Crystal meth (Tina) verslaving

Crystal meth: crystal methamfetamine. Methamfetamine is een witte kristalvormige drug die je kan snuiven, roken of spuiten. Het effect kan een paar uur tot een hele dag duren en is daardoor zeer verslavend. Wij bieden professionele hulp bij een crystal meth verslaving.

Crystal meth (Tina)

Crystal meth wordt ook wel ICE, Shabu, IJs, Tina of alleen Crystal genoemd. De drug zorgt voor een langdurige roes van euforie, zelfvertrouwen, meer energie en een verhoogd libido. Het is een typische partydrug die vaak in gezelschap wordt gebruikt.

Als de drug is uitgewerkt, verandert het gevoel van euforie vaak in depressieve gevoelens. Crystal meth creëert hierdoor een afhankelijkheid die zeer schadelijke gevolgen heeft.

Crystal meth heeft vervelende bijwerkingen en kan op lange termijn voor heftige complicaties zorgen.

Bijwerkingen van Crystal meth:

  • Hoofdpijn;
  • Minder eetlust;
  • Hallucinaties;
  • Angstgevoelens.

Complicaties en risico’s op lange termijn:

  • Een rottend gebit;
  • Een hoge bloeddruk;
  • Schade aan de aders van het hart en hersenen met uiteindelijk de dood als gevolg.

Helaas stijgt de populariteit van Crystal meth in Nederland waardoor ook het aantal verslaafden snel toeneemt. Crystal meth is extreem verslavend. In Nederland wordt Crystal meth vaak “Tina” genoemd. Tina is populair in de gayscene waar dagenlang chemsex parties worden gehouden. Via dating-apps worden afspraken gemaakt gezamenlijk Tina te gebruiken.

Wij helpen je stoppen met Tina!

Toegeven dat je een probleem hebt, is de eerste grote stap die je kunt zetten. Zonder hulp is stoppen met crystal meth erg moeilijk. Wij bieden professionele verslavingszorg en hebben al talrijke mensen geholpen met het overwinnen van hun drugsverslaving.

Behandeling Crystal meth verslaving

Wij bieden professionele hulp bij een verslaving aan Crystal meth / Tina.

Bij een Crystal meth verslaving is het belangrijk dat er snel veranderingen plaatsvinden. Zo worden de negatieve gevolgen van Crystal meth zo veel mogelijk tegengegaan. Plotseling stoppen met drugs kan erg gevaarlijk zijn. Er is vaak eerst een detox behandeling nodig.

Afhankelijk van jouw situatie, wordt er besloten of een klinische opname nodig is of dat je ambulant geholpen kan worden. Tijdens de eerste intake kunnen wij je meer vertellen over de behandeling voor een Crystal meth verslaving. Wij adviseren je over welke methode voor jou het beste is.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.
Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Je staat er niet alleen voor!

Ons team bestaat uit ervaren psychologen, psychiaters, counselors en verpleegkundigen. Onze ervaringsdeskundigen hebben zelf vaak ook een verslaving overwonnen. Zij begrijpen daarom heel goed wat jij doormaakt en begeleiden je bij iedere stap.

Ons doel is om jou zo snel maar vooral zo goed mogelijk te behandelen. Op naar een gezond en drugsvrij leven!

Wij bieden een uitstekende nazorg en betrekken familie bij de behandeling. Een terugval wordt op deze manier zo veel mogelijk voorkomen.

Je staat er niet alleen voor!

Crystal meth (Tina) is zeer verslavend

De effecten van Crystal meth zorgen ervoor dat de drang om weer te gebruiken zeer groot is.

Door het gebruiken van Crystal meth krijg je een euforisch gevoel en wordt het libido verhoogd. Crystal meth gebruikers raken hierdoor snel verslaafd aan het middel. Al na een paar keer gebruiken, word je niet alleen psychisch verslaafd maar ook lichamelijk verslaafd.

Crystal meth is ook erg gevaarlijk. De drug is zeer schadelijk voor jouw lichaam. Bij veelvuldig gebruik of hoge doseringen is Crystal meth zelfs dodelijk.

Verder lezen over Crystal meth verslaving

Herken jij jezelf in de symptomen of iemand die jou dierbaar is? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om je te helpen!

Meld je hieronder aan bij GGZ Interventie of bel voor vragen naar: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons