RTL 4 Programma Verslaafd!

Verslaafd!

Hulp inschakelen bij een verslaving is een grote stap. Voor velen is de drempel te hoog, anderen zitten soms al zo ver in hun verslaving, dat aan de bel trekken geen optie meer lijkt en alléén het ergste nog denkbaar is.

Peter van der Vorst biedt in het RTL 4-programma ‘Verslaafd!‘, de helpende hand aan verslaafden en zijn of haar wanhopige familieleden. Samen met Maarten doet Peter de interventies. In deze reeks van ‘Verslaafd!’ kwamen diverse verslavingen aan bod zoals drank- en drugsverslaving.

Afgelopen seizoen werkten wij wederom mee aan het programma Verslaafd! en hielpen wij de verslaafden te herstellen van hun verslaving. Uiteraard werden (en worden nog) de familieleden ook professioneel begeleid.

Maarten DammersMaarten Dammers: interventionist & familie counselor
Onze interventionist Maarten Dammers voert de interventies uit en de verslaafden worden behandeld in één van onze afkickklinieken.
>> Meer over Maarten
>> Bekijk onze behandellocaties

Onze afkickklinieken waar de verslaafden zijn behandeld:

GGZ Interventie Berg & Bosch
GGZ Interventie ‘Berg & Bosch’
Bekijk de kliniek
 
GGZ Interventie Rustenburg, Zuid-Afrika
GGZ Interventie Rustenburg, Zuid Afrika
Bekijk de kliniek

Afleveringen Verslaafd! terugkijken

Aflevering 1: Claudia
Claudia’s problemen begonnen met een eetstoornis, waardoor ze op 17-jarige leeftijd 130 kilo woog. Ze ontdekte dat je door speed te snuiven slank blijft, maar werd totaal afhankelijk van dat middel. Ze heeft er al meerdere afkickpogingen op zitten. Ze heeft geen inkomen, geen werk en geen woonruimte. Haar vader en oma zijn ten einde raad. Onder begeleiding van Peter van der Vorst en interventionist Maarten Dammers volgt een roerig traject.
Bekijk de aflevering van Claudia in Verslaafd! hier terug.

Aflevering 2: Jason
De 18-jarige Jason woont met zijn ouders en broer in Herwijnen, in de buurt van Zaltbommel. Jason en zijn vrienden gebruiken drugs, veel drugs. De gemeente erkent dat zij een groot probleem heeft met het drugsgebruik onder de jeugd. Alle inwoners van de gemeente hebben een uitnodiging gekregen voor een informatieavond in aanwezigheid van Jason, zijn familie en specialisten van de kliniek waar hij behandeld is. Op die manier hoopt de burgemeester het drugsprobleem bij iedereen onder de aandacht te brengen.
Bekijk hier de aflevering van Jason in Verslaafd! terug.

Aflevering 3: Eusebio
Eusebio is zijn halve leven al verslaafd aan cocaïne en heroïne. Zijn familie schakelt de hulp in van Maarten Dammers en samen met Peter van der Vorst bellen zij onaangekondigd bij Eusebio aan. Eusebio volgt een detox en vertrekt naar Zuid Afrika om in onze kliniek behandeld te worden aan zijn ziekte van verslaving.
Bekijk hier de aflevering van Eusebio in Verslaafd! terug.

Aflevering 4: Kenny
Kenny is al jarenlang verslaafd aan GHB. Zijn familie is bang dat Kenny niet lang zo door kan leven. GHB is ook een zeer gevaarlijk middel welke makkelijk aan te komen is. Zal het lukken Kenny van zijn GHB verslaving te herstellen?
Bekijk hier de aflevering van Kenny in Verslaafd! terug.

Aflevering 5: Niels
De 24 jarige Niels is al 6 jaar zwaar verslaafd aan gamen. Ondanks Niels nog thuis woont is de connectie met het gezin verdund. Ze zien een zeer ongelukkige Niels die in zijn eigen wereld van online gamen leeft. Maarten Dammers, ervaringsdeskundige en interventionist, voert samen met het gezin en Peter van der Vorst de interventie uit en bieden Niels hulp te herstellen van zijn verslaving.
Bekijk hier de aflevering van Niels in Verslaafd! terug.

Aflevering 6: Gert
Al 20 jaar is Gert verslaafd aan alcohol. Met name bier. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat drinkt Gert bier. Zijn familie maken ernstige zorgen en een goede vriendin en buurvrouw van de familie vraagt de interventie aan.
Bekijk hier de aflevering van Gert in Verslaafd! terug.

Aflevering 7: Rebecca
De 29 jarige Rebecca is zwaar verslaafd aan Vodka. Maar tijdens de uitzending ontdekken we dat niet dat haar enige verslaving is. Haar familie maken zich ernstige zorgen. Ze leeft in een gevaarlijke relatie, is vaak agressief en haar gezondheid gaat achteruit. Maarten Dammers en Peter van der Vorst zoeken haar op en bieden haar de zeer nodige hulp.
Bekijk hier de aflevering van Rebecca in Verslaafd! terug.

Interventie. Wij bieden hulp wanneer iemand die jou dierbaar is verslaafd is!

Uit de praktijk is gebleken dat 85% van de uitgevoerde interventies uiteindelijk leidt tot het aanvaarden van hulp.

Wij werken alleen met ervaren interventionisten. Zij zijn ervaringsdeskundigen. Hierdoor zijn zij goed in staat zich in te leven bij de verslaafde en dat wekt vertrouwen op. Als ervaringsdeskundige kan de interventionist de verslaafde laten inzien dat hulp aanvaarden noodzakelijk is en een beter leven mogelijk is.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering. De kosten voor een interventie zijn op aanvraag.
Lees meer over de kosten & vergoedingen.

Wat is interventie?

Het doel van een interventie is de verslaafde te laten inzien wat de gevolgen van zijn/haar verslaving is en hulp te accepteren. Dit gebeurt op een liefdevolle manier maar met de duidelijke boodschap dat hij/zij nu echt hulp moet accepteren.

Verslaving gaat vaak gepaard met ontkenning en schaamte, waardoor hulp vragen steeds moeilijker wordt. Als naaste zie je vaak veel sneller dat het gebruik grenzeloos wordt en dat je dierbare steeds verder afglijdt. Een interventie kan dan net dat duwtje in de juiste richting geven.

>> Lees alles over de interventie en hoe wij helpen

Behandeling verslaving na interventie

Na een succesvolle interventie zijn er twee mogelijkheden. Kliniekopname of ambulante zorg. Uit ervaring is gebleken dat een kliniekopname na een interventie de beste keuze is. Daarom zal in de meeste gevallen de verslaafde direct of een dag erna opgenomen worden in één van onze afkickklinieken.

>> Lees hier meer over de behandeling

‘Verslaafd!’ wordt geproduceerd door Vorst Media.
Uitzending: RTL 4, elke dinsdagavond om 20:30

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2019 GGZ Interventie

Nu hulp

Bel ons