Verslaafd!

Hulp inschakelen bij een verslaving is een grote stap. Voor velen is de drempel te hoog, anderen zitten soms al zo ver in hun verslaving, dat aan de bel trekken geen optie meer lijkt en alléén het ergste nog denkbaar is.

Ewout Genemans en Maarten Dammers bieden in het nieuwe seizoen van RTL 4-programma ‘Verslaafd!‘, de helpende hand aan verslaafden en zijn of haar wanhopige familieleden. Samen met Maarten Dammers doet Ewout de interventies. In deze reeks van ‘Verslaafd!’ komen diverse verslavingen aan bod zoals drank- en drugsverslaving.

In dit en eerdere seizoenen namen wij de verslaafden in behandeling na hun interventie. In onze eigen kliniek bieden wij de detox en klinische behandeling. Daarnaast bieden wij ook ambulante trajecten. Wanneer je op intake komt, bespreken wij de beste behandeling voor jou.

Hulp bij verslaving

Heb jij hulp nodig? Ben jij of een dierbare verslaafd? Wij helpen. Vraag een intakegesprek aan. Iedereen kan herstellen van de ziekte verslaving, ook jij!

Wij zijn een professionele verslavingszorginstelling en bieden ambulante en klinische behandelingen aan. Onze behandelingen voor de ziekte van verslaving worden vergoed door de zorgverzekeraar.

 

Peter ter Horst Interventies

Peter ter Horst: interventies & herstel coaching
Het team van Peter ter Horst is gespecialiseerd in de uitvoering en begeleiding van interventies.
Lees meer over interventie.

Onze verslavingskliniek

GGZ Interventie Bilthoven

GGZ Interventie Bilthoven, Nederland
In een kleine setting bieden wij in onze afkickkliniek in Bilthoven een klinisch programma van 14 tot 28 dagen aan, met veel persoonlijke en individuele aandacht. Ook bieden wij in Portugal verslavingszorg aan.

Wij behandelen de ziekte van verslaving

Je kan bij ons terecht voor ambulante (deeltijd) behandelingen, opname kliniek en detox. Wij bieden een zeer intensief nazorgtraject aan van 3 maanden. Daarbij vinden wij het belangrijk ook jouw familie te betrekken bij jouw behandeling en bieden wij naasten extra ondersteuning.

Wij hebben in totaal 5 behandellocaties in Nederland en in Portugal waar je terecht kunt voor verslavingszorg.

Voor de ambulante (deeltijd) behandelingen die je naast jouw werk of studie kunt volgen, kun je terecht in:

Voor opname kliniek kun je terecht in:


Afleveringen Verslaafd! 2022 terugkijken

Aflevering 1: Mario, woensdag 6 april

De 35-jarige Mario is al 10 jaar verslaafd aan cocaïne. Hij snuift het niet alleen, maar hij rookt het inmiddels ook. Zijn familie is tot alles bereid om hem te helpen, maar speelt tegelijkertijd ook een grote rol bij de instandhouding van zijn verslaving. Mario zijn relatie is inmiddels op de klippen gelopen en ook is zijn huis verkocht: pakt hij deze laatste kans aan en gaat hij met interventionist Maarten Dammers mee naar de verslavingskliniek?

📺 Bekijk hier de aflevering op Videoland
ℹ️ Meer informatie over cocaïneverslaving
🆘 Hulp vragen

Aflevering 2: Davey, woensdag 13 april

Al op jonge leeftijd begint de 25-jarige Davey te experimenteren met drugs, samen met zijn tweelingbroer Marlon. Als zijn broer 2 jaar geleden plotseling overlijdt begint Davey steeds meer te gebruiken. Ewout Genemans en interventionist Maarten Dammers stellen hem voor de keus: laat je je nu opnemen in de verslavingskliniek of kies je voor een leven op straat?

📺 Bekijk hier de aflevering op Videoland
ℹ️ Meer informatie over wietverslaving
🆘 Hulp vragen

Aflevering 3: John, woensdag 20 april

De 54-jarige Rotterdammer John is altijd al een stevige drinker geweest. Maar als zijn grote liefde Adele overlijdt aan de gevolgen van leukemie is het hek van de dam. Zijn kinderen maken zich grote zorgen en zijn bang dat ze op korte termijn ook hun vader moeten missen. Maar als interventionist Maarten Dammers aan de slag gaat met de familie, blijkt dat het gebruik van alcohol en drugs niet alleen een probleem van vader John is…

📺 Bekijk hier de aflevering op Videoland
ℹ️ Meer informatie over alcoholverslaving
🆘 Hulp vragen

Aflevering 4: Sylvia, woensdag 27 april

De aan alcohol verslaafde Sylvia dreigt haar kinderen te verliezen. Een interventie wordt ingezet om de 51-jarige Friezin in de verslavingskliniek te krijgen. Maar ziet Sylvia zelf wel in dat ze verslaafd is? Interventionist en ervaringsdeskundige Maarten Dammers biedt samen met Ewout Genemans hulp en perspectief bij zwaar verslaafde Nederlanders.

📺 Bekijk hier de aflevering op Videoland
ℹ️ Stoppen met drinken
🆘 Hulp vragen

Aflevering 5: Jari, woensdag 4 mei

De 26-jarige Jari wordt geconfronteerd met zijn coke-verslaving. Zijn ouders weten niet meer wat ze met hem aan moeten en uiteindelijk is het zijn nicht Xanne die de knoop doorhakt en haar neef aanmeldt voor Verslaafd. Gaat Jari luisteren naar zijn wanhopige familie? En lukt het Ewout Genemans en interventionist Maarten Dammers om hem zover te krijgen dat hij meegaat naar de verslavingskliniek?

📺 Bekijk hier de aflevering op Videoland
ℹ️ Het gebruik van cocaïne herkennen
🆘 Hulp vragen

Aflevering 6: Johan, woensdag 18 mei

De 30-jarige Johan is altijd een verlegen en stille jongen geweest – en een zware drinker. Maar sinds hij een jaar geleden het ouderlijk huis heeft verlaten en op zichzelf is gaan wonen, is zijn drankgebruik pas echt problematisch geworden. Zijn enige overgebleven vriend Kevin geeft hem niet op en schakelt Ewout Genemans en interventionist en ervaringsdeskundige Maarten Dammers in. En met succes: Johan gaat vrijwillig mee naar de verslavingskliniek. Maar als hij na twee dagen wegloopt uit de kliniek, lijkt alle hoop op herstel vervlogen…

📺 Bekijk hier de aflevering op Videoland
ℹ️ Hoe herken je alcoholisme?
🆘 Hulp vragen


Interventie bij verslaving

Wij bieden hulp wanneer iemand die jou dierbaar is verslaafd is!

Uit de praktijk is gebleken dat 85% van de uitgevoerde interventies uiteindelijk leidt tot het aanvaarden van hulp.

Wij werken alleen met zeer ervaren interventionisten. Zij zijn ervaringsdeskundigen. Hierdoor zijn zij goed in staat zich in te leven bij de verslaafde en dat wekt vertrouwen op. Als ervaringsdeskundige kan de interventionist de verslaafde laten inzien dat hulp aanvaarden noodzakelijk is en een beter leven mogelijk is.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.
De kosten voor een interventie zijn op aanvraag. Lees meer over de kosten & vergoedingen.

Wat is interventie?

Het doel van een interventie is de verslaafde te laten inzien wat de gevolgen van zijn/haar verslaving is en hulp te accepteren. Dit gebeurt op een liefdevolle manier maar met de duidelijke boodschap dat hij/zij nu echt hulp moet accepteren.

Verslaving gaat vaak gepaard met ontkenning en schaamte, waardoor hulp vragen steeds moeilijker wordt. Als naaste zie je vaak veel sneller dat het gebruik grenzeloos wordt en dat je dierbare steeds verder afglijdt. Een interventie kan dan net dat duwtje in de juiste richting geven.

ℹ️ Lees alles over de interventie en hoe wij helpen
ℹ️ Mijn naaste wil niet stoppen. Wat kan ik doen?

Behandeling verslaving na interventie

Na een succesvolle interventie zijn er twee mogelijkheden. Opname kliniek of ambulante zorg. Uit ervaring is gebleken dat een opname kliniek na een interventie de beste keuze is. Daarom zal in de meeste gevallen de verslaafde direct of een dag erna opgenomen worden in één van onze afkickklinieken.

ℹ️ Lees hier meer over de behandeling

‘Verslaafd!’ wordt geproduceerd door Vorst Media.
Uitzending: RTL 4, elke woensdagavond om 20:30

Meld je hieronder aan bij GGZ Interventie of bel voor vragen naar: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons