RTL 4 Programma Verslaafd!

Verslaafd!

Hulp inschakelen bij een verslaving is een grote stap. Voor velen is de drempel te hoog, anderen zitten soms al zo ver in hun verslaving, dat aan de bel trekken geen optie meer lijkt en alléén het ergste nog denkbaar is.

Peter van der Vorst biedt in het RTL 4-programma ‘Verslaafd!‘, de helpende hand aan verslaafden en zijn of haar wanhopige familieleden. Samen met Maarten doet Peter de interventies. In deze reeks van ‘Verslaafd!’ komen diverse verslavingen aan bod zoals drank- en drugsverslaving.

Dit seizoen werken wij wederom mee aan het programma Verslaafd! en helpen wij de verslaafden te herstellen van hun verslaving. Uiteraard worden de familieleden ook professioneel begeleid.

Maarten DammersMaarten Dammers: interventionist & familie counselor
Onze interventionist Maarten Dammers voert de interventies uit en de verslaafden worden behandeld in één van onze afkickklinieken.
>> Meer over Maarten
>> Bekijk onze behandellocaties

Onze afkickklinieken waar de verslaafden zijn behandeld:

GGZ Interventie Berg & Bosch
GGZ Interventie ‘Berg & Bosch’
Bekijk de kliniek
 
GGZ Interventie Rustenburg, Zuid-Afrika
GGZ Interventie Rustenburg, Zuid Afrika
Bekijk de kliniek

Interventie. Wij bieden hulp wanneer iemand die jou dierbaar is verslaafd is!

Uit de praktijk is gebleken dat 85% van de uitgevoerde interventies uiteindelijk leidt tot het aanvaarden van hulp.

Wij werken alleen met ervaren interventionisten. Zij zijn ervaringsdeskundigen. Hierdoor zijn zij goed in staat zich in te leven bij de verslaafde en dat wekt vertrouwen op. Als ervaringsdeskundige kan de interventionist de verslaafde laten inzien dat hulp aanvaarden noodzakelijk is en een beter leven mogelijk is.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering. De kosten voor een interventie zijn op aanvraag.
Lees meer over de kosten & vergoedingen.

Wat is interventie?

Het doel van een interventie is de verslaafde te laten inzien wat de gevolgen van zijn/haar verslaving is en hulp te accepteren. Dit gebeurt op een liefdevolle manier maar met de duidelijke boodschap dat hij/zij nu echt hulp moet accepteren.

Verslaving gaat vaak gepaard met ontkenning en schaamte, waardoor hulp vragen steeds moeilijker wordt. Als naaste zie je vaak veel sneller dat het gebruik grenzeloos wordt en dat je dierbare steeds verder afglijdt. Een interventie kan dan net dat duwtje in de juiste richting geven.

>> Lees alles over de interventie en hoe wij helpen

Behandeling verslaving na interventie

Na een succesvolle interventie zijn er twee mogelijkheden. Kliniekopname of ambulante zorg. Uit ervaring is gebleken dat een kliniekopname na een interventie de beste keuze is. Daarom zal in de meeste gevallen de verslaafde direct of een dag erna opgenomen worden in één van onze afkickklinieken.

>> Lees hier meer over de behandeling

‘Verslaafd!’ wordt geproduceerd door Vorst Media.
Uitzending: RTL 4, elke dinsdagavond om 20:30

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2018 GGZ Interventie

Nu hulp

Bel ons