Behandellocatie: Eikenstein

Interventie medicijnverslaving

Is een dierbare verslaafd aan medicijnen? Dan kunnen wij helpen.

Een verslaving is een ziekte waar niet alleen de verslaafde last van heeft. Het heeft invloed op iedereen in zijn of haar omgeving, met name familie.

Als iemand in jouw familie, of een vriend/vriendin of misschien collega verslaafd is aan slaappillen, antidepressiva of pijnstillers kun je hem of haar helpen! Doormiddel van een interventie welke wij kunnen uitvoeren.

Een interventie helpt!

Het doel van een interventie is de medicijnverslaafde te laten inzien wat de gevolgen van zijn/haar verslaving is en hulp te accepteren. Dit gebeurt op een liefdevolle manier maar met de duidelijke boodschap dat hij/zij nu echt hulp moet accepteren.

Uit de praktijk is gebleken dat 85% van de uitgevoerde interventies uiteindelijk leidt tot het aanvaarden van hulp.

Verslaving gaat vaak gepaard met ontkenning en schaamte, waardoor hulp vragen steeds moeilijker wordt. Als familielid, vriend(in) of collega zie je vaak veel sneller dat het gebruik grenzeloos wordt en dat de medicijnverslaafde steeds verder afglijdt. Een interventie kan dan net dat duwtje in de juiste richting geven.

Hoe werkt een interventie?

STAP 1: Eerste gesprek
Ten eerste gaan wij met jou en eventueel andere betrokkenen in gesprek. Wij brengen de hulpvraag in kaart. Hoe erg is de verslaving, welke medicijnen worden er gebruikt en is er al eens hulp geboden. Wij bespreken gezamenlijk wat de beste aanpak zal zijn.

STAP 2: Interventieplan
Onze ervaren interventionist zal een plan opstellen. Hierin staat hoe, waar en wanneer de interventie uitgevoerd zal worden. Dit plan wordt met jullie besproken en wij maken afspraken.

STAP 3: De interventie
Onze interventionist leidt deze dag. Hij/zij zal de interventie uitvoeren en jullie worden hier allemaal bij betrokken. De verslaafde wordt geconfronteerd met zijn/haar medicijnverslaving, welke impact dit op de familie heeft gehad en wat de gevolgen zullen zijn als hij/zij geen hulp aanvaart. Dit gebeurt op een respectvolle en liefdevolle manier.

STAP 4: Hulp & acceptatie
Wanneer de medicijnverslaafde hulp accepteert, gaat hij/zij direct mee voor een medische intake. Dit gebeurt bij ons, bij GGZ Interventie. De verslaafde wordt dan opgenomen in één van onze klinieken en kan het herstelproces beginnen.

De kosten van de behandeling worden vergoed vanuit de in Nederland verplichte basisverzekering. De kosten voor een interventie zijn op aanvraag. Deze kosten worden in rekening gebracht als de verslaafde op intakegesprek is geweest nadat de interventie heeft plaatsgevonden. Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Behandeling verslaving na interventie

Na een succesvolle interventie zijn er twee mogelijkheden. Kliniekopname of ambulante zorg. Bij een geslaagde interventie gaat de medicijnverslaafde door naar het intakeproces waar een passende behandeling wordt aangeboden.

–> Lees hier meer over de behandeling.

Stel jouw vraag of bel nu: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2020 GGZ Interventie

Nu hulp

Bel ons