Gokverslaving

In de huidige maatschappij is gokken, vooral online gokken, een snel toenemende verslaving. Gokverslaving valt onder de categorie gedragsverslaving.

Een gokverslaving leidt vaak tot zware financiële problemen maar ook tot werk-, gezins- en relatieproblemen. Wel of niet winnen, telkens opnieuw gokken. Of het gaat om krasloten, wedden op wedstrijduitslagen, online pokeren of vaak de casino bezoeken, gokken kan onbeheersbare en compulsieve gevolgen hebben.

Verslaafd aan gokken

Gokverslaving is een stoornis in de controle van de neiging om te gaan gokken, wat resulteert in overmatig gokgedrag. Steeds grotere bedragen worden ingezet en pogingen om te stoppen tijdens het gokken mislukken.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.
Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Online poker verslaving

Een veelvoorkomende gokverslaving is het online poker spelen. Poker is een populair gokspel / sport. Succesvolle online poker spelers worden vaak uitgenodigd voor grote poker toernooien. Goede pokerspelers kunnen veel geld winnen. En dat doel, om steeds beter te worden en kans te maken op mooie bedragen, werkt heel erg verslavend. Het starten met online poker spelen is zeer gemakkelijk. Sommige websites bieden zelfs een startbedrag of je kunt beginnen met nep speelgeld. Wanneer je veelvuldig pokert en zelfs raakvlakken hebt met een gameverslaving, kan een pokerverslaving uitmonden in een ernstige gokverslaving. Niet alleen in relationele sfeer kan veel stuk gaan, ook veel geld worden verloren en riskeer je hoge schulden.

Symptomen van gokverslaving

  • lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, maag- en darmklachten, trillen en transpireren
  • vermoeidheid, slaapproblemen en geheugenverlies
  • continue denken aan gokken en obsessief leven naar het volgende moment om te gokken
  • verlies van tijdsbesef door ’s nachts te gokken
  • stoppen of minderen met gokken lukt niet
  • wanneer het proberen om te stoppen of minderen niet lukt onrustig worden en/of geïrriteerd raken
  • verloren geld aan gokken weer terug willen winnen door te gokken
  • steeds hogeren bedragen en risico’s nemen om een ‘high’ gevoel te creëren
  • persoonlijke-, familie-, werk- en financiële problemen

Naast het gokken is er ook vaak een andere verslaving aanwezig, zoals een alcoholverslaving of een medicijn– of drugsverslaving. Het is van belang dat ook eventuele andere verslavingen gelijktijdig met de gokverslaving worden behandeld.

Herken je deze symptomen van gokverslaving?

Herken je deze symptomen bij jezelf of bij een dierbare en denk je dat jij of jouw dierbare een gok probleem heeft? Neem dan contact op met ons. Bel 020 – 231 00 00 of e-mail: [email protected]

Meld je hieronder aan bij GGZ Interventie of bel voor vragen naar: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons