Kosten & vergoedingen verslavingszorg

GGZ Interventie is een in Nederland toegelaten GGZ-instelling volgens de Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi). Dit houdt in dat de kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.

Intake

Voor de intakegesprekken worden kosten bij jouw zorgverzekering ingediend welke mogelijk belast worden op jouw eigen risico.

⚠️ Mocht je niet op jouw afspraak opkomen dagen of je zegt je afspraak niet minimaal 24 uur van te voren af, worden er kosten t.h.v. € 100 bij jou in rekening gebracht!

Ambulante / deeltijd behandeling

Voor een intensieve ambulante behandeling brengt GGZ Interventie geen zelfstandige eigen bijdrage in rekening. De enige kosten waarmee je belast kunt worden is het wettelijke eigen risico van de zorgverzekeraar.

Kliniek opname in Nederland of Portugal

Wanneer het advies een klinische behandeling is, moeten wij een machtiging aanvragen bij jouw zorgverzekering voor akkoord. Wij krijgen circa binnen 10 werkdagen een response van de zorgverzekering.

⚠️ Er zijn echter uitzonderingen voor sommige verzekeraars. Zie onderin deze pagina “uitzonderingen“.

Voor een klinische behandeling in Portugal vragen wij een zelfstandige bijdrage van € 750.
Dit is inclusief vliegticket (retour met Transavia).

Wil je particuliere zorg aanvragen? Neem contact met ons op:
Bel: 020 – 231 00 00 of E-mail: [email protected]

Interventies

De kosten voor een interventie zijn op aanvraag. Deze kosten worden in rekening gebracht als de verslaafde op intakegesprek is geweest, nadat de interventie heeft plaatsgevonden. De interventie zelf wordt niet vergoed door de zorgverzekering. De behandeling van verslaving wel.

Vergoedingen door zorgverzekeraars

De kostenbegroting geeft inzicht in de behandelkosten van GGZ Interventie. De tarieven voor de behandeling bij GGZ Interventie zijn op basis van de in Nederland wettelijk vastgestelde tarieven ingevolge de het zorgprestatiesystematiek voor het geldende jaar.

Voor behandeling bij GGZ Interventie geldt een vergoeding ingevolge jouw zorgverzekering. De behandelingen van GGZ Interventie worden vergoed vanuit de basisverzekering. De hoogte van de vergoeding is gebaseerd op een aantal zaken.

GGZ Interventie neemt genoegen met de vergoeding die de zorgverzekeraar aan ons betaalt. U hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

Naturapolis en restitutiepolis

In Nederland gelden er twee soorten polissen: de naturapolis en de restitutiepolis

Voor elk afzonderlijke zorgverzekeraar gelden andere polisvoorwaarden en vergoedingenstructuren. Vergoedingen zijn ook afhankelijk van de met de zorgverzekeraar afgesloten contracten. Voor verzekerde zorg in Nederland is een verwijzing van een huisarts noodzakelijk. Hier dien je rekening mee te houden.

Akte van cessie

Door middel van het tekenen van een akte van cessie voor het totale bedrag draag je de rechten aan ons over ter indiening van onze declaratie aan de zorgverzekeraar. De akte van cessie staat los van de rechten van GGZ Interventie om als toegelaten GGZ-instelling rechtstreeks te declareren aan de zorgverzekeraars.

Bekijk hier de vergoeding van jouw zorgverzekering

Meld je hieronder aan bij GGZ Interventie of bel voor vragen naar: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons