Verslaafd!

De TV programma op RTL 4 Verslaafd! met onze vaste interventionist Maarten Dammers

Verslaafd!

Hulp inschakelen bij een verslaving is een grote stap. Voor velen is de drempel te hoog, anderen zitten soms al zo ver in hun verslaving, dat aan de bel trekken geen optie meer lijkt en alléén het ergste nog denkbaar is.

Peter van der Vorst biedt, vanaf dinsdag 27 oktober in het derde seizoen van het RTL 4-programma ‘Verslaafd!’, opnieuw de helpende hand aan verslaafden en zijn of haar wanhopige familieleden. Samen met een deskundige doet Peter zelf de interventies. In deze reeks van ‘Verslaafd!’ draait het niet alleen om drank- en drugsverslaafden, maar behoort ook een gameverslaving tot de cases.

Peter van der Vorst: “Nieuw dit seizoen is dat we werken met een team van interventionisten en dat ik zelf voor het eerst in ‘Verslaafd!’ meteen samen met de interventionist naar binnen ga. Dat is behoorlijk intens. Je weet namelijk nooit van tevoren hoe de persoon in kwestie reageert. Met dit programma willen we het onderwerp ‘verslaving’ meer ter discussie stellen en de kijker vooral laten zien wat het daadwerkelijk met iemand doet en welke desastreuze gevolgen het soms heeft voor de familieleden van de verslaafde”.

Alcohol-, drugs- en gameverslavingen

Gameverslavingen komen de laatste jaren helaas steeds meer aan de oppervlakte. Zo is in ‘Verslaafd!’ de 19-jarige Victor te zien als gameverslaafde. Hij zit dag en nacht achter zijn computer op zijn slaapkamer. Hij eet slecht, is bleek, heeft diepe wallen en is continu ziek. Zijn moeder confronteert hem regelmatig met zijn verslaving, iets wat tot heftige confrontaties leidt. Zodra ze Victor zijn computer ontneemt, slaapt ze met de deur op slot in de angst dat haar zoon haar iets aandoet. Als ze er achter komt dat Victor al zijn spaargeld aan het gamen heeft opgemaakt, is de maat vol.

Ook wordt er een interventie gedaan bij de 38-jarige Ivo die zwaar verslaafd is aan alcohol en cocaïne. Hij is opgegeven door zijn ex-vriendin, met wie hij samen een 9-jarig zoontje heeft. Ivo’s zoontje mist zijn vader en wil dolgraag dat hij geholpen wordt. Ook Ivo’s familie staat voor honderd procent achter een interventie. Zij zijn bang dat het verkeerd met hem zal aflopen en willen voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt: Ivo’s vader was zelf alcoholverslaafd en heeft tot groot verdriet van Ivo een einde gemaakt aan zijn leven.

‘Verslaafd!’ wordt geproduceerd door Vorst Media.
Uitzending: RTL 4, wekelijks vanaf dinsdag 27 oktober, tussen 20.30 en 21.30 uur.

Aflevering 1 van Verslaafd! gemist?

De 26-jarige Robin vecht al jaren tegen zijn cocaïneverslaving.

Hij heeft meerdere keren hulp gezocht, maar het lukt hem niet om clean te blijven. Robins verslaving levert zoveel spanningen op dat het gezin uit elkaar dreigt te vallen. Het huwelijk van zijn ouders staat zwaar onder druk. Zijn zus moet met lede ogen aanzien hoe haar broer alles verziekt. De familie ziet een interventie als laatste redmiddel.

Aflevering 2 van Verslaafd! gemist?

De 25-jarige Danny is verslaafd aan alcohol, wiet en vooral cocaïne en leidt al jaren een dubbelleven.

Hij houdt voor de buitenwereld verborgen dat hij een groot probleem heeft. Wat niet meehelpt, is dat de hele familie telkens weer voor Danny klaarstaat om al zijn problemen op te lossen. Het gaat zelfs zo ver dat zijn ouders dealers in huis halen om te onderhandelen over de afbetaling van Danny's schulden. Danny's zusje Jessica is er klaar mee en geeft hem op voor dit programma.

Aflevering 3 van Verslaafd! gemist?

De 51-jarige Tineke kampt al twintig jaar met een alcoholverslaving.

Het begint allemaal wanneer Tineke in haar twintiger jaren in de zorg gaat werken. Ze ontwikkelt daar een ernstige vorm van smetvrees. Het beheerst haar leven zo dat ze haar toevlucht zoekt in alcohol. Tineke en haar man Sietze krijgen samen drie kinderen die allemaal op hun eigen manier lijden onder het gedrag en de verslaving van hun moeder. De familie is ten einde raad en ziet een interventie als laatste redmiddel.

Aflevering 4 van Verslaafd! gemist?

De 39-jarige Rutger is geboren in Bangladesh.

Wanneer hij twaalf weken oud is, wordt hij geadopteerd. In de puberteit steken ernstige gedrags- en verslavingsproblemen de kop op. Waar in zijn jeugd vooral gokken en drugs het probleem vormen, is alcohol vandaag de dag zijn grootste vijand. Zijn ouders hebben verschrikkelijk veel verdriet. Zij hebben Rutger naar Nederland gehaald om hem een mooi leven te geven en nu moeten ze concluderen dat dit niet is gelukt.

Aflevering 5 van Verslaafd! gemist?

De 38-jarige Ivo is zwaar verslaafd aan alcohol en cocaïne.

Zijn familie is bang dat het verkeerd met hem zal aflopen en wil voorkomen dat de geschiedenis zich herhaalt. Ivo's vader was namelijk alcoholverslaafd en heeft tot groot verdriet van Ivo een einde gemaakt aan zijn leven.

Aflevering 6 van Verslaafd! gemist?

De negentienjarige Victor is gameverslaafd.

Hij zit dag en nacht achter zijn computer op zijn slaapkamer. Hij eet slecht, is bleek, heeft diepe wallen en is continu ziek. Zijn moeder confronteert hem regelmatig met zijn verslaving. Iets wat tot heftige ruzies leidt. Als ze erachter komt dat Victor al zijn spaargeld aan het gamen heeft opgemaakt, is de maat vol.

Aflevering 7 van Verslaafd! gemist?

De 33-jarige Bart is verslaafd aan alcohol, wiet en crack.

Hij verwoest niet alleen zijn eigen leven, maar ook dat van zijn ouders. Doordat zij niet met elkaar op een lijn liggen over de aanpak van Barts verslaving, loopt hun huwelijk op de klippen. In dit programma proberen ze de ultieme poging te wagen om hun zoon op het rechte pad te krijgen. Alleen blijkt Bart totaal niet op een interventie te zitten wachten.

Is er iemand in jouw omgeving verslaafd?

GGZ Interventie biedt je hulp, door een persoonlijk gesprek kunnen we inventariseren hoe we het beste te werk kunnen gaan. Dit kan zijn door middel van gesprekken de persoon te motiveren om voor behandeling te kiezen. Mocht dit niet lukken dan kan er ook voor een interventie gekozen worden. Vaak is het zo dat na een gesprek de verslaafde al inziet dat hij of zij een probleem heeft en ook opgelucht is om hier aan te werken.

Maarten Dammers

Maarten Dammers | Interventie
Maarten Dammers | Interventie

Interventionist

Maarten is in twee aflevering van het derde seizoen van Verslaafd! te zien. Maarten is onze vaste interventionist.

Mijn ‘opdracht’ in het leven is om mensen met verslavingsproblematiek te kunnen geven wat ik heb mogen ontvangen, een leven zonder middelen, een leven in vrijheid.

Is een dierbare van jou verslaafd?

Uit de praktijk is gebleken dat 85% van de uitgevoerde interventies uiteindelijk leidt tot het aanvaarden van hulp.

Wacht niet langer en neem contact met ons op.
Er is hulp!

  • Wij gaan zeer zorgvuldig met jouw gegevens om.
  • Je krijgt geheel vrijblijvend advies.
  • Wij behandelen jouw contactopname uiterst vertrouwelijk.

Advies

Vul geheel vrijblijvend het intakeformulier in

Heb je een vraag?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.