Afkicken van alcohol

Afkicken van alcohol

Afkicken = het ondergaan van een ontwenningskuur om met het gebruik van een verslavend middel zoals alcohol te stoppen.

Alcoholverslaving is een ziekte. Voordat je kan herstellen, moet je stoppen met alcohol. Dit kan het beste in een afkickkliniek. Sommige verslavingen kun je niet zomaar stoppen, zoals alcohol. Dit kan erg gevaarlijk zijn en moet geleidelijk, met medicijnen en professionele begeleiding gebeuren.

Afkicken van een alcoholverslaving

Van sommige verslavingen is het makkelijker afkicken dan anderen. Je kan niet zomaar stoppen met de inname van alcohol. Je lichaam moet langzaam wennen aan de gestopte inname maar hier zijn gelukkig medicijnen voor. Zo worden de meest erge lichamelijke ontwenningsverschijnselen voorkomen en kun jij je concentreren op jouw herstel.

Afkicken van alcohol in een afkickkliniek

Wij hebben een afkickkliniek in Portugal en een eigen afkickkliniek in Nederland waar wij 14, 28 of 39-daagse behandelingen aanbieden waar je op een professionele wijze wordt geholpen bij het stoppen met alcohol.

Goede zorg, professionele begeleiding, persoonlijk aandacht en uitstekende nazorg zijn voor ons net zo belangrijk als voor jou en jouw naasten.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.
Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Deeltijd behandelingen

GGZ Interventie biedt naast kliniekopname ook ambulante en dagbehandelingen aan. Elke verslaving is anders en ieder mens is anders. Tijdens het intakegesprek bespreken wij de opties en geven wij je advies welke behandeling het beste bij jou, jouw verslaving en situatie past. Zo kan het zijn dat je na een eerste afkick periode ambulant behandeld kunt worden. Maar soms is opname in een kliniek in Nederland of Portugal beter. Dit overleggen wij eerst met jou.

Stoppen met alcohol risico’s

Zelfstandig afkicken van alcohol is niet zonder risico. Dit is afhankelijk per persoon en de mate van de alcoholverslaving/misbruik. Maar professionele begeleiding is zeer raadzaam, zodat het afkicken veilig en gecontroleerd plaatsvindt. Tevens verhoog je hiermee jouw succes met het afkicken van alcohol. De ontwenningsverschijnselen kunnen plots binnen 24 tot 72 uur na het stoppen van alcoholgebruik opkomen. Als je alleen probeert af te kicken kan dit zeer gevaarlijk zijn.

Schakel professionele hulp in, bel 020 – 231 00 00 of e-mail info@ggzinterventie.nl

Ontwenningsverschijnselen van alcohol

  • Depressie, slapeloosheid, algemene somberheid
  • Epileptische insulten
  • Delirium tremens (koorts, trillen, versnelde hartslag, coma, verwardheid, hallucinaties)
  • Vitamine B gebrek (door het gebruik van alcohol en slecht eten)

Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk moet je afkicken. Je kan je depressief voelen, schuldgevoelens krijgen, onrust, angstig voelen en spijt krijgen. Om niet in de put te raken en weer drank te gebruiken, is het belangrijk dat je steun krijgt. Wij bieden ook geestelijke en emotionele steun. Je staat er niet alleen voor!

Uitstekende nazorg

Ben je afgekickt van de alcohol? Ook dan sta je er niet alleen voor.
Wij bieden een uitstekend nazorg traject.

In de nazorg bieden wij je houvast en bouw je verder aan je herstel. De nazorg bestaat in ieder geval uit een wekelijkse individuele sessie met een therapeut en daarnaast bieden wij de mogelijkheid om deel te nemen aan groepssessies die op gezette tijden plaatsvinden. Mocht er een indicatie of behoefte zijn aan meerdere contactmomenten, kan dit altijd uitgebreid worden.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2023 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons