Ervaringsverhaal van Tom

Tom bewijst met zijn verhaal dat het nooit te laat is om het roer om te gooien. Zijn verhaal onderstreept het belang van het zoeken naar hulp en toont aan dat iedereen de kracht kan vinden om een nieuw, positief leven te leiden. Laat je inspireren door Tom’s reis en ontdek de kracht van een nieuwe start.

Mocht jij hulp nodig hebben, neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar. Je staat er niet alleen voor!
Nu geen tijdaar jezelf en lees hem later.

Een Stille Jeugd met Voetbaldromen

Mijn jeugd was op het eerste gezicht misschien gewoon. Mijn ouders, beiden werkzaam bij de recherche, leerden elkaar daar kennen. In ons huis werden emoties nauwelijks besproken; mijn ouders konden die vanwege hun werk uitschakelen. Mijn passie voor voetbal begon vroeg. Aan het eind van de basisschool werd ik gescout, en plotseling stond ik al jong op een soort podium. Op de middelbare school volgde ik een speciale topsportklas, waardoor ik elke dag vroeg vrij was om te trainen: vijf keer per week, plus een wedstrijd.

Het Verlies van een Droom

In mijn tienerjaren begon ik echter de grip op mijn leven te verliezen. Ondanks mijn sportieve successen wilde ik vooral ergens bij horen, stoer doen. Met een groepje jongens begon ik te blowen tijdens schoolpauzes. Op mijn vijftiende werd ik abrupt gepakt, mijn topsportstatus ingetrokken en mijn voetbalcarrière was ineens voorbij. Dat verlies was een keerpunt. Ik zocht aansluiting bij mensen met aanzien en geld, viel voor de verleidingen van dure auto’s en makkelijk geld. Ik raakte verzeild aan de verkeerde kant van de wet, werd een loopjongen.

De neerwaartse spiraal zette door. Ik nam een bedrijf over en leek het te maken met mijn springkussen en party verhuur bedrijf op feestjes, maar achter de schermen nam mijn drugsgebruik toe. Na een toxische relatie en toen ik gepakt werd, kon ik niet meer terug. De stress en zorgen maakten mijn moeder ziek, en haar onverwachte dood twee jaar later was mijn dieptepunt. “Fuck de wereld,” dacht ik, en vanaf 2019 liet ik me volledig gaan. Elke dag cocaïne, elke dag verder de afgrond in. Ik probeerde mijn verslaving te stoppen, maar faalde keer op keer.

Een Nieuw Begin bij GGZ Interventie

Mijn relaties verslechterden; vrienden en familie keerden me de rug toe. Ik veroorzaakte chaos en onrust, en zelfs mijn vader kon niet meer helpen. Uiteindelijk, na talloze misstappen en twee total loss gereden auto’s, bereikte ik mijn breekpunt. Gebroken zocht ik mijn vader op en samen zochten we hulp bij GGZ Interventie. Sindsdien ben ik alle suggesties gaan opvolgen. Eerst een week naar Bilthoven en toen 5,5 week in Portugal vanwege het safehouse. Daarna kreeg ik 1,5 week verlenging, waar ik heel blij mee was. Daar schreef ik een brief aan mijn overleden moeder, een moment waarop ik brak en echt begon met mijn herstel.

Zelfontdekking in Portugal

In Portugal ben ik herboren. Weg van de wereld leerde ik mezelf kennen, mijn ware ik zonder maskers. Ik nam de stappen serieus, volgde elk advies op. Na terugkomst heb ik mijn band met mijn vader hersteld en mijn leven een nieuwe richting gegeven. Ik woon nu in een safehouse, ben 10 maanden clean en de kwaliteit van mijn leven verbetert elke dag.

Een Nieuw Hoofdstuk

Ik help nu anderen die worstelen met verslaving. Ik deel mijn verhaal, hoop en inzichten. En hoewel het echte leven na de kliniek en het safehouse pas begint, heb ik al 10 maanden ervaring in een veilige omgeving. Ik heb een nieuwe telefoon, geen contact meer met mijn oude omgeving, en ben vastbesloten om nuchter te blijven. Het is een lange weg geweest, maar ik heb geleerd dat eerlijkheid, openheid en overgave de sleutels zijn tot herstel. Ik ben nederig en dankbaar voor deze tweede kans!

Zou jij ook graag jouw verhaal willen vertellen en anderen daarmee helpen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]


Wij helpen bij verslaving.
Heb jij hulp nodig?

020 – 231 00 00
Hulp aanvragen
Chat met ons

Stel jouw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons