Drugsverslaving

Drugsverslaving

Herstellen van een drugsverslaving doe je niet alleen. Er is professionele hulp die wij je graag bieden. Elk mens is anders en onze zorg is maatwerk. Samen met jou bepalen wij welke behandeling voor jouw drugsverslaving het beste is.

Wij helpen je stoppen met drugs

Toegeven dat je een probleem hebt, is de eerste grote stap die je kunt maken. Verslaving is een ziekte van de terugval en herstellen doe je niet alleen.

Er is professionele hulp die wij je kunnen bieden. Elk mens is anders en onze zorg is maatwerk. Samen met jou stellen wij een plan op. Je kan kiezen voor ambulante zorg of opname in één van onze klinieken. De zorg die wij jou bieden wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Wacht niet langer en kom bij ons op gesprek voor een intake. Heb je vragen? Stel ze gerust.

Behandeling drugsverslaving

Wij bieden professionele hulp bij een verslaving aan drugs.

Bij een drugsverslaving zijn zo snel mogelijk veranderingen noodzakelijk om de negatieve gevolgen van de verslaving tegen te gaan. Soms, afhankelijk van de type drug waar je aan verslaafd bent, is eerst een detox behandeling nodig. Afhankelijk van jouw situatie, wordt besloten of een klinische opname nodig is of dat je ambulant geholpen kan worden. Tijdens de eerste intake, kunnen wij je meer vertellen over de behandeling voor jouw drugsverslaving en adviseren wij welke methode voor jou persoonlijk het beste is.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.
Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Je staat er niet alleen voor

Ons team bestaat uit ervaren psychologen, psychiaters, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Onze ervaringsdeskundigen hebben vaak zelf ook de ziekte van verslaving overwonnen en begrijpen daarom heel goed wat je doormaakt. Zij begeleiden je stap voor stap. Ons doel is jou zo snel maar vooral zo goed mogelijk te behandelen waardoor je gezond jouw leven weer kan oppakken. Met onze uitstekende nazorg en door het betrekken van familie bij de behandeling, wordt terugval zo goed als mogelijk voorkomen. Je staat er niet alleen voor!

Welke drugs zijn verslavend?

Er zijn veel drugs die geestelijk en/of lichamelijk verslavend zijn. De bekendste en meest gebruikte drugs zijn:

Maar ook alcohol, medicijnen en andere legale stimulerende middelen als cafeïne en nicotine vallen onder drugs.

Gevaren van drugs

Drugs kunnen leiden tot ernstige fysieke –en psychische klachten en niet zelden tot de dood. Bij een drugsverslaving zijn zo snel mogelijke veranderingen noodzakelijk om de negatieve gevolgen van drugsverslaving tegen te gaan.

Verder lezen over drugsverslaving

Herken jij je zelf in de symptomen of iemand die jou dierbaar is? Schroom niet contact met ons op te nemen. Je staat er niet alleen voor.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2023 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons