Behandellocatie: Rustenburg

Afkicken van cocaïne

Afkicken = het ondergaan van een ontwenningskuur om met het gebruik van een verslavend middel zoals cocaïne te stoppen.

Cocaïneverslaving is een ziekte. Voordat je kan herstellen, moet je afkicken. Dit kan het beste in een afkickkliniek. Of met onze ambulante behandeling.

Afkicken van een cocaïneverslaving

Van sommige verslavingen is het makkelijker afkicken dan anderen. Je lichaam maar ook je geest moet langzaam wennen aan de gestopte inname. Hier kunnen wij je professioneel mee begeleiden. Zo worden erge ontwenningsverschijnselen voorkomen en kun jij je concentreren op jouw herstel. Maar belangrijker, de kans op terugval voorkomen.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering. Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Afkicken van cocaïne in een kliniek

Wij hebben een afkickkliniek in Portugal en een eigen afkickkliniek in Nederland waar wij 14, 28 of 39-daagse behandelingen aanbieden waar je op een professionele wijze wordt begeleid bij het afkicken van cocaïne.

Goede zorg, professionele begeleiding, persoonlijk aandacht en uitstekende nazorg zijn voor ons net zo belangrijk als voor jou en jouw naasten.

Deeltijd behandelingen

GGZ Interventie biedt naast kliniekopname ook ambulante en dagbehandelingen aan. Elke verslaving is anders en ieder mens is anders. Tijdens het intakegesprek bespreken wij de opties en geven wij je advies welke behandeling het beste bij jou, jouw verslaving en situatie past. Zo kan het zijn dat je na een eerste afkick periode ambulant behandeld kunt worden. Maar soms is opname in een kliniek in Nederland of Portugal beter. Dit overleggen wij eerst met jou.

Risico’s stoppen met cocaïne

Zelfstandig stoppen met het gebruik van cocaïne is niet altijd zonder risico. Dit is afhankelijk per persoon en de mate van de cokeverslaving/-misbruik. Professionele begeleiding is zeer raadzaam, zodat het afkicken veilig en gecontroleerd gebeurt. Tevens verhoog je hiermee jouw succes met het afkicken van cocaïne. Er is altijd een risico voor terugval. Het is belangrijk dat je je levensstijl en omgeving verandert. Dit is soms nog moeilijker dan het afkicken zelf.

Schakel professionele hulp in, bel 020 – 231 00 00 of e-mail info@ggzinterventie.nl

Ontwenningsverschijnselen van cocaïne

  • Stemmingswisselingen
  • Hallucinaties
  • Angst
  • Depressieve gevoelens
  • Slecht slapen
  • Weinig energie en erg vermoeid
  • Verhoogde eetlust
  • Ontwikkelen van een nieuwe verslaving

Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk moet je afkicken. Je kan je depressief voelen, schuldgevoelens krijgen, onrust, angstig voelen en spijt krijgen. Om niet in de put te raken en weer cocaïne te gebruiken, is het belangrijk dat je steun krijgt. Wij bieden ook geestelijke en emotionele steun. Je staat er niet alleen voor.

Uitstekende nazorg

Ben je afgekickt van de cocaïne dan sta je er niet alleen voor. Wij bieden een uitstekend nazorgtraject. In de nazorg bieden wij je houvast en bouw je verder aan je herstel. De nazorg bestaat in ieder geval uit een wekelijkse individuele sessie met een therapeut en daarnaast bieden wij de mogelijkheid om deel te nemen aan groepssessies die op gezette tijden plaatsvinden. Mocht er een indicatie of behoefte zijn aan meerdere contactmomenten, kan dit altijd uitgebreid worden.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2023 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons