Ervaringsverhaal van Roberto

Roberto’s verhaal belicht zijn worsteling met alcohol en de cruciale rol van GGZ Interventie in zijn reis naar herstel. Het benadrukt het belang van steun bij het maken van een nieuw begin vol frisse mogelijkheden.. Laat je inspireren door het verhaal van Roberto.

Mocht jij hulp nodig hebben, neem gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar. Je staat er niet alleen voor!
Nu geen tijdaar jezelf en lees hem later.

Mijn naam is Roberto, 28 jaar en heb ongeveer 10 jaar in actieve gebruik gezeten.

Een Gelukkige Jeugd en de Eerste Uitdagingen

Ik groeide op in een fijn gezin en kan oprecht zeggen dat het mij aan niets ontbrak. Ik had de kans om aan sport te doen, we maakten vaak uitstapjes en gingen bijna elk jaar als gezin op vakantie. Op de middelbare school had ik veel vrienden en was ik populair bij de leraren. Toen ik 16 was, gingen mijn ouders uit elkaar. Hun scheiding verliep moeizaam en door mijn leeftijd werd ik de uitlaatklep voor zowel mijn vader als mijn moeder. Hierdoor ben ik het huis ontvlucht en kwam ik in aanraking met cannabis en alcohol.

De Strijd Tegen Verslaving

Aan de buitenkant zag mijn omgeving mij als de stoere, sportieve Roberto die sociaal was, maar aan de binnenkant was ik een onzekere jongen. Pas in 2017 erkende ik dat ik een probleem had met middelen. Ik probeerde alles, waaronder een vertrouwenspersoon, ambulante hulp, acht weken durende dagbehandeling, cognitieve gedragstherapie en een klinische opname, maar niets hielp echt omdat ik het deed om mijn omgeving tevreden te stellen. Ik bleef gebruiken en voornamelijk alcohol werd een probleem, ik merkte dat ik afhankelijk begon te worden. Er waren dagen dat ik onderweg naar werk begon met drinken, de hele dag door draaide om het nuttigen van alcohol. Ik werkte in dienst van mijn vader en hij heeft vaak het vermoeden gehad dat ik onder invloed was, ik verklaarde mijn omgeving altijd voor gek. Tot dat ik op het heterdaad werd betrapt. Ik werd ontslagen en mijn vriendin dreigde mij op straat te zetten omdat ze genoeg had van alle leugens. Ik had mijn laatste kaarten gespeeld en het was tijd om te stoppen met vechten. Pas in mei 2023, toen ik in bed lag, heb ik het telefoonnummer van GGZ Interventie gebeld en om hulp gevraagd. Gelukkig kon ik de week daarna al terecht voor een intake en sinds mijn aankomst in Bilthoven op 14 juni, is het snel gegaan. Ik heb mijn vijf weken daar als enorm prettig ervaren; de omgeving was fantastisch, de behandelaren kundig en het eten goed.

Herstel en Nieuw Begin

Na mijn klinische opname werd besloten dat nazorg in de vorm van dagbehandeling het beste bij mij zou passen. Het was heel fijn dat ik de ochtend na mijn ontslag in Bilthoven al mijn intake had voor de nazorg. Deze naadloze overgang gaf mij het gevoel dat ik niet in de steek werd gelaten. De dagbehandeling was de ideale plek om de geleerde stof in praktijk te brengen terwijl ik weer deelnam aan de maatschappij. Wat fijn is aan GGZ Interventie, is dat je voor, tijdens en na de behandeling wordt uitgenodigd voor gesprekken om te bespreken hoe het gaat, wat je valkuilen zijn en waaraan je nog wilt werken. Nadat ik de groep had afgerond, werd in overleg besloten om door te gaan met één-op-één gesprekken. Dankzij deze gesprekken ben ik mijn valkuilen en tekortkomingen gaan begrijpen, iets wat ik zonder de begeleiding van mijn behandelaar niet zo snel had kunnen doen.

Dankbaarheid en Toekomst

Nu de behandeling is afgerond, ben ik ontzettend dankbaar voor de kans die ik heb gekregen. Ik heb de regie over mijn leven weer in handen genomen. Ik ben trots te kunnen zeggen dat ik eindelijk een behandeling met beide handen heb aangegrepen en ook heb afgerond. Bijna 11 maanden later heb ik een nieuwe levenswijze; ik doe vrijwilligerswerk, werk aan mijn stappen, bezoek bijeenkomsten en, het allerbelangrijkste voor mij, ik leid een eerlijk leven. Het is mogelijk!

Zou jij ook graag jouw verhaal willen vertellen en anderen daarmee helpen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]


Wij helpen bij verslaving.
Heb jij hulp nodig?

020 – 231 00 00
Hulp aanvragen
Chat met ons

Stel jouw vraag
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© 2024 GGZ Interventie | Beelden van Pexels.com of eigen beelden

Nu hulp

Bel ons