Behandellocatie: Eikenstein

GHB verslaving

Het is gevaarlijk om zomaar met GHB te stoppen! Dit dient onder medische begeleiding afgebouwd te worden.

Wij helpen je stoppen met GHB!

Toegeven dat je een probleem hebt, is de eerste grote stap die je kunt maken. Zonder hulp is het stoppen met gebruiken erg moeilijk en zelfs gevaarlijk. Wij bieden professionele verslavingszorg en hebben al talrijke mensen geholpen met het overwinnen van hun GHB verslaving.

Wat is GHB?

GHB (4-hydroxybutaanzuur of gamma-hydroxyboterzuur) werd ontwikkeld als narcosemiddel en slaapmiddel maar vanwege de bijwerkingen was het gebruik niet populair. In de VS was GHB jarenlang verkrijgbaar als voedingssupplement, en werd vanwege de anabole effecten misbruikt door bodybuilders in de jaren tachtig. In de jaren 90 werd bekend dat GHB als “date rape” drug werd gebruikt.

In Nederland wordt GHB in de geneeskunde alleen nog gebruikt in de vorm van het geneesmiddel Xyrem voor de behandeling van narcolepsie met kataplexie, waarvoor het in 2005 een Europese registratie kreeg.

Behandeling GHBverslaving

Wij bieden professionele hulp bij een verslaving aan GHB.

Bij een GHB verslaving zijn zo snel mogelijk veranderingen noodzakelijk om de negatieve gevolgen van de verslaving tegen te gaan. Plotseling stoppen met GHB kan erg gevaarlijk zijn. Vaak is eerst een detox behandeling nodig. Afhankelijk van jouw situatie, wordt besloten of een klinische opname nodig is of dat je ambulant geholpen kan worden. Tijdens de eerste intake, kunnen wij je meer vertellen over de behandeling voor GHBverslaving en adviseren wij welke methode voor jou het beste is.

Kosten & vergoeding
De behandeling (ambulant of klinisch) wordt vergoed door jouw zorgverzekering.
Bij een klinische behandeling in het buitenland wordt een eigen bijdrage van €2000,- gevraagd. Hiervan wordt jouw vliegticket en eventuele medische kosten ter plaatse betaald. Een klinische behandeling in onze kliniek in Nederland wordt volledig vergoed.
Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Je staat er niet alleen voor

Ons team bestaat uit ervaren psychologen, psychiaters, counselors, verpleegkundigen en ervaringsdeskundigen. Onze ervaringsdeskundigen hebben vaak zelf ook de ziekte van verslaving overwonnen en begrijpen daarom heel goed wat je doormaakt. Zij begeleiden je stap voor stap. Ons doel is jou zo snel maar vooral zo goed mogelijk te behandelen waardoor je weer gezond jouw leven weer kan oppakken. Met onze uitstekende nazorg en door het betrekken van familie bij de behandeling, wordt terugval zo goed als mogelijk voorkomen. Je staat er niet alleen voor!

GHB gebruik is helaas populair

GHB is goedkoop te verkrijgen en makkelijk zelf te maken. Dit verklaart de groeiende populariteit.

De effecten zijn, afhankelijk van de dosis, te vergelijken met alcohol. Na 15 tot 30 minuten krijg je een verdoofd en aangeschoten gevoel. Net zoals alcohol wordt je overmoediger, praat je meer, kan het lustopwekkend werken en vermindert het angsten en remmingen. Dit kan 3 tot 4 uur duren. Na de eerste ‘roes’, wordt je energieker.

GHB is gevaarlijk

Het gaat vaak mis bij de dosering. Een paar milliliters meer of minder kan het verschil zijn tussen een roes of een coma.

Ook kan je vaak niet weten hoe sterk of verdund de GHB is die je gaat gebruiken. De effecten zijn ook afhankelijk van lichaamsgewicht, gebruik van andere middelen of alcohol, gevoeligheid en gewenning. GHB is zeer verslavend, lichamelijk en psychisch. Als je stopt, krijg je last van ernstige onthoudingssymptomen. Lees hier meer over op de pagina afkicken van GHB.

Verkrachtingsdrug

GHB staat bekend als de “date rape” drug. GHB wordt in een drankje van de slachtoffer gedaan waardoor de slachtoffer zijn/haar bewustzijn verliest. Als hij/zij wakker wordt, kan de slachtoffer weinig van de verkrachting herinneren. GHB smaakt echter erg zout, dus het is moeilijk niet op te merken.

Stoppen met GHB

Het is gevaarlijk om zomaar met GHB te stoppen, dit dient onder medische begeleiding afgebouwd te worden. GGZ Interventie kan hier mee helpen door een detoxificatie in onze detox faciliteit. 
GHB wordt geleidelijk afgebouwd, afhankelijk van het gebruik kan dit wel twee weken duren.

Verder lezen over GHB verslaving

Herken jij je zelf in de symptomen of iemand die jou dierbaar is? Schroom niet contact met ons op te nemen. Je staat er niet alleen voor.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2023 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons