Behandeling verslaving

DEELTIJD BEHANDELING

  • Behandeling naast je werk
  • Snelle diagnose
  • Persoonlijke behandelaar

KLINIEKOPNAME

  • Klinieken in binnen- en buitenland
  • Herstellen zonder afleidingen
  • Intensief nazorgtraject

Behandeltraject

In 3 stappen op weg naar jouw herstel. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kun je behandeld worden in een kliniek of ambulant (deeltijd) naast jouw werk. Onze zorg is altijd maatwerk.

Wij hebben eigen behandelcentra en klinieken in Nederland en in Zuid Afrika. Mocht je een ambulante (deeltijd) behandeling volgen, kan dat vaak bij jou in de buurt. Mocht je opgenomen worden in een kliniek, kan dat ook in onze verslavingskliniek GGZ Interventie Cape Town of bij één van de klinieken waar wij nauw mee samenwerken in Zuid Afrika. Je kan dan in alle rust herstellen van jouw verslaving.

In onze nieuwe behandellocatie Berg & Bosch bieden wij in een kleine setting (een groep van maximaal 8 cliënten) een behandeling van gemiddeld 10 tot 14 dagen. Deze behandeling is bedoeld als voorbereiding op een intensief ambulant traject of aansluitend een klinische behandeling in één van onze klinieken in Zuid-Afrika. De eerste 1 tot 3 dagen zullen voornamelijk in het teken staan van detoxificatie.

De kosten worden volledig vergoed!

GGZ Interventie is een in Nederland toegelaten GGZ-instelling volgens de Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi). Dit houdt in dat de kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering.

Neem contact op voor een adviesgesprek.
Lees hier meer over de kosten en vergoedingen van zorgverzekeraars.

Verslavings- en doseringsproblemen zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij. Iedereen kent wel iemand die een verslavings- of doseringsprobleem heeft. De taboe is aan het afnemen waardoor gelukkig steeds meer mensen tijdig hulp zoeken.

Vaak wordt er bij verslaving nog wel een beeld geschetst van iemand uit een lagere sociale klasse, echter komt verslaving in alle klassen voor. Het is zelf zo dat verslavings- en doseringsproblemen juist veel voorkomen bij mensen uit een hogere sociale klasse. Dit heeft mede te maken met de steeds hoger wordende werkdruk en het onderhouden van een grote vriendenkring. Mensen staan vaak onder hoge spanning waardoor ze hun ontspanning gaan zoeken in alcohol, drugs, gokken, seks, medicatie of eten.

In sommige situaties kan dit leiden tot afhankelijkheid waardoor er steeds meer nodig is van hetzelfde middel om hetzelfde gevoel te bereiken en wordt zelfstandig stoppen steeds moeilijker.

Advies

Vul geheel vrijblijvend het intakeformulier in

De ziekte van de terugval


Vaak geven alcoholisten en drugsgebruikers aan dat het afkicken van hun verslaving niet het grootste probleem is. De ‘terugval’ is een dreiging die lang aanwezig blijft. Iedereen komt namelijk vroeg of laat weer in een lastige situatie terecht en het brein herinnert zich nog lang de ‘beloningen’ die gebruik van verslavende middelen met zich mee brachten.

Door de verslaving zijn er dingen veranderd in het brein en in het lichaam en dit wordt niet teruggedraaid door een afkick proces. Het duurt heel lang voordat de beloningssignalen in het brein door verslaving gereorganiseerd zijn naar een ‘gezond’ patroon.

Verslaving is een ziekte en vooral de ziekte van de terugval. Naast het veranderingsproces van het brein, moet ook het lichaam een leerproces ondergaan. 
De lichamelijke reactie bij inname van een middel is bij verslaafden ook anders dan bij niet-verslaafden. 
Deze reactie is geprogrammeerd in het lichaam en is onomkeerbaar.

Hulp
 bij verslaving

Toegeven dat je een probleem hebt is voor veel mensen erg moeilijk, laat staan als het om een verslavings- of doseringsprobleem gaat. Er kunnen dan ook jaren verstrijken voordat er wordt ingezien dat het probleem niet zomaar verdwijnt en professionele hulp noodzakelijk is. 
Vaak is het zo dat er wel gekeken wordt naar mogelijke hulp maar dat er toch nog een drempel is naar daadwerkelijke behandeling.

GGZ Interventie biedt daarom altijd een vrijblijvend intake gesprek aan met een professionele behandelaar. Zo krijg je meer inzicht in het probleem en kunnen wij een op maat gemaakt programma aanbieden wat bij jouw situatie past. De vormen van behandeling variëren van een intensief ambulant traject tot opname in een van onze buitenlandse partner klinieken. Aansluitend vindt altijd een nazorgtraject plaats.

Lees alles over de 3 stappen op weg naar jouw herstel:

Neem contact met ons op

Wij zijn er om jou te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.