Afkicken van drugs

Afkicken van drugs

Afkicken = het ondergaan van een ontwenningskuur om met het gebruik van een verslavend middel zoals drugs te stoppen.

Afkicken van een drugsverslaving

Drugsverslaving is een ziekte. Voordat je kan herstellen, moet je afkicken. Dit kan het beste in een afkickkliniek. Sommige drugsverslavingen kun je niet zomaar stoppen, zoals van heroine. Dit kan erg gevaarlijk zijn en moet geleidelijk, met medicijnen en professionele begeleiding gebeuren.

Langdurige en zware drugsmisbruik kan leiden tot geestelijke en lichamelijke afhankelijkheid. Er is sprake van een verslaving wanneer men zowel lichamelijk als geestelijk afhankelijk is van zijn of haar drugsgebruik.

Afkicken in een kliniek

Van sommige verslavingen is het makkelijker afkicken dan anderen.

Je kan met bepaalde drugs niet zomaar stoppen. Je lichaam moet langzaam wennen aan de gestopte inname maar hiervoor zijn gelukkig medicijnen. Met sommige drugs kun je wel zelfstandig stoppen maar heb je geestelijke begeleiding nodig om een terugval te voorkomen. Laat ons je helpen om erge lichamelijke ontwenningsverschijnselen te voorkomen zodat jij je kunt concentreren op jouw herstel.

Wij hebben een afkickkliniek in Portugal en een eigen afkickkliniek in Nederland waar wij 14, 28 of 39-daagse behandelingen aanbieden waar je op een professionele wijze wordt begeleid bij het afkicken van drugs. Goede zorg, professionele begeleiding, persoonlijk aandacht en uitstekende nazorg zijn voor ons net zo belangrijk als voor jou en jouw naasten.

Ambulante hulp

GGZ Interventie biedt naast kliniekopname ook ambulante en dagbehandelingen. Elke verslaving is anders en ieder mens is anders. Tijdens het intakegesprek bespreken wij de opties en geven wij je advies welke behandeling het beste bij jou, jouw verslaving en situatie past. Zo kan het zijn dat je na een eerste afkick periode ambulant behandeld kunt worden. Maar soms is opname in een kliniek in Nederland of Portugal beter. Dit overleggen wij eerst met jou.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.
Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Risico’s stoppen met drugs

Zelfstandig ontwennen van drugs is niet altijd zonder risico. Dit is afhankelijk per persoon en de mate van de verslaving/middelenmisbruik. Maar professionele begeleiding is zeer raadzaam, zodat het afkicken veilig en gecontroleerd gebeurt. Tevens verhoog je hiermee jouw succes met het afkicken van drugs. De ontwenningsverschijnselen kunnen plots opkomen. Als je alleen probeert af te kicken kan het bij bepaalde drugs zeer gevaarlijk zijn.

Schakel professionele hulp in, bel 020 – 231 00 00 of e-mail info@ggzinterventie.nl

Ontwenningsverschijnselen drugs

  • Depressie, slapeloosheid, algemene somberheid
  • Epileptische insulten
  • Zweten, koorts
  • Hartkloppingen
  • Flashbacks
  • Hallucinaties en/of andere psychotische verschijnselen
  • Agressie en andere gedragsstoornissen
  • Griep

De ontwenningsverschijnselen en mate van ernst verschillen per persoon en per type drug(s) waaraan je verslaafd bent. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk moet je afkicken. Je kan je depressief voelen, schuldgevoelens krijgen, onrust, angstig voelen en spijt krijgen. Om niet in de put te raken en weer drugs te gebruiken, is het belangrijk dat je steun krijgt. Wij bieden ook geestelijke en emotionele steun. Je staat er niet alleen voor.

Uitstekende nazorg

Ben je afgekickt van de drugs dan sta je er niet alleen voor. Wij bieden een uitstekend nazorg traject. In de nazorg bieden wij je houvast en bouw je verder aan je herstel. De nazorg bestaat in ieder geval uit een wekelijkse individuele sessie met een therapeut en daarnaast bieden wij de mogelijkheid om deel te nemen aan groepssessies die op gezette tijden plaatsvinden. Mocht er een indicatie of behoefte zijn aan meerdere contactmomenten, kan dit altijd uitgebreid worden.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2023 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons