Alcoholverslavings test

Het is soms een dunne lijn tussen “af en toe” een drankje en een beginnende verslaving. Wanneer is er sprake van te veel of beter gezegd: te vaak?

Ben ik verslaafd aan alcohol?

Alcohol wordt door de maatschappij niet direct als schadelijk gezien. Het is tenslotte gewoon in de supermarkt te koop en het wordt normaal gezien een drankje tijdens het uiteten te nuttigen. Maar wist je dat alcohol wel degelijk een harddrug is? Het wordt sociaal geaccepteerd en op zich is daar niets mis mee, mits je daar goed en gezond mee om kan gaan. Maar soms verandert “af en toe een glaasje” in een serieus probleem. Wij begrijpen heel goed dat het heel moeilijk is voor iemand te herkennen of hij/zij een verslaving heeft. Wanneer is te veel ook echt te veel? En niet iedereen is verslavingsgevoelig.

Zelftest alcoholverslaving

Om er snel en anoniem achter te komen of je alcoholgebruik problematisch is, kun je onderstaande test doen. Binnen een paar minuten krijg je meer inzicht in jouw alcoholgebruik. En mocht je naar aanleiding van jouw resultaten vragen hebben, staan wij altijd voor je klaar om die te bespreken. Geheel vrijblijvend.

Stap 1 van 10 - VRAAG 1

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.
Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Diagnose alcoholverslaving

Onze alcoholtest is een middel om meer inzicht te krijgen in jouw alcoholgebruik. Het is niet de bedoeling om een diagnose te stellen van een alcoholverslaving; daarvoor consulteer je bij voorkeur eerst jouw huisarts, of neem je rechtstreeks contact op met GGZ Interventie. We zijn vijf dagen per week telefonisch bereikbaar en zeven dagen per week per e-mail. We helpen je graag met jouw specifieke hulpvraag door middel van een intakegesprek.

Meld je hieronder aan bij GGZ Interventie of bel voor vragen naar: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons