbaar en die bieden wij je graag aan. Elk mens is anders, dit betekent dat onze behandeling maatwerk vereist. Samen met jou bepalen wij welke behandeling voor jouw drugsverslaving het beste is.
Wij helpen je stoppen met drugs
Toegeven dat je een probleem hebt, is de eerste grote stap die je kunt nemen. Zonder hulp is het stoppen met drugs erg moeilijk. Wij bieden professionele verslavingszorg. Wij hebben al veel mensen zoals jij geholpen met het overwinnen van hun drugsgebruik.
Behandeling drugsverslaving
Wij bieden professionele hulp bij drugsverslaving of problematisch drugsgebruik.
Ambulante / Deeltijd behandeling
Wij bieden ambulante en intensieve ambulante (deeltijd) behandeling aan. Een ambulante behandeling bestaat altijd uit individuele sessies en groepssessies. Wij bieden maatwerk. Specifiek voor jouw problematiek wordt een behandelplan opgesteld. Onze behandelingen bestaan onder andere uit cognitieve gedragstherapie, mindfulness, ACT, en de 12-stappen methodiek.
Kliniek opname
Mocht een ambulante behandeling in jouw situatie niet voldoende zijn, bieden wij nog 14, 28 of 35-daagse behandelingen aan in één van onze klinieken. Je volgt een intensief behandelprogramma. Na jouw behandeling volgt altijd minimaal 3 maanden een ambulante nazorg. Het is ook mogelijk dat je na jouw kliniek opname tijdelijk in een Safe House gaat verblijven. Dit gaat altijd samen met ambulante nazorg.
Nazorg
Na de klinische opname krijg je gedurende minimaal 3 maanden nazorg. De nazorg bestaat uit groeps- en individuele sessies, de frequentie wordt persoonlijk vastgesteld in overleg met jouw behandelaar.
Zelf stoppen met drugs?
Bij een drugsverslaving kan het stoppen met gebruiken, afhankelijk van de drugs die je gebruikt, gevaarlijk zijn. In dat geval is een medische begeleiding bij het stoppen (een detox) eerst nodig. Ook kan het erg moeilijk zijn zelfstandig te stoppen met drugs. Je neemt je voor te stoppen, maar dat lukt keer op keer niet. Een behandeling omvat niet alleen het ‘afkicken’ ofwel detoxen, er wordt ook naar verslavingsgedrag gekeken zodat je na jouw behandeling zonder drugs in herstel (clean) kunt blijven.
Afhankelijk van jouw situatie wordt besloten of een klinische opname nodig is of dat je ambulant geholpen kan worden. Tijdens de intake, kunnen wij je meer vertellen over de behandeling voor drugsverslaving. Wij adviseren wat het beste bij jou past.
ℹ️ Behandeltraject
ℹ️ Intake aanvragen
Cocaïneverslaving
Herstellen van een cocaïneverslaving doe je niet alleen. Er is professionele hulp beschikbaar en wij bieden jou die graag aan. Elk mens is anders; onze zorg is maatwerk. Samen met jou bepalen wij welke behandeling voor jouw cocaïneverslaving het beste is.
Neem contact met ons op via 020 231 00 00.
Je staat er niet alleen voor!
Ons team bestaat uit ervaren psychologen, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, GZ-psychologen en casemanagers.. Onze counselors hebben vaak zelf ook de ziekte van verslaving overwonnen en begrijpen daarom heel goed wat je doormaakt. Zij begeleiden je stap voor stap. Ons doel is jou zo snel maar vooral zo goed mogelijk te behandelen, waardoor je weer gezond jouw leven weer kan oppakken. Met onze uitstekende nazorg en door het betrekken van familie en naasten bij de behandeling, wordt terugval zo goed als mogelijk voorkomen. Je staat er niet alleen voor!
Welke drugs zijn verslavend?
Er zijn veel drugs die geestelijk en/of lichamelijk verslavend zijn. De bekendste en meest gebruikte drugs zijn:
- Cannabis
- XTC
- Cocaïne
- Lachgas
- Speed (Amfetamine)
- Paddo’s en andere psychedelica
- GHB
- 3-MMC en andere ‘designer’ drugs
- Crystal Meth
- Heroïne / Methadon en andere opiaten
Maar ook alcohol, medicijnen en andere legale stimulerende middelen als cafeïne en nicotine vallen onder verslavende middelen.
Wat kunnen de gevaren van drugs zijn?
Drugs kunnen leiden tot ernstige fysieke en psychische klachten en niet zelden tot de dood. Bij een drugsverslaving zijn zo snel mogelijke veranderingen noodzakelijk om de negatieve gevolgen van drugsverslaving tegen te gaan.
Naast de fysieke en psychische klachten, riskeer je dat jouw sociale contacten verslechteren, je studie of baan verliest en ernstige financiële problemen krijgt.
Een verslaving is altijd progressief. Dat wil zeggen: het wordt altijd erger als je doorgaat met jouw gebruik. Daarom is het van groot belang dat je snel hulp vraagt. Blijvend in herstel komen is echt mogelijk!
Hoe herken je een drugsverslaving?
Belangrijk is te weten wat drugs voor je betekent en waarom je gebruikt. De reden en frequentie geeft al snel inzicht of je verslaafd bent aan drugs of de neiging hebt tot een verslaving. Twijfel jij of er sprake is van drugsverslaving? Neem gerust contact met ons op voor advies.
Verder lezen over drugsverslaving:
ℹ️ Drugsverslavingstest
ℹ️ Symptomen van drugsverslaving
ℹ️ Afkicken van drugs
Vermoed jij een drugsverslaving bij jezelf of in iemand die jou dierbaar is? Neem contact op.
Verslavingszorg drugs in Nederland en buitenland
Wij hebben door heel Nederland locaties voor de behandeling van drugsverslaving. Je kan bij ons terecht voor advies, interventie, ambulante (deeltijd) behandeling en nazorg. Verder hebben wij een eigen afkickkliniek in Bilthoven en afkickkliniek in Portugal voor klinische behandelingen van de ziekte van verslaving.
ℹ️ Behandellocaties voor verslaving