Symptomen medicijnverslaving

Het belangrijkste symptoom is wanneer je merkt dat je meer en/of vaker het middel moet innemen. Dat je klachten niet weggaan maar dat je afhankelijk bent geworden van het medicijn. En dat je deze langer moet/wil gebruiken dan voorgeschreven.

Elke verslaving is anders. Maar als je merkt dat je meer van hetzelfde middel nodig hebt voor hetzelfde effect of dat je klachten verergeren als je stopt of mindert met de inname van het medicijn, is de kans groot dat je verslaafd bent. Een verslaving kan onbewust er langzaam insluipen of je bent het bewust gaan gebruiken voor de ‘prettige’ neveneffecten. Denk aan pijnstillers en antidepressiva welke door gezonde personen als drugs worden gebruikt.

Gebruik je de medicijnen volgens de instructies van jouw arts en bouw je het gebruik weer langzaam af, hoeft het in veel gevallen niet zo te zijn dat je verslaafd raakt. Maar mocht je toch verslaafd raken vanwege langdurig of verkeerd gebruik, schakel dan onze hulp in.

LET OP: De behandeling voor een medicijnverslaving is soms niet mogelijk wanneer je jouw medicijnen nog op recept krijgt. Neem altijd eerst contact op met jouw behandelend arts! Ben jij verslaafd aan medicijnen zonder recept of in combinatie met een andere verslaving, dan is behandeling bij ons vaak wel mogelijk.
Lees meer over de kosten & vergoedingen voor verslavingszorg.

Symptomen van een verslaving aan pijnstillers, slaappillen en/of antidepressiva:

  • concentratieverlies en/of geheugenverlies
  • stemmingswisselingen of juist weinig emotie
  • vaker en/of hogere dosis nodig van de medicijnen
  • slaapproblemen
  • nervositeit

Herken je deze symptomen?

Herken je deze symptomen bij jezelf of bij een dierbare en denk je dat jij of jouw dierbare een probleem heeft? Neem dan contact op met GGZ Interventie.

Bel: 020 – 231 00 00
of gebruik onderstaand formulier.

Meld je hieronder aan bij GGZ Interventie of bel voor vragen naar: 020 – 231 00 00
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons