Ervaringsverhaal van Dick

Dick weet dat het nooit te laat is om een nieuw begin te maken. Zijn verhaal benadrukt hoe belangrijk het is om steun te vinden en laat zien dat iedereen de kracht kan vinden om zich aan een positief leven te wijden. Laat je inspireren door het verhaal van Dick en de waarde van het kiezen voor een nieuw pad.

Mocht jij hulp nodig hebben, neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar. Je staat er niet alleen voor!
Nu geen tijdaar jezelf en lees hem later.

Mijn Jeugd

Ik herinner me dat ik een gelukkig kind was, maar ik kreeg vaak straf en moest op mijn kamer blijven, soms de hele dag. Ook moest ik regelmatig nablijven op school. Toch heb ik veel plezier gehad; ik speelde veel buiten, had vriendjes en vriendinnetjes, en was altijd op zoek naar avontuur.

Reden voor Verslaving

Ik vind het lastig om zeker te weten wat de reden was dat ik verslaafd raakte. Waarschijnlijk heeft het te maken met mijn impulsieve aard, wat verband houdt met mijn ADHD, dat later werd vastgesteld. Iets wat ik als kind heb meegemaakt kan een seksueel trauma genoemd worden. Ik was ergens getuige van en dat veroorzaakte een kettingreactie van afwijkend gedrag: liegen, stelen, stotteren, grenzen opzoeken en overschrijden, het randje van de dood opzoeken, slechte cijfers op school, concentratieproblemen, vroeg bezig zijn met seks, drankmisbruik voor mijn tiende en drugsgebruik vanaf mijn twaalfde.

Leven vóór Hulp Zoeken

Ik werkte fulltime in de techniek als zzp’er met personeel. Ik dronk en gebruikte drugs in het weekend en soms doordeweeks. Als het uit de hand liep, nam ik een pauze met behulp van Refusal. Deze periodes duurden van een week tot zes maanden, maar aan het einde nog maar één of twee weken.

Ervaring bij GGZ Interventie

De tijd bij GGZ Interventie vond ik moeilijk, maar ook heel leerzaam omdat ik naar mijn eigen gedrag moest kijken in de omgang met anderen. Het was goed om mijn blinde vlekken te ontdekken en daar verandering in te brengen. Ik ben dankbaar dat ik snel terecht kon bij GGZ Interventie. De één-op-één-gesprekken met de counselor vond ik te kort; daar had ik graag meer uit willen halen. De groepssessies waren soms zwaar en vermoeiend, maar ik had ze niet willen missen.

Sommige mensen die ook behandeld zijn bij GGZ Interventie hebben bewust niet goed meegedaan uit angst voor de sessies. Dat vind ik echt heel jammer en triest.

Terugkijken op Actief Gebruik en Herstel

Ik ben nog steeds verslaafd en zal dat altijd blijven. Waarschijnlijk bedoel je hoe ik terugkijk op mijn leven in actief gebruik. Als ik niet de ziekte van verslaving had gehad, zou ik waarschijnlijk nog steeds veel hebben gebruikt, maar misschien was ik er eerder mee gestopt. Toch is dat niet het geval. Ik word regelmatig verdrietig als ik denk aan hoe lang ik heb gebruikt en hoe ik mezelf en anderen voor de gek hield. Het was allemaal niet nodig. Ik had zoveel andere leuke en mooie dingen kunnen doen. Ik ben heel hard gevallen en kan nog steeds niet werken, wat ik erg vervelend vind.

Advies aan Anderen

Aan andere verslaafden in gebruik, jong en oud, wil ik zeggen: zoek vandaag nog hulp! Je bent niet alleen! Ook voor jou is een goed en mooi leven mogelijk. Het leven is te waardevol en te kort om het zomaar voorbij te laten gaan.

Zou jij ook graag jouw verhaal willen vertellen en anderen daarmee helpen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]


Wij helpen bij verslaving.
Heb jij hulp nodig?

020 – 231 00 00
Hulp aanvragen
Chat met ons

Stel jouw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons