Kosten & vergoedingen verslavingszorg

Kosten & vergoedingen verslavingszorg

GGZ Interventie is een in Nederland toegelaten GGZ-instelling volgens de Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi). Dit houdt in dat de kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.

Intakegesprek

Voor de intakegesprekken worden kosten bij jouw zorgverzekering ingediend welke mogelijk belast worden op jouw eigen risico.
Mocht je niet op jouw afspraak opkomen dagen of je zegt je afspraak niet minimaal 24 uur van te voren af, worden er kosten bij jou in rekening gebracht!

Ambulante / deeltijd behandeling

Voor een intensieve ambulante behandeling brengt GGZ Interventie geen zelfstandige eigen bijdrage in rekening. De enige kosten waarmee je belast kunt worden is het wettelijke eigen risico van de zorgverzekeraar.

Opname in een kliniek

Indien je het advies krijgt voor een opname in één van onze klinieken in het buitenland dien je rekening te houden met een mogelijke eigen bijdrage van €1.500,-. Hiervan wordt je vliegticket betaald. Maar ook medische kosten ter plaatse.

Eigen bijdrage kliniekopname
GGZ Interventie vraagt enkel een eigen bijdrage van €1.500,- bij een klinische behandeling in Zuid Afrika. Van dit bedrag wordt je vliegticket en eventuele medische kosten ter plaatse betaald (tot een bedrag van €250). Of je nu een Natura of een Restitutie polis hebt, GGZ Interventie neemt genoegen met de vergoeding die zij van de zorgverzekeraar ontvangt voor de behandeling
. Je kunt alleen belast worden met het eigen risico door de zorgverzekeraar.

Kosten GHB detox

Voor de detox van GHB voorafgaande aan de behandeling (ambulant of klinisch), wordt een eigen bijdrage van €750 gevraagd.

Interventies

De kosten voor een interventie zijn op aanvraag. Deze kosten worden in rekening gebracht als de verslaafde op intakegesprek is geweest nadat de interventie heeft plaatsgevonden.

De kosten voor een interventie staan los van de eigen bijdrage van €1.500,- per behandeling. Is de verslaafde verzekerd bij een van de volgende zorgverzekeraars? Dan kunnen wij helaas geen interventie aanbieden: Menzis – DSW – Stad Holland – Ditzo – De Amersfoortse – ASR – Zekur – Salland – Holland zorg – Azivo – Anderzorg.

Medische kosten ter plaatse

Mocht je ter plaatse medische hulp, anders dan de behandeling nodig hebben, denk aan ziekenhuis bezoek of medicatie, dan dient dit direct betaald te worden. 
Om je hiermee niet te belasten tijdens de behandeling vraagt GGZ Interventie vooraf een bedrag van €1.500,- als eigen bijdrage, hieruit worden ook de medische kosten ter plaatse betaald tot een bedrag van €250,-. De medische kosten die gemaakt worden kunnen gedeclareerd worden bij de reisverzekering. Wij adviseren je dan ook om deze af te sluiten mocht je deze nog niet hebben.

Zakgeld

Wij adviseren aan onze cliënten om rekening te houden met een geldbedrag aan zakgeld. Hiervan kun je bijvoorbeeld rookwaren of verzorgingsproducten kopen.
 Het is enkel toegestaan om een pinpas mee te nemen naar onze kliniek in Zuid-Afrika, zorg er wel voor dat deze werelddekking heeft. Geld pinnen is altijd onder begeleiding en het is niet toegestaan om meer dan € 100,- per week op te nemen. Het is niet toegestaan om een pinpas mee te nemen naar onze klinieken in Nederland.

Zakgeld Zuid-Afrika:€ 70 per week
Zakgeld kliniek Bilthoven 28-dagen programma:€ 300 voor de gehele duur van het programma
Zakgeld kliniek Bilthoven 12-dagen programma:€ 100 per week

Vergoedingen door zorgverzekeraars

De kostenbegroting geeft inzicht in de behandelkosten van GGZ Interventie. De tarieven voor de behandeling bij GGZ Interventie zijn op basis van de in Nederland wettelijk vastgestelde tarieven ingevolge de GGZ DBC (Diagnose Behandel Combinatie) voor het geldende jaar.

Voor behandeling bij GGZ Interventie geldt een vergoeding ingevolge jouw zorgverzekering. De behandelingen van GGZ Interventie worden vergoed vanuit de basisverzekering. De hoogte van de vergoeding is gebaseerd op een aantal zaken. GGZ Interventie neemt genoegen met de vergoeding die de zorgverzekeraar aan ons betaald.

Naturapolis en restitutiepolis

In Nederland gelden er twee soorten polissen: de naturapolis en de restitutiepolis

Voor elk afzonderlijke zorgverzekeraar gelden andere polisvoorwaarden en vergoedingenstructuren. Vergoedingen zijn ook afhankelijk van de met de zorgverzekeraar afgesloten contracten. Voor verzekerde zorg in Nederland is een verwijzing van een huisarts noodzakelijk. Hier dien je rekening mee te houden.

Akte van cessie

Door middel van het tekenen van een akte van cessie voor het totale bedrag draag je de rechten aan ons over ter indiening van onze declaratie aan de zorgverzekeraar. De akte van cessie staat los van de rechten van GGZ Interventie om als toegelaten GGZ-instelling rechtstreeks te declareren aan de zorgverzekeraars.

Uitzonderingen

Voor behandeling zonder Nederlandse verzekeringsdekking of buitenland traject gelden tarieven die opgevraagd kunnen worden bij GGZ Interventie.

Let op: Indien je verzekerd bent bij de Amersfoortse, Zorg en Zekerheid of Ditzo dan dien je van te voren een machtiging aan te vragen voor behandeling. Dit kan enige tijd in beslag nemen. Wij kunnen je helpen met deze aanvraag.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2020 GGZ Interventie

Nu hulp

Bel ons