Afkicken van cocaïne

Afkicken ofwel detoxificatie houdt in dat het lichaam ontgift en ontdaan wordt van een verslavend middel zoals cocaïne.

Afkicken van een cocaïneverslaving

Cocaïneverslaving is een ziekte. Voordat je kan herstellen, moet je stoppen met het gebruiken van cocaïne.

Als je lang tijd cocaïne hebt gebruikt en/of veel hebt gebruikt, is het belangrijk om een medicus te laten beoordelen of je zomaar kunt stoppen. Doe je dit niet, dan kan je een ernstige gezondheidsrisico lopen.

De medische begeleiding bij het stoppen van cocaïne kan ambulant zijn in je eigen omgeving of in een afkickkliniek. Hoeveel last je van het afkicken hebt, kan per persoon verschillen. Dit hangt af van meerdere factoren.

Langdurige en zware cocaïnemisbruik kan leiden tot geestelijke en lichamelijke afhankelijkheid. Er is sprake van een verslaving wanneer je zowel lichamelijk als geestelijk afhankelijk bent van jouw cocaïnegebruik.

Afkicken van cocaïne in een kliniek

Wij hebben een afkickkliniek in Portugal en een eigen afkickkliniek in Nederland waar wij 14, 28 of 35-daagse behandelingen aanbieden waar je op een professionele wijze wordt geholpen bij het stoppen met cocaïne en het ontdekken welke alternatieven er zijn om een zinvol te leven zonder cocaïne.

Je kan goede zorg, persoonlijke aandacht én uitstekende nazorg van ons verwachten.

Ambulante / Deeltijd behandeling

Wij bieden ambulante en intensieve ambulante (deeltijd) behandeling aan. Een ambulante behandeling bestaat altijd uit individuele sessies en groepssessies. Wij bieden maatwerk. Specifiek voor jouw problematiek wordt een behandelplan opgesteld. Onze behandelingen bestaan onder andere uit cognitieve gedragstherapie, mindfulness, ACT, en de 12-stappen methodiek.

ℹ️ Ambulant & Deeltijd behandeling
ℹ️ Behandelingen

Kliniek opname

Mocht een ambulante behandeling in jouw situatie niet voldoende zijn, bieden wij nog 14, 28 of 35-daagse behandelingen aan in één van onze klinieken. Je volgt een intensief behandelprogramma. Na jouw behandeling volgt altijd minimaal 3 maanden een ambulante nazorg. Het is ook mogelijk dat je na jouw kliniek opname tijdelijk in een Safe House gaat verblijven. Dit gaat altijd samen met ambulante nazorg.

ℹ️ Kliniek opname

Nazorg

Na de klinische opname krijg je gedurende minimaal 3 maanden nazorg. De nazorg bestaat uit groeps- en individuele sessies, de frequentie wordt persoonlijk vastgesteld in overleg met jouw behandelaar.

Cocaïneverslaving

Herstellen van een cocaïneverslaving doe je niet alleen. Er is professionele hulp beschikbaar en wij bieden jou die graag aan. Elk mens is anders; onze zorg is maatwerk. Samen met jou bepalen wij welke behandeling voor jouw cocaïneverslaving het beste is.

Neem contact met ons op via 020 231 00 00.

Wat zijn de risico’s bij het stoppen met cocaïne?

Zelfstandig stoppen met het gebruik van cocaïne is niet altijd zonder risico. Dit is afhankelijk per persoon en de mate van de cokeverslaving/-misbruik. Professionele begeleiding is zeer raadzaam, zodat het afkicken veilig en gecontroleerd gebeurt. Tevens verhoog je hiermee jouw succes met het afkicken van cocaïne. Er is altijd een risico voor terugval. Het is belangrijk dat je je levensstijl en omgeving verandert. Dit is soms nog moeilijker dan het afkicken zelf.

Schakel professionele hulp in, bel 020 – 231 00 00 of e-mail [email protected]

Ontwenningsverschijnselen van cocaïne
  • Stemmingswisselingen
  • Hallucinaties
  • Angst
  • Depressieve gevoelens
  • Slecht slapen
  • Weinig energie en erg vermoeid
  • Verhoogde eetlust
  • Ontwikkelen van een nieuwe verslaving

Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk moet je afkicken. Je kan je depressief voelen, schuldgevoelens krijgen, onrust, angstig voelen en spijt krijgen. Om niet in de put te raken en weer cocaïne te gebruiken, is het belangrijk dat je steun krijgt. Wij bieden ook geestelijke en emotionele steun. Je staat er niet alleen voor.

Uitstekende nazorg

Ben je afgekickt van de cocaïne dan sta je er niet alleen voor. Wij bieden een uitstekend nazorgtraject. In de nazorg bieden wij je houvast en bouw je verder aan je herstel. De nazorg bestaat in ieder geval uit een wekelijkse individuele sessie met een therapeut en daarnaast bieden wij de mogelijkheid om deel te nemen aan groepssessies die op gezette tijden plaatsvinden. Mocht er een indicatie of behoefte zijn aan meerdere contactmomenten, kan dit altijd uitgebreid worden.

Ervaringsverhalen

Meld je hieronder aan bij GGZ Interventie of bel voor vragen naar: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons