GHB verslaving

GHB (gamma-hydroxyboterzuur) is een krachtige en gevaarlijke drug die in de afgelopen jaren veel aandacht heeft gekregen vanwege zijn destructieve impact op het leven van gebruikers. Hoewel GHB ooit werd ontwikkeld voor medische doeleinden, wordt het nu vaak misbruikt als recreatieve drug, met verwoestende gevolgen voor de fysieke en mentale gezondheid van degenen die eraan verslaafd raken.

🚨 Belangrijk! Stop niet zomaar met GHB! Dit dient onder medische begeleiding afgebouwd te worden.

Afkicken van GHB

Ben je de laatste tijd tot de ontdekking gekomen dat je vaker GHB gebruikt tijdens feestjes of in je vrije tijd? Maak je je zorgen dat dit patroon zich verder zal ontwikkelen? Bij GGZ Interventie zijn we hier om je te helpen bij het overwinnen van jouw (lichte) GHB-verslaving. We richten ons specifiek op mensen die GHB in beperkte mate gebruiken en GEEN lichamelijke afhankelijkheid hebben ontwikkeld.

Belangrijk om op te merken is dat GHB-verslaving in sommige gevallen ernstige lichamelijke en psychologische gevolgen kan hebben. Deze situaties vereisen vaak complexe medische interventies en intensieve zorg die buiten de reikwijdte van onze kliniek vallen. Indien dit van toepassing is, adviseren wij je dringend om direct contact op te nemen met je huisarts. Je huisarts zal je vervolgens doorverwijzen naar een geschikte afkickkliniek.

⚠️ Lichamelijke afhankelijkheid GHB ⚠️
Mocht jij al sterk lichamelijk afhankelijk zijn van GHB, kunnen wij je helaas niet opnemen. Hiervoor is namelijk een zeer intensieve detox voor nodig. Neem contact met ons op voor advies!

Behandeling GHB verslaving

Wij bieden professionele hulp bij een (lichte) verslaving aan GHB.

Ambulante / Deeltijd behandeling

Wij bieden ambulante en intensieve ambulante (deeltijd) behandeling aan. Een ambulante behandeling bestaat altijd uit individuele sessies en groepssessies. Wij bieden maatwerk. Specifiek voor jouw problematiek wordt een behandelplan opgesteld. Onze behandelingen bestaan onder andere uit cognitieve gedragstherapie, mindfulness, ACT, en de 12-stappen methodiek.

ℹ️ Ambulant & Deeltijd behandeling
ℹ️ Behandelingen

Kliniek opname

Mocht een ambulante behandeling in jouw situatie niet voldoende zijn, bieden wij nog 14, 28 of 35-daagse behandelingen aan in één van onze klinieken. Je volgt een intensief behandelprogramma. Na jouw behandeling volgt altijd minimaal 3 maanden een ambulante nazorg. Het is ook mogelijk dat je na jouw kliniek opname tijdelijk in een Safe House gaat verblijven. Dit gaat altijd samen met ambulante nazorg.

ℹ️ Kliniek opname

Nazorg

Na de klinische opname krijg je gedurende minimaal 3 maanden nazorg. De nazorg bestaat uit groeps- en individuele sessies, de frequentie wordt persoonlijk vastgesteld in overleg met jouw behandelaar.

Cocaïneverslaving

Herstellen van een cocaïneverslaving doe je niet alleen. Er is professionele hulp beschikbaar en wij bieden jou die graag aan. Elk mens is anders; onze zorg is maatwerk. Samen met jou bepalen wij welke behandeling voor jouw cocaïneverslaving het beste is.

Neem contact met ons op via 020 231 00 00.

Je staat er niet alleen voor!

Ons team bestaat uit ervaren psychologen, psychiaters, addiction counselors, ervaringsdeskundigen, verslavingsartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, GZ-psychologen en casemanagers.. Onze counselors hebben vaak zelf ook de ziekte van verslaving overwonnen en begrijpen daarom heel goed wat je doormaakt. Zij begeleiden je stap voor stap. Ons doel is jou zo snel maar vooral zo goed mogelijk te behandelen, waardoor je weer gezond jouw leven weer kan oppakken. Met onze uitstekende nazorg en door het betrekken van familie en naasten bij de behandeling, wordt terugval zo goed als mogelijk voorkomen. Je staat er niet alleen voor!

Waarom is GHB populair?

GHB is goedkoop te verkrijgen en makkelijk zelf te maken. Dit verklaart de groeiende populariteit.

De effecten zijn, afhankelijk van de dosis, te vergelijken met alcohol. Na 15 tot 30 minuten krijg je een verdoofd en aangeschoten gevoel. Net zoals alcohol wordt je overmoediger, praat je meer, kan het lustopwekkend werken en vermindert het angsten en remmingen. Dit kan 3 tot 4 uur duren. Na de eerste ‘roes’, wordt je energieker.

Is GHB gevaarlijk?

Het gaat vaak mis bij de dosering. Een paar milliliters meer of minder kan het verschil zijn tussen een roes of een coma.

Ook kan je vaak niet weten hoe sterk of verdund de GHB is die je gaat gebruiken. De effecten zijn ook afhankelijk van lichaamsgewicht, gebruik van andere middelen of alcohol, gevoeligheid en gewenning. GHB is zeer verslavend, lichamelijk en psychisch. Als je stopt, krijg je last van ernstige onthoudingssymptomen. Lees hier meer over op de pagina afkicken van GHB.

Waarom staat GHB bekend als de verkrachtingsdrug?

GHB staat bekend als de “date rape” drug. GHB wordt in een drankje van de slachtoffer gedaan waardoor de slachtoffer zijn/haar bewustzijn verliest. Als hij/zij wakker wordt, kan de slachtoffer weinig van de verkrachting herinneren. GHB smaakt echter erg zout, dus het is moeilijk niet op te merken.

Kun je zelf met GHB stoppen?

Het is gevaarlijk om zomaar met GHB te stoppen, dit dient onder medische begeleiding afgebouwd te worden. Neem contact met ons op voor advies.

Verslavingszorg GHB in Nederland en buitenland

Wij hebben door heel Nederland locaties voor de behandeling van een lichte GHB-verslaving. Je kan bij ons terecht voor advies, interventie, ambulante (deeltijd) behandeling en nazorg. Verder hebben wij een eigen afkickkliniek in Bilthoven en afkickkliniek in Portugal voor klinische behandelingen van de ziekte van verslaving.

ℹ️ Behandellocaties voor verslaving

Ervaringsverhalen

Meld je hieronder aan bij GGZ Interventie of bel voor vragen naar: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons